Luttekestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Luttekestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Veel wolken op zaterdag, zondag meer zon

Zwolle – Zaterdag is er vooral in de ochtend en avond zonneschijn in Zwolle. In de middag overheersen de wolken. Uit die wolken zou heel misschien een druppel regen kunnen vallen. De temperatuur is ‘s morgens ongeveer 5 graden en 17 graden in de middag.

Dat is iets warmer dan op vrijdag, toen 15 graden het maximum was in Zwolle. De wind draait van zuidwest naar noordwest en neemt daarbij toe van zwak naar matig, windkracht 3. Laten we het een redelijke zaterdag noemen, die misschien zelfs goed wordt als de zon ‘s middags toch standhoudt boven de stad.

Zaterdagavond klaart het op. De wolken verdwijnen voor een groot deel. Wie in de nacht naar zondag rond 0.43 uur nog op is, kan vanuit Zwolle het Internationale Ruimtestation ISS zien passeren langs de hemel. Het draait op ruim 400 kilometer hoogte om de aarde. Momenteel zijn drie astronauten aan boord van het ISS: twee Amerikanen en een Rus.

Het ruimtestation verschijnt in de nacht van zaterdag op zondag om 0.40 uur boven de westelijke horizon. Het is gemakkelijk met het blote oog te zien als een zeer heldere, bewegende ster. Om 0.43 uur is het vrijwel recht boven Zwolle, bewegend richting het oosten, waar het om 0.46 uur uit het zicht verdwijnt.

Zondag zijn de wolken weer van de partij, maar er is waarschijnlijk meer zon dan op zaterdag. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar 18 graden. De westenwind neemt toe van zwak, windkracht 2, in de ochtend naar kracht 3 à 4 in de middag. Zoek een plek op in de zon en uit de wind, dan zit je goed.

Maandag zijn er in de middag weer veel wolken. Het blijft droog bij een middagtemperatuur van 20 graden. In de dagen erna wint de zon terrein. De temperatuur stijgt naar ongeveer 23 graden. Dat lijkt een beetje op zomerweer.

Artikel delen: