Nieuw in Zwolle: Ronde van Holtenbroek

Zwolle -Zwolle is een wielerronde rijker: de Deltion Ronde van Holtenbroek. Deze vindt op zaterdagmiddag 13 september vindt voor de eerste keer plaats. De wedstrijd in drie categorieën wordt gereden over een prachtig parcours van 1400 meter door de straten van Holtenbroek. Het programma duurt van 15.00 uur tot 20.00 uur. Het Deltion College organiseert samen met de Zwolse wielervereniging Hanzerenners de nieuwe ronde.

Naast Deltion en de Hanzerenners participeren wijkorganisatie Holtenbroek NU, gemeente Zwolle en winkeliersvereniging Bachplein in de organisatie. De wielerronde richt zich in het bijzonder op de jeugdige renners tussen de 15 en 18 jaar, de Nieuwelingen en de Junioren die respectievelijk 40 en 50 kilometer rijden. Bart Drost, betrokken bij de organisatie namens het Deltion College: “Het parcours gaat voor een groot deel langs de nieuwe Deltion campus en we laten toekomstige studenten graag ons pand zien, we zijn daar echt trots op.” De derde categorie waarvoor ingeschreven kan worden is Amateurs A-B, die vanaf 18.30 uur 60 kilometer rijden. Hoofdsponsor Deltion heeft zich voor minimaal drie jaar verbonden aan de Ronde van Holtenbroek. “We willen deze wielerronde echt op de kaart gaan zetten en als grote, nieuwe wijkbewoner dragen we dergelijke initiatieven in onze wijk een warm hart toe. En het parcours van maar liefst 1400 meter is ook echt prachtig”, aldus Drost.

“Alle betrokken partijen, zoals de gemeente, politie, de wijkvereniging en de winkeliersvereniging zijn razend enthousiast en doen er alles aan om deze ronde tot een succes te maken.”

Drost hoopt ook op de medewerking van de omwonenden. Het parcours, vraagt wat flexibiliteit van de omwonenden. “We gaan directe omwonenden per brief op de hoogte stellen van de situatie rond de ronde. Er wordt zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur opgebouwd en ’s avonds rond 21.00 uur is alles weer toegankelijk. Al met al hopen we op een groot succes!”

Deltion Ronde van Holtenbroek

Zaterdag 13 september, 15.00 – 20.00 uur

Meer informatie op www.deltionrondevanholtenbroek.nl

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Sorry maar dit is echt niet nieuw,Holtenbroek had zijn eigen wielerronde in de 70 er jaren al.deze ronde liep om de Wavin vijvers.

  Wel leuk dat deze weer terug komt.Ga zeker kijken.


  Maak melding

 2. Wielerronde
  Inderdaad, er was ooit een wielerronde. Ik was toen een jaar of 12, 13 dus 36 jaar geleden. Er waren dan ook feesten op het grasveld waar nu de grote parkeerplaats van het nieuwe WC ligt met oa: een Miss verkiezing, kleine kermis, en artiesten.


  Maak melding

 3. En het parcours van maar liefst 1400 meter is ook echt prachtig”, aldus Drost.
  Nou, geweldig. Alleen om deltion en voor dat rijtje huizen langs. Fascinerend.
  Maar wel leuk dattie er ?berhaupt is.


  Maak melding

 4. wijkafsluiting absurd!
  Leuk dat er iets wordt georganiseerd.
  Belachelijk dat hiervoor een hoofdontsluiting van een wijk afgesloten wordt. Ik kan me niet voorstellen dat de gemeente hiermee akkoord gaat. Of is de rest van de wijk meteen maar meeverkocht(weggegeven) aan het Deltion? Organiseer zoiets a.u.b. op een passender plaats zoals de klooienberglaan!


  Maak melding

 5. Echt wat zonde.. die ronde

  Alle betrokken partijen, zoals de gemeente, politie, de wijkvereniging en de winkeliersvereniging zijn razend enthousiast en doen er alles aan om deze ronde tot een succes te maken

  Leuk dat deze partijen razend enthousiast zijn. Ik als bewoner aan de Verhulststraat ben (in eerste instantie) absoluut niet enthousiast. En ik hoop dan ook dat dit eenmalig blijft op deze wijze.

  Begrijp mij goed. Ik vindt het initiatief zeer leuk.

  Dat de route door de algemene straten gaat, dat is logisch, want daar hebben weinig mensen last van, en overal kun je dan nog via andere wegen komen. Maar de keuze voor de Verhulststraat, dat vindt ik een zeer vreemde keuze, omdat dit direct tot last is van de bewonders. En ja, daar ben ik er een van 🙂

  De hoofdreden waarom ik dit vindt, is het feit dat de meerderheid van de woningen aan de Verhulststraat 100% afhankelijk zijn van de voordeur. En dit wordt dichtgegooid voor dit “rondje”.
  Voor mij zou de keuze voor een andere straat logischer zijn.

  Alleen het feit al dat ik vandaag pas (08-09-2008 ) een brief op de deurmat ontvang over deze ronde, die dus aankomende zaterdag blijkbaar plaatst vindt. Dit is absurt laat.

  Wat als ik mijn verjaardag of feest net dit weekend gepland had i.p.v afgelopen zaterdag? Wat als ik die 5 kuub zand net deze zaterdag had laten bezorgen? Moet ik dit dan nog even snel in 4 dagen zien om te gooien voor dit “rondje”?

  Ik heb het idee dat de organisatoren enkel hebben gekeken naar het aantal meters van het rondje, de oppervlakkige zaken, en totaal niet hebben gedacht aan de bewoners en de logische irritaties die dit op kan wekken. Zeker omdat er genoeg andere opties zijn die wellicht beter zouden zijn geweest. (vind ik.. zeg ik er even bij..).

  Ik heb trouwens “netjes” – op de valreep – een brief gekregen dat ik mijn auto op die dag in de parkeergarage een groot eind verderop mag gaan parkeren, om hiermee vriendelijk te melden dat ik dus mijn eigen parkeerplaats voor de deur niet kan gebruiken. En dat ik, als ik mijn huis uit wil die dag, en de weg over wil steken, een mannetje aan kan spreken die mij begeleid.

  Ik hoop dat ideze mannetjes die dag ook vriendelijk voor mij klaar staan op het moment dat ik ze vraag of zij mijn wekelijkse boodschappen even van mijn auto, uit de parkeergarage, naar huis willen dragen. ;D  Maak melding

Reageer