Trainingskamp Swol 1894 startschot seizoen 2008

Zwolle – Het afgelopen weekend stond voor de waterpolo afdeling van Swol 1894 in het teken van het trainingskamp voor de jeugd onder de 17.  Meer dan zestig kinderen werden door hun ouders naar het kamp in Zwartsluis gebracht, alwaar het ‘feest’ begon. Het weekend stond voor het grootste deel in het teken van trainen. Tussen 08:00 en 23:00 werden door de teams verschillende trainingen afgewerkt. Naast de training werd er ook aandacht aan teambuilding besteed.

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Het is niet alleen voor de kinderen een geweldig festijn, maar ook voor de ouders. Zij brachten hun kroost vrijdagavond zorgeloos weg om ze vervolgens zondagmiddag weer op te halen. In die tussentijd werden ze door maar liefst vijftien vrijwilligers in de watten gelegd. Iedere vrijwilliger heeft hierin zijn eigen taak. Zo zorgt de ene vrijwilliger voor de trainingen en de ander weer voor de catering. Naast het zwembad stond een grote tent en tientallen kleine tenten waarin de jeugd vertoefde. De allerkleinsten sliepen bij de leiding in een 3-tal grotere tenten.

De nieuwe teams waren al bekend maar er wordt ook nog gesproken met de spelers die voor het laatste seizoen bij de jeugd spelen. Zij krijgen extra aandacht om de overstap naar de heren of dames teams zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Een druk weekend waar bovenal veel werd gelachen en vooral veel werd samengewerkt. Tenten werden samen met leiding opgezet en weer afgebroken en ook de rommel werd aan het eind van het kamp netjes opgeruimd. Daarnaast werd er gezamenlijk gegeten en hielp de jeugd met corvee, zoals het doen van de afwas. Het bijzondere aan het kamp is dat het zwembad in Zwartsluis een binnenbad is met een groot grasveld ernaast. Het bad is daarnaast ook op bepaalde tijden geopend voor het publiek.

Het vergt dan ook een flinke voorbereiding en planning om het geheel soepel te laten verlopen. De afgelopen vijf jaar was de organisatie in handen van Dik de Graaf  en Monique van Kessel. Zij hebben het geheel is zo goed gepland dat zij zelf ook met volle teugen genieten.

Dit jaar doen zij het voor het laatst. De waterpolocommissie was dan ook aanwezig om beide met een bloemetje te bedanken voor vijf geweldige jaren. Voor opvolging is inmiddels alweer gezorgd, zodat de traditie de komende jaren kan worden voorgezet, want de jeugd heeft immers de toekomst.  

Meer informatie over waterpolo, en andere zwemsporten zijn te vinden op de website van Swol 1894:  www.swol1894.nl

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Het is niet alleen voor de kinderen een geweldig festijn, maar ook voor de ouders. Zij brachten hun kroost vrijdagavond zorgeloos weg om ze vervolgens zondagmiddag weer op te halen.

  Geloof mij als ouder, ik zal het nooit uitspreken waar de kinderen het kunnen horen, maar ik maak mij tijdens zo een kamp juist vreselijk veel zorgen en ben altijd weer blij om ze op te halen.


  Maak melding

 2. Niet dat er ernstige dingen gebeuren, maar gewoon dingen als “krijgt zij genoeg slaap”, “wordt ze niet gepest?”. Dus om het nu zorgeloos te noemen zoals in het artikel?


  Maak melding

 3. Zorgen, idd de één maakt zich sneller zorgen als de ander. Maar over het 1e zijn kinderen vrij snel heen. het 2e (pesten) kan idd een aardig probleem worden. Kan echter niet beoordeling of die omgeving daar aanleiding voor geeft.


  Maak melding

Reageer