Sassenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Sassenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Meeste zon in de middag en een flinke wind

Zwolle – Maandag vormt het begin van een week met een geleidelijk oplopende temperatuur. Donderdag, Hemelvaartsdag, is het warmst met een kwikstand boven de 25 graden, wat je zomers kunt noemen. Het blijft tot die tijd droog.

Maandagochtend heeft Zwolle een graad of 10 op de thermometer en gedurende de dag verdubbelt zich dat tot 20 à 21 graden. Bewolking schermt de zon aanvankelijk behoorlijk af, maar rond het middaguur schuift die opzij. De wind stelt eerst nog weinig voor, maar komt in de middag lekker op gang, windkracht 3 tot 4 uit zuidwest tot west. Bij windkracht 4 staan de vlaggen in Zwolle strak.

Dinsdag iets minder wind, maximaal kracht 3 in de middag. Daarna nog minder, doordat een gebied met hogedruk boven ons komt te liggen. Ondanks het rustige weer is er in de nachten geen nachtvorst meer. Dinsdag wordt in de ochtend de meeste bewolking verwacht, in de loop van de dag meer zon. De temperatuur komt rond 22 graden uit.

Woensdag wordt de zonnigste dag, volgens de huidige inzichten. Een middagtemperatuur van 24 graden en weinig wind: genieten verplicht!

Na Hemelvaartsdag tekent zich een overgang af naar iets koeler en mogelijk winderig weer, met regen of buien.

Artikel delen: