Het Engelse Werk - Foto: Wouter Steenbergen
Het Engelse Werk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op een bui bij een afwisseling van wolken en zon

Zwolle – Woensdagochtend is de temperatuur gezakt tot dichtbij het vriespunt. Aan de grond is er kans op lichte vorst. De zon schijnt, maar er verschijnen ook wolken boven Zwolle. De hele dag is een bui mogelijk, de meeste kans daarop in de middag.

Ook in de avond kan er nog eentje nattigheid brengen in de stad. De wind, die ’s morgens vroeg is gaan liggen, neemt toe naar matig, kracht 3 uit richtingen rond noord. Misschien wordt in de loop van de middag kracht 4 even bereikt. Tamelijk veel wind dus. De maximumtemperatuur is 13 graden, wat te koud is.

In de avond en nacht naar donderdag wordt de wind minder actief. Onder een wisselende bewolking zakt het kwik naar ongeveer 3 graden.

Donderdag is de kans op neerslag gering. De zon schijnt en houdt de overhand over wolken die over Zwolle schuiven. De middagtemperatuur gaat richting 14 graden, wat minder koud is dan eerder deze week. De wind zoekt het noordoosten op, kracht 3, een matige wind.

Vrijdag is het droog met wolken en zonnige perioden. Met een beetje geluk wordt op een thermometer ergens in de stad al 15 graden aangetikt.

Ook in het weekend zit er een stijgende lijn in de temperatuur; zondag komt 19 graden in zicht. Het is dan droog met een afwisseling van zon en wolken.

Artikel delen: