Luttekestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Luttekestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, soms veel wolken en droog

Zwolle – Woensdag is het zeker dat er wolken over Zwolle drijven. De zon schijnt daar vaak tussendoor, maar niet altijd. In de middag neemt de hoeveelheid bewolking toe en gaat de zon er mogelijk even achter schuil. Het kwik loopt op naar 23 graden.

Dat is een perfecte temperatuur. De wind doet daar niks aan af, want die is slechts zwak uit overwegend noordelijke richtingen. Tot in de avond is het lekker buiten. Kans op regen is er de hele dag niet. Donderdag, Hemelvaartsdag, begint ’s morgens met 10 graden op de thermometers in de stad. Die gaan gestaag op naar 27 graden.

Hemelvaartsdag wordt warm en zonnig. Er zijn stapelwolkjes en sluierwolken, maar blauw is de steunkleur boven Zwolle. Hoe zit het met de wind? Die is er niet of nauwelijks. We noemen de kans op een bui in de loop van donderdagavond, maar dat het echt nat wordt lijkt onwaarschijnlijk.

Vrijdag is ook een warme dag. De 25-graden-grens wordt overschreden, wat geldt als een zomerse dag. Er is wat dikkere sluierbewolking, waar de zon nog wel doorheen straalt. In de avond wordt het broeierig en neemt de kans op een bui toe. Die kan stevig uitpakken. De kans op onweer is klein, volgens de huidige berekeningen.

Ook in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend blijft er kans op een bui. In de tweede helft van zaterdag knapt het weer op. De maximumtemperatuur doet een stap terug: ongeveer 19 graden.

Zondag zorgen zon en wolken voor mooi lenteweer. ’s Middags 20 graden op je tuinthermometer. De kans op een bui is nog maar klein. De wind is overwegend matig, kracht 3, uit westelijke richting.

Artikel delen: