Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Isala Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Isala Zwolle verpleegt elf coronapatiënten

Zwolle – In het Isala ziekenhuis in Zwolle liggen 11 mensen die besmet zijn met het coronavirus. Dit cijfer ontving Weblog Zwolle vrijdagmiddag van Isala.

Dat betekent weer een flinke afname vergeleken met vorige week vrijdag. Toen werden 17 coronapatiënten verpleegd in Zwolle. Van de 11 coronapatiënten die momenteel in het ziekenhuis liggen, worden 5 mensen verpleegd op de intensive care en 6 op de reguliere corona-afdeling.

Het gerucht dat alle corona-afdelingen in Zwolle deze week gesloten zouden zijn, omdat er nog maar weinig coronabesmettingen zijn, is onjuist. Gerben Hart, woordvoerder van Isala, verklaart dat er nog twee corona-afdelingen in bedrijf zijn in Zwolle: één voor de intensive care en één voor verpleging.

De heftigheid van de ziekteverschijnselen die besmetting met Covid-19 veroorzaakt, is niet verminderd. Er werd in de media gespeculeerd dat tijdens het hoogtepunt van de uitbraak in maart er sprake zou zijn van hevigere ziekteverschijnselen dan bij de huidige coronapatiënten. Gerben Hart spreekt dit tegen: “Nee, de ziekteverschijnselen zijn hetzelfde. De mate van de uitbraak heeft daar geen invloed op.”

Artikel delen: