D66 en PvdA in Zwolle willen vaart achter natuurbeleid

D66 en PvdA in Zwolle willen vaart achter natuurbeleid

Zwolle – Het Zwolse gemeentebeleid op het gebied van biodiversiteit dat opgenomen is in de begroting en de Groene Agenda bevat geen meetbare doelen. Dit stellen PvdA en D66 in Zwolle.

De twee partijen vinden het belangrijk dat er concreet beleid ontwikkeld wordt op het gebied van de versterking van de biodiversiteit. Ook vinden ze dat de kennis en verbeterpunten die tijdens de miniconferentie Groenbeheer in februari naar voren kwamen met enige vaart opgepakt worden.

In de miniconferentie Groenbeheer kwamen verschillende onderwerpen rond natuur aan de orde: ecologisch bermbeheer, vlinders, biodiversiteit en de bomenverordening. Het lijkt relatief goed te gaan met de biodiversiteit in Zwolle, stellen PvdA en D66, maar net als overal staat de natuur ook hier onder druk en kunnen er nog veel verbeteringen doorgevoerd worden in beleid en uitvoering.

De partijen stellen daarom vragen aan B en W van Zwolle. Ze willen onder meer weten welke concrete stappen en verbeteringen op het gebied van versterking, behoud en beheer biodiversiteit het college gaat doorvoeren. Ook willen ze weten welke planning er nu ligt en in hoeverre Zwolse natuurverenigingen, wijkorganisaties en het onderwijs hierbij betrokken zijn.

Artikel delen: