Jan Buschstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Jan Buschstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koude en zonnige start, later meer wolken

Zwolle – Vrijdagochtend rond zonsopkomst is het vrijwel windstil in Zwolle. En het is winterkoud. De temperatuur op neushoogte is tot dichtbij het vriespunt gedaald. Op sommige (open) plekken in de stad kan het op de grond licht vriezen.

Het blijft niet zo koud. De zon schijnt ‘s morgens ongehinderd en het kwik loopt op tot uiteindelijk 15 graden. Stapelwolken verschijnen boven de stad en vanaf het middaguur kunnen dat er best veel zijn. Ze smeren horizontaal uit, zodat de zon soms het nakijken heeft. Er is een minuscule kans dat tussen de wolken een licht buitje verstopt zit.

De noordwestenwind neemt in de middag toe naar matig, kracht 3.

De nacht naar zaterdag verloopt iets minder koud. Zaterdagmorgen begint Zwolle met ongeveer 5 graden op de thermometer en eindigt met een maximum van 15 of 16 graden in de middag. ‘s Morgens is er weinig tot geen bewolking, maar gaandeweg de dag ontstaat er meer, met heel misschien een buitje ertussen.

Zondag is dat ook het scenario, maar de kans op een buitje is dan vrijwel nul. Het kwik gaat zondag op weg naar 19 graden.

Na het weekend wordt het warmer. De stijgende trend begint maandag met een middagtemperatuur van 20 graden. Aan het eind van de nieuwe week heeft het weer zomerse aspiraties: 25 graden wordt verwacht.

Artikel delen: