Tien partijen bij Waterschapsverkiezingen

Zwolle – Bij het Waterschap Groot Salland doen tien partijen mee aan de  waterschapsverkiezingen eind dit jaar: CDA, VVD, ChristenUnie, SGP, Water Natuurlijk, Algemene Waterschapspartij, Gemeentebelangen Dalfsen, Algemeen Plattelandsbelang, Hengelaarsvereniging Ons Vermaak en Visserijvereniging De Hengelsport. De Waterschapsverkiezingen worden gehouden van 13 tot en met 25 november.

In het verleden konden kandidaten zich individueel verkiesbaar stellen. Dit jaar gaat het anders; kandidaat-bestuurders moeten een ‘lijst’ vormen (een soort partij) en een programma maken. Het systeem is daarmee vergelijkbaar met de gemeenteraad- en Tweede Kamer-verkiezingen. . Belangengroeperingen die zitting willen nemen in het waterschapsbestuur moesten zich hiervoor registreren bij het waterschap. Dit kon tot 4 augustus. Als volgende stap levert iedere partij 16 september een kandidatenlijst in bij het waterschap.

Invloed op beleid

Groot Salland hecht grote waarde aan de verkiezingen en roept burgers op hun stem uit te brengen. Door te kiezen op de partij die hun belangen het meest behartigt, kunnen burgers invloed uitoefenen op het beleid van het waterschap.

Landelijke Waterschapsverkiezingen
Van 13 tot en met 25 november houden alle 26 waterschappen in Nederland gelijktijdig verkiezingen. Inwoners van West-Overijssel kiezen bij deze verkiezingen het Algemeen Bestuur van het Waterschap Groot Salland. Dit bestuur bestaat uit 25 zetels. Daarvan worden 8 zetels ingenomen door LTO Noord, het Bosschap en de Kamer van Koophandel. De overige 17 zetels verdelen de stemgerechtigde inwoners van West-Overijssel.


Meer informatie over de verkiezingen bij Groot Salland is te vinden op de website van het waterschap, www.wgs.nl/verkiezingen.

Artikel delen:
Reacties 10
  1. Kijk dat zijn principes 😀
    Vrees dat ik ook niet ga stemmen, omdat ik waarschijnlijk nog niemand ken op die lijst. Die praatjes geloof ik allemaal wel.


    Maak melding

  2. Klopt kees, er wordt amper gewerkt daar bij het waterschap. wel ieder jaar meer betalen. ik ga wel stemmen en wel op Dhr B Schuit. een gerespecteerd, energiek en talentvol waterschapper.


    Maak melding

Reageer