Social Dance gaat samenwerking met Beatbox aan en brengt urban dansstijlen voor alle niveaus naar Zwolle - Foto: Stefan Lucassen
Foto: Stefan Lucassen

Social Dance gaat samenwerking met Beatbox aan en brengt urban dansstijlen voor alle niveaus naar Zwolle

Zwolle– Beatbox is dé nieuwe culturele ontwikkelingsplek voor (top)talent uit de hele regio. Een van de partners die gebruik gaat maken van Beatbox is Social Dance dé dansschool gespecialiseerd in urban dansstijlen.

Met het label Raw Essence is er al een succesvolle samenwerking tussen Hedon en Social Dance, dit uit zich jaarlijks tot een groot event gericht op urban dansstijlen. Met de verhuizing naar Beatbox kunnen Hedon en Social Dance hun samenwerking nog uitgebreider vormgeven. De komende periode maakt Beatbox de samenwerking met meer partners bekend.

Hedon Productiehuis wil in samenwerking met partners Hedon en Travers Welzijn met de realisatie van Beatbox het klimaat voor makers en talenten uit heel Oost-Nederland blijven stimuleren. Met Social Dance kan Beatbox meerdere keren per week een divers aanbod van urban dansstijlen op alle niveaus geven. Van reguliere lessen voor het instapniveau tot masterclasses, gegeven door professionals en speciale programma’s voor (regionaal) toptalent. Tevens neemt Daniel Louis zijn intrek als ‘Artist in Residence’ en zal in die hoedanigheid het Hedon Productiehuis adviseren in zijn vakgebied en tevens de begeleiding doen van acts die geselecteerd gaan worden voor een Beurs traject. Binnen dit traject is een beurs en persoonlijke begeleiding beschikbaar om een act of individu naar een hoger plan te begeleiden.

Raw Essence Competitie
Nieuw in de samenwerking tussen Hedon en Social Dance is de Raw Essence Competitie, er was al jaarlijkse een Raw Essence dancebattle. Met de realisatie van Beatbox wordt er een competitie opgestart voor de toptalenten uit de regio wat gezien kan worden als de eredivisie van urban dansstijlen. Deze competitie gaat meerdere keren per jaar plaatsvinden en krijgt jaarlijks één grote finale met landelijke uitstraling tijdens het Raw Essence Weekend. Tijdens dit Raw Essence Weekend zijn alle disciplines van de urban activiteiten uit Beatbox zichtbaar. Raw Essence Weekend is hét evenement voor urban dansstijlen en aanverwante activiteiten.

Over Social Dance
Social Dance is als dansschool uniek voor de regio en gespecialiseerd in Freestyle Class, een relatief nieuwe dansvorm geïmplementeerd in staande urban dansstijlen zoals hiphop en house dance. Social Dance is de enige dansschool in Zwolle die deze stijl aanbiedt, tevens is Daniel Louis een van de grondleggers van het concept ‘Freestyle Class’ in Nederland. Naast deze stijl kan je in Beatbox terecht voor lessen hiphop choreografie, house dance en gaat Social Dance zich uitgebreid richten op talentontwikkeling en alle facetten die daarbij horen. Lessen vinden plaats op donderdagavond en vrijdagavond tevens zijn er vergevorderde plannen voor nieuwe lesonderdelen.

Over Beatbox
Met het realiseren van Beatbox gaat Hedon in samenwerking met een groot aantal performers en andere specialisten op het gebied van jongerencultuur eerder opgedane kennis overzetten op een nieuwe generatie. Dit om het culturele klimaat van de regio te versterken. In Beatbox, komen naast meerdere professionele oefenruimtes ook een opnamestudio, een liveruimte waar voorstellingen kunnen worden gerepeteerd, speciale ruimtes voor verschillende urban dance en een keuken waar gekookt kan worden zodat er organisch een community zal ontstaan waar de diverse makers met elkaar kunnen samenwerken en kennis overbrengen.

RIVM-richtlijnen
Met betrekking tot het coronavirus volgen Social Dance en Beatbox de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Dagelijks volgen zij de berichtgevingen van deze instanties en passen ons handelen en het programma hierop aan. Social Dance neemt zijn intrek in Beatbox zodra dit binnen de richtlijnen van het RIVM is toegestaan.

Artikel delen: