Actiedag voor behoud conciërges Emmaschool

Zwolle – Dinsdag vond in de Koningin Emmaschool aan de Jacob Catsstraat in Zwolle een actiedag plaats voor het behoud van de twee conciërges Frans Groen en Jolanda Wink. Rond en in de school was aan alles te merken dat de leerlingen, leraren de ouders van de leerlingen voor het behoud van de twee conciërges zijn. In de hal van de school werden honderden handtekeningen gezet, en leerlingen lieten via hun t-shirt blijken dat ze graag Frans en Jolanda in hun school willen houden.

Per 1 januari 2009 moet de Christelijke Dalton Koningin Emmaschool afscheid nemen van haar conciërges. “Deze conciërges zijn in feite onmisbaar voor de school, maar de regering kent geen subsidieregeling meer toe t.a.v. conciërges en ander ondersteunend personeel in het onderwijs. Helaas zijn scholen niet in staat om deze mensen zelf aan te nemen. Daar is geen geld voor.”, zegt het actiecomité.

De handtekeningenlijsten worden voor 5 september aan een van de bonden gestuurd. Op dinsdag 9 september worden de handtekeningen aangeboden aan de leden van de Tweede kamer.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken www.helpdeschoolverzuipt.nl

Wat doet een conciërge op een basisschool dat zo onmisbaar is?

Zeker de Emmaschool (meer dan 75 jaar oud) brengt veel onderhoud en extra werk met zich mee. Wanneer onze conciërges verdwijnen zijn wij of afhankelijk van ouders, of moet er elke keer een bedrijf ingeschakeld worden voor herstelwerkzaamheden. Dat is eigenlijk te duur en dus ligt het gevaar op de loer dat er het een ander verwaarloosd wordt.

Jolanda verzorgt o.a. het opmaken en verspreiden van de nieuwsbrief, absenten doorgeven, schoolgids vormgeven, veel telefoon aannemen en plegen, Unicefloop, handdoeken wassen, post sorteren, allerhande dingen rondom bestellingen uitzoeken, de schoolfotograaf, etc.

Frans is vooral onmisbaar om zijn taken die met het onderhoud van het gebouw en plein te maken hebben. Te denken valt aan allerhande reparaties, het contact met het alarmbedrijf, gemeente, loodgieterbedrijf, onderhoud computers, helpende hand tijdens technieklessen, onderhoud meubilair, ophangen van planken, schilderen van kasten, zorgdragen voor de containers, de netheid waarborgen in de school.

Help de school verzuipt!!

Als de conciërges wegvallen op de school dan zullen de leerkrachten zich bezig moeten houden met deze taken, waardoor er weer minder tijd is voor taken die juist voor de zorg van de kinderen zo belangrijk zijn.. Of een heel aantal taken wordt niet gedaan en dat komt de school als gebouw en omgeving niet ten goede. Help de school verzuipt!!

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Goed half 8 hoorde ik dit bij toeval: Nu Jolanda Wink conciërge op de Emma in ZWOLLE op Radio 2. Een uitgebreid interview, netjes hoor! Deze dag krijgt een 10 van haar …..Het nieuws staat hier al elders, ze vergeet te zeggen dat weblogzwolle geweest is 😉

    Succes met jullie actie, het gaat verdorie wél om je werk!!!!


    Maak melding

Reageer