Montessori Kindcentrum en korfbalvereniging Oranje Zwart vinden elkaar op sportief gebied - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Montessori Kindcentrum en korfbalvereniging Oranje Zwart vinden elkaar op sportief gebied

Zwolle – Donderdag is de tweede korfbalboom geplaatst. Dit keer op het schoolplein van het Montessori Kindcentrum in Zwolle Zuid. De korven van deze boom hebben de kleuren van het logo van de school.

Één van de jeugdleden van korfbalvereniging Oranje Zwart die ook op deze basisschool zit, vroeg haar leerkracht voor plaatsing van de korfbalboom:

“Beste juf Patricia,
Siem, Roos en ik zouden graag een korfbalpaal op het schoolplein willen. Wij vinden korfbal alle drie leuk en wij willen het ook graag aan anderen kinderen laten zien. Een korfbalpaal neemt niet veel ruimte in en wij kunnen extra sporten in de pauze. We zouden het heel erg blij mee zijn en als jullie het ook goed vinden, kan mijn mama het via onze vereniging regelen. Wil je dan mijn mama mailen?
Groetjes, Elja.”

Wat Montessori Kindcentrum verder belangrijk in hun overweging vond om de korfbalboom te plaatsen, was de uitdaging die de korfbalboom tevens biedt aan de oudste leerlingen op school. Daarnaast is het een mooie aanvulling op het kunstgrasveld waar voetbal de sport is alsmede basketbal. Veel leerlingen van het Montessori Kindcentrum beoefenen een sport. Belangrijk is dat zij dan ook op school uitgedaagd worden met verschillende mogelijkheden tot sporten. Sinds afgelopen meivakantie kan er nu ook water gedronken worden. De school is nu ook in het bezit van een watertappunt.

“Dat het initiatief vanuit bovengenoemde leerling kwam, is natuurlijk geweldig en past bij onze manier van werken: Leer het zelf te doen”, zegt Patricia Lemmens, lid van het Managementteam bij het Montessori Kindcentrum.

Daarnaast biedt Korfbalvereniging Oranje Zwart ondersteuning aan bij de trainingsvormen die ontworpen zijn voor het lesgeven op de basisscholen. Deze trainingskaarten zijn afgestemd voor de groepen 1 en 2, de groepen 3 en 4, de groepen 5 en 6 en als laatste de groepen 7 en 8.

Foto's 2
Montessori Kindcentrum en korfbalvereniging Oranje Zwart vinden elkaar op sportief gebied - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: