Hortensiastraat - Foto: Wouter Steenbergen
Hortensiastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Fris onder een blauwe lucht met stapelwolken

Zwolle – Donderdag is een frisse dag met een blauwe lucht en stapelwolken. In de ochtend de minste wolken, in de middag de meeste. Neerslag staat niet op de planning in Zwolle. De wind is overwegend matig, windkracht 3, uit het noordoosten. Dat is niet te veel wind.

De maximumtemperatuur komt net als woensdag uit op een povere 13 graden. Een bui zit er donderdag niet in. Woensdag voltrok dat wonder zich wel, eindelijk viel er weer eens een beetje water uit de hemel. De regenmeter van Weblog Zwolle in Diezerpoort tapte ‘s morgens 1,5 millimeter af en in Stadshagen werd dezelfde hoeveelheid gemeten. Tot en met het weekend zal de score weer nul millimeter zijn.

In de nacht naar vrijdag koelt het onder brede opklaringen sterk af. De kans bestaat dat vrijdagochtend vroeg de temperatuur op neushoogte ergens in Zwolle tot het vriespunt daalt. Op de grond kan het her en der tot lichte vorst komen. Iets om rekening mee te houden bij bepaalde tuinplanten die daar niet tegen kunnen.

Vrijdag worden er na een zonnige start vermoedelijk behoorlijk veel wolken deze richting op gestuwd. De zon moet het hebben van de gaten die vallen tussen de overdrijvende wolkenplakkaten. Het kwik boekt lichte winst in Zwolle: 15 graden wordt het in de middag.

In het weekend draait de wind naar het westen tot zuidwesten. Dit maakt hogere temperaturen mogelijk van 17 tot 19 graden. Volop zonnig wordt het waarschijnlijk niet, maar het blijft wel droog. In de middag een naar matig toenemende wind, kracht 3 à 4.

Artikel delen: