Zwols Muziektheater stelt voorstellingen The Wiz uit - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zwols Muziektheater stelt voorstellingen The Wiz uit

Zwolle – Het Zwols Muziektheater is genoodzaakt de voorstellingen van The Wiz opnieuw uit te stellen.

De voorstellingen van The Wiz waren al uitgesteld naar augustus 2020 maar ook dan is het nog niet mogelijk om binnen de anderhalvemetermaatschappij een voorstelling op de planken te brengen.

“COVID-19 raakt ons allemaal! Ook het Zwols Muziektheater! Met pijn in het hart hebben wij moeten besluiten om de voorstellingen van The Wiz te verplaatsen naar 9, 10 en 11 april 2021 in Schouwburg Odeon in Zwolle,” laat het Zwols Muziektheater weten.

Maar wat in het vat zit verzuurt niet. In september hoopt het Zwols Muziektheater de repetities te kunnen hervatten. Uiteraard als de richtlijnen dit toelaten en met de maatregelen die hiervoor nodig zijn.

Vanaf september is regisseur Timothy Kok weer terug bij het Zwols Muziektheater. Samen met muzikaal leider Mip van der Heide en choreograaf Sabrina Tiebosch gaat hij het Zwols Muziektheater klaarstomen voor april 2021

De swingende feelgood musical The Wiz is een eigentijds verhaal gebaseerd op de zevenvoudig Tony Award winnende Broadwayproductie. De Nederlandse versie is geïnspireerd op de succesvolle filmversie The Wiz met Diana Ross en Michael Jackson in de hoofdrollen. De wereldhits ‘’Ease on down the road’’ en Brand new day’’ maken van dit moderne sprookje een echte feelgood musical.

Dorothy (Annelie Franken) raakt de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz (Vera van Lierop) die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet Dorothy een vogelverschikker zonder verstand (Jann Hogeboom), een blikkeman zonder hart (Anoesjka Volkers) en een leeuw zonder moed (Jeroen Nijhof). Samen gaan ze verder op zoek naar huis, hart, verstand, moed en bovenal naar zichzelf.

The Wiz is gebaseerd op ‘’The Wonderful Wizard of Oz’’ van L. Frank Baum. Verhaal van William F. Brown. Muziek en liedteksten zijn van Charlie Smalls, de Nederlandse vertaling is van Martine Bijl.

Als u al kaartjes had gekocht dan blijven deze kaartjes geldig op de door u gewenste avond of middag in april 2021. U ontvangt hierover zeer binnenkort bericht van het Zwols Muziektheater. Voor meer informatie: www.zwolsmuziektheater.nl.

Artikel delen: