Vlag gehesen voor 29 vernieuwde woningen aan de Eiken-/Iepenstraat

Vlag gehesen voor 29 vernieuwde woningen aan de Eiken-/Iepenstraat

Zwolle – Vanaf woensdag worden de sleutels van de 29 woningen aan de Eiken-/Iepenstraat aan de nieuwe bewoners uitgereikt. Een feestelijk moment dat wordt onderstreept door het hijsen van de vlag door meneer Smeets, één van de bewoners van de nieuwe appartementen.

Salverda Bouw is sinds vorig jaar zomer de woningen aan het verbouwen. De woningen hebben een compleet nieuwe, zeer goed geïsoleerde buitenschil gekregen. Daarvoor zijn de vloer, de gevel, het glas en het dak aangepakt. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst en daarmee wordt elektriciteit opgewekt.

In de woning zijn ook veel verbeteringen doorgevoerd, zoals een nieuwe keuken en douche/toilet ruimte. Daarnaast is aan de woningen op de begane grond een tweede slaapkamer toegevoegd. Ook is de meterkast vervangen. De bewoners gaan in deze vernieuwde woningen koken op elektra. Een warmtepomp verwarmt de woning.

Terugkerende bewoners
Van de oorspronkelijke bewoners keren elf huishoudens terug naar de Eiken-/Iepenstraat. Daarnaast heeft een aantal bewoners van Weezenlanden-Noord gebruik gemaakt van het aanbod om te verhuizen naar dit stukje Zwolle voordat de sloop en nieuwbouw in hun gebied van start gaat. De overige woningen zijn via de Woningzoeker verhuurd.

Genieten
Het energielabel van de appartementen heeft een grote positieve stap gemaakt. Aan de oude woningen hing een E/F-label en nu is dit een A++ label. Voor de bewoners is het prettig dat de energielasten omlaag gaan en dat het comfort én het binnenklimaat sterk verbeterd zijn. De bewoners kunnen nu genieten van hun vernieuwde en eigentijdse woning.

Artikel delen: