Fototentoonstelling verhuist naar de Aa-landen

Zwolle – De fototentoonstelling met de titel ´In Zwolle staat een huis´ is verhuisd naar het wijkcentrum de Bolder in de Aa-landen, Dobbe 29 en is tot 1 oktober gratis te bezoeken. Het wijkcentrum is open op werkdagen van 9.30 tot 23.00 uur.

De fototentoonstelling is een cadeau van de gemeente Zwolle aan de bewoners en bezoekers van Zwolle vanwege de mijlpaal van de 50.000ste woning, die medio 2007 is bereikt. De tentoonstelling laat zien welke ontwikkeling Zwolle heeft doorgemaakt in de loop der jaren, van de periode van voor de oorlog tot de 50.000ste woning. De reizende tentoonstelling heeft inmiddels in verschillende openbare gebouwen in Zwolle gestaan en zal nog tot eind 2008 verder reizen. De fototentoonstelling heeft de titel ´In Zwolle staat een huis´ gekregen naar het lied dat Wim Kan heeft gezongen toen de 1 miljoenste naoorlogse woning in Zwolle in 1962 werd opgeleverd.

De fototentoonstelling is tot stand gekomen met hulp en (financiële) steun van de woningcorporaties, het Concilium (marktpartijenoverleg woningbouw), het Oversticht, het Historische Centrum Overijssel en het Deltion College.

Artikel delen:

Reageer