Weeshuis steunt Zwolse jeugdprojecten met 38.000 euro

Weeshuis steunt Zwolse jeugdprojecten met 38.000 euro

Zwolle – Het bestuur van de stichting Hervormd Weeshuis Zwolle zegt in vijf momenten per jaar bijdragen toe aan projecten die bijdragen aan de educatie en ontwikkeling van Zwolse jongeren. Tijdens de tweede beslisronde van dit jaar kunnen in totaal tien initiatieven voor de Zwolse jeugd een bijdrage verwachten.

De aanvragen die het bestuur ontvangt zijn divers. In deze beslisronde viel het project van Stichting Gouden Eeuw van Zwolle in het bijzonder op met hun project ‘Orgelridders’. Tijdens dit project maken kinderen (opnieuw) kennis met het orgel en gaan ze zelfs samen met de klas een orgel bouwen. Het bestuur vindt het bijzonder dat dit project kinderen op een leuke manier weet te betrekken bij een niet alledaags maar eeuwenoud muziekinstrument.

Hebt u ook een duurzaam en eigentijds project maar lukt het net niet om de financiën rond te krijgen? Doe dan eerst de snelle check op de website www.hervormdweeshuiszwolle.nl om te zien of u in aanmerking komt voor een bijdrage. U kunt nog tot maandag 15 juni 17.00 uur a.s. een aanvraag indienen voor de eerstvolgende beslisronde.

De overige negen initiatieven die door het Weeshuis worden gesteund, zijn heel gevarieerd. Zo kan Zwolsche Roei- en Zeil Vereniging bijvoorbeeld rekenen op een bijdrage voor de uitbreiding/vervanging van hun vloot, Wijkstichting Stadshagen Totaal wordt gesteund in het omvangrijke initiatief om de buitenruimte bij Level Z en basisschool De Sprankel te vernieuwen, basisschool Het Saffier krijgt een bijdrage voor het vernieuwen van hun speelplein en Stichting Weekje Weg krijgt een financiële injectie voor de sociale vakanties voor kinderen uit economisch kansarme gezinnen.

Daarnaast ontvangt Stichting De Stad Verbeeldt een bijdrage voor het gelijknamige project omtrent visual storytelling, Stichting Stad & Cultuur (Hedon) wordt financieel gesteund bij de ontwikkeling van een Beatbox voor jong muzikaal talent, stichting De Knuffelkonijntjes krijgt een bijdrage voor een rouwverwerkingsyurt voor kinderen, Harvest & Vrienden krijgt financiële steun voor muzikale optredens bij gezondheidszorginstellingen voor de jeugd en een particuliere aanvrager wordt financieel gesteund bij paardrijlessen bij ’t Hoefijzer.

Artikel delen: