Voorlichtingsavond ‘vruchtbaarheidsproblemen’

Zwolle – De Fertiliteitsafdeling van de Isala klinieken organiseert op 15 oktober van 20.00 tot 22.00 uur op locatie Weezenlanden een voorlichtingsavond over het onderwerp vruchtbaarheidsproblemen voor vrouwen, mannen en paren met een kinderwens. Als zwangerschap uitblijft zijn er dankzij vooruitstrevende technologie verschillende mogelijkheden om met behulp van medische technieken zwanger te worden.

Deze stap in het medische circuit biedt echter niet alleen hoop in het vooruitzicht, maar brengt ook allerlei moeilijke beslissingsmomenten met zich mee. Daarnaast zijn de behandelingen niet alleen fysiek maar ook emotioneel zwaar, bijvoorbeeld op het gebied van intimiteit. Vruchtbaarheidsproblemen roepen veel vragen en gevoelens op. Het is vaak moeilijk om met anderen over die gevoelens te praten en vanuit de omgeving kan onbegrip komen. Tijdens de voorlichtingsavond worden deze zaken aan de orde gesteld. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Fertiliteitsafdeling, tel. (038) 424 52 24. Deelname aan de voorlichtingsavond is gratis.

Programma

Fertiliteitarts Marjolijn Kruse-Blankesteijn vertelt tijdens het eerste deel van de avond over de verschillende beslissingsmomenten die tijdens de behandeling voorbij kunnen komen. Ook komen vragen aan bod als waar de grenzen liggen en hoe de partner er over denkt. In het tweede deel van de avond komt Marianne Emmelkamp, seksuoloog en psychotherapeut, aan het woord. Zij stelt de invloed van kinderloosheid en vruchtbaarheidsbehandelingen op de intimiteit en seksualiteit binnen een relatie aan de orde. Tot slot is er nog de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met lotgenoten.

Artikel delen:

Reageer