Industrieweg - Foto: Wouter Steenbergen
Industrieweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wolken en een prima temperatuur

Zwolle – Dinsdag is het lekker weer in Zwolle. Weliswaar geen strakblauwe lucht boven de stad, maar zon en wolken doen hun best om samen wat van het weer te maken. Het blijft droog. De temperatuur stijgt naar ongeveer 22 graden in de middag.

Dat is evenveel als op maandag werd gemeten door de thermometer in ons weerstation in Dieze-Centrum. De wind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit west tot noordwest. Minder wind dan op maandag. In de nacht koelt het onder brede opklaringen af naar ongeveer 9 graden. Woensdag stevent de temperatuur af op 24 graden.

Dat gebeurt onder een blauwe hemel met hier en daar wat wolkjes, maar het zijn er minder dan in de afgelopen dagen. Er is woensdag weinig wind, dankzij de rustgevende invloed van hoge luchtdruk boven onze omgeving. Dit begint te lijken op een zomerse dag.

Hemelvaartsdag kwalificeert zich als een ware zomerdag in de lente. Momenteel wordt voor Zwolle een maximumtemperatuur van maar liefst 27 graden berekend. Er is veel zon en wat sluierbewolking. Er staat weinig wind.

Vrijdag wordt een overgangsdag naar minder warm en wisselvalliger weer in het weekend. De kans op een (onweers)bui stijgt, maar de timing is nog wat onzeker.

Artikel delen: