Nieuwe ruimte voor starters in de gezondheidszorg

Zwolle – Op zaterdag 30 augustus opent om 14.00 uur de nieuwe multifunctionele ruimte De Puntjes de deuren. Door een symbolische daad wordt door Eric Koedam de weg vrij gemaakt om deze ruimte te kunnen bekijken en vooral te gebruiken. Hierna is er tot 18.00 uur Open Huis. Ook zondag is tussen 14.00 en 18.00 uur deze ruimte nog te bezichtigen.

Onder de bezoekers op de zaterdag en de zondag wordt een schilderij van de hand van Eric Koedam verloot. De opbrengst van de schilderijen die verkocht worden gaat voor de helft naar de organisatie Homeopaten Zonder Grenzen. Deze organisatie heeft als doel door onderwijsprojecten in arme landen de plaatselijke bevolking wegwijs te maken in acute homeopathie. Alle schilderijen zijn door Eric Koedam zelf in zijn atelier gemaakt. De voormalige werkplaats van de fietsenmaker aan de Landsheerlaan 117-119 is omgetoverd tot een ruimte waarin heel veel mogelijk is. De vele faciliteiten die handig zijn weggewerkt, het gebruik van de ruimte, de kleurkeuze, de afwerking en de luxe maken deze ruimte heel bijzonder.

Door de vloerverwarming en de grote matrassen is de ruimte bijvoorbeeld ideaal voor allerlei grondcursussen als yoga en meditatie. Diezelfde matrassen zijn ook weer te gebruiken op de in hoogte verstelbare opklapbare tafels waardoor ze weer geschikt worden voor massagecursussen. Door de dubbele geluidisolerende deuren tussen wachtruimte/entree en de centrale ruimte en de moderne behandeltafel is de ruimte prima te gebruiken voor therapie of coaching. De ruimte is intiem en hierdoor zeer geschikt voor een-op-eengesprekken en kleine groepen. Er is een uitstekende geluidsinstallatie, groot beeldscherm, volledig keukenblok met vaatwasser, een weggewerkte spiegelwand en veel licht. Ook cursussen en trainingen zijn door deze vele faciliteiten goed te geven.

Tot nog toe weten vooral starters uit de gezondheidszorg en trainers de ruimte te vinden. De Puntjes biedt hen de kans om tegen geringe kosten hun werk in een professionele praktijkruimte op te starten.

Eric Koedam

Hoewel hij in zijn vrije tijd schildert is Eric Koedam al bijna 25 jaar werkzaam als klassiek homeopaat en hypnotherapeut in Zwolle. Door zijn eigen ervaringen en zijn lesgeven aan verschillende opleidingen over hoe starters een eigen praktijk kunnen opbouwen, heeft hij gemerkt dat een goede ruimte essentieel is voor een gezonde praktijk. Ook heeft hij gemerkt dat deze  maar moeizaam te vinden is. Zijn eigen praktijk voor coaching en therapie heeft hij zelf aan de Landsheerlaan en toen de ruimte vrij kwam greep Koedam de kans om twee deuren verderop deze multifunctionele ruimte op te zetten. Zijn ideaal is een ruimte te creëren waarin mensen de kans krijgen een praktijk te starten of activiteiten te ontwikkelen die leiden tot meer gezondheid, bewustwording en plezier.

Artikel delen:

Reageer