Rodetorenplein dicht door werk aan Aa-riool

Zwolle – Vanaf maandag 25 augustus is het Rodetorenplein circa drie maanden afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze periode wordt gewerkt aan het Aa-riool en wordt de Jufferenwal opnieuw bestraat. De buslijnen 2 en 3 worden omgeleid. Ook voor het overige verkeer gelden omleidingroutes.

Een gedeelte van het Aa-riool onder het Rodetorenplein wordt vervangen. Daarnaast wordt een nieuw rioolgemaal geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de stadsgracht bij hevige regenval minder en minder vaak rioolwater te verwerken krijgt. De Jufferenwal wordt (gedeeltelijk) opnieuw bestraat. Dit werk vindt direct aansluitend aan de rioleringswerkzaamheden van het Rodetorenplein plaats.

Toekomst

Als – naar verwachting voorjaar 2009 – de definitieve bestrating van het Rodetorenplein is aangebracht, is op het plein geen doorgaand autoverkeer meer mogelijk. Alleen bussen en bevoorradend verkeer mogen dan nog gebruik maken van de rijbaan over het plein. Ook kan er dan niet meer worden geparkeerd. Hierdoor komt er meer ruimte voor voetgangers, terrassen, de warenmarkt en eventuele evenementen.

Ontwikkeling binnenstad

De gemeente Zwolle werkt hard aan de verfraaiing van het Zwolse stadshart. Deze werkzaamheden maken deel uit van de herinrichting van de Grote Markt, Melkmarkt en Rodetorenplein. Meer informatie over de aanpak van de Zwolse binnenstad is te vinden op www.binnenstad.zwolle.nl en in het Gemeentelijk Informatiecentrum (Sassenstraat).

Artikel delen:
Reacties 5
 1. “De gemeente Zwolle werkt hard aan de verfraaiing van het Zwolse stadshart.”

  Laat dat ‘hard’ maar weg, want we gaan al richting de drie jaar met de reconstructie van dit pleintje en daarna zal het vast nog niet klaar zijn want er moet ook nog een gebouw komen tussen de Melkmarkt en Nieuwstraat komen (naast Belgische Keizer). Al met al wordt het wel vijf jaar. 😀
  Dit had echt veel sneller gemoeten.


  Maak melding

 2. Je. Thuis verven we eerst de wanden/kozijnen/plafond. Daarna leggen we nieuw laminaat of vloerbedekking.

  Echter de gemeente Zwolle doet het andersom. Eerst een nieuw tapijtje, vervolgens gaan we de muren erom heen verbouwen om er vervolgens achter te komen dat ons gloednieuwe vloerkleedje helaas alweer beschadigd is !!!! :'( :'( :'(


  Maak melding

Reageer