Keer jij jezelf Binnenste Buiten Tijdens PROTO 2020?

Keer jij jezelf Binnenste Buiten Tijdens PROTO 2020?

Zwolle – Ben je creatief professional uit de regio Zwolle? Wil jij jouw binnenwereld als creatief professional laten zien? Heb je (bestaand) werk dat past binnen het thema van dit jaar: Binnenste Buiten.

Wil je dat offline en/of online exposeren tijdens PROTO 2020? Van schilderij, tot project, van bouwtekening tot grafisch ontwerp, we willen het de buitenwereld laten zien. Er zijn 40 plekken voor jullie gereserveerd in PROTO 2020.

PROTO is het overkoepelend Art & Design event in de regio Zwolle en is geprogrammeerd 26 juni t/m 5 juli 2020. PROTO wil haar publiek laten zien wat de autonome (denk)kracht en toegevoegde waarde is van de Creatieve Industrie. We bouwen met PROTO aan een platform en creëren online en offline expositieruimte voor creatieve professionals. Tijdens PROTO komen bijna alle denkbare disciplines en aspecten van art en design aan bod. Het art & design evenement PROTO exposeert werk en concepten van ondernemers en creatieve professionals uit de Creatieve Industrie (vertegenwoordigers: branchevereniging Creative Works en Zwols Architectuur Podium) en jong talent dat dit jaar afstudeert aan de creatieve opleidingen in Zwolle (Artez, Cibap, Deltion, Landstede, Zonecollege, Windesheim).

Dit jaar vraagt de situatie in ons land ons om PROTO op een andere, veilige manier bij onze bezoekers te brengen. De wereld staat op zijn kop. Er is veel aan de hand. Er is geen groter contrast op dit moment dan tussen onze wereld binnen en de wereld zoals die buiten was, is en kan zijn. “Hoe krijgen we onze gedachten naar buiten, hoe maken we, dat wat we maken, zichtbaar en hoe inspireren we elkaar en anderen?”

Kunstenaars, ontwerpers, architecten en andere creatieve professionals (zelfstandig of vanuit een collectief) zijn de ‘ondernemers’ van de toekomst. Vanuit hun autonome denkkracht leveren zij een essentiële bijdrage aan innovatieve ontwikkelingen in onze samenleving. We moeten nu als creatieven juist laten zien dat we er zijn. Dat onze creativiteit nooit op raakt, niet weg is maar misschien wel frisser, scherper en relevanter dan ooit. ZAP (Zwols Achitectuur Podium) daagt zichzelf, de opdrachtgevers, mede makers, en iedereen die het maar horen en zien wil uit om zichzelf eens binnenste buiten te keren. Wat speelt er in jouw hoofd? Hoe ziet onze nieuwe realiteit er uit? Je maakproces, je maakomgeving, je visie op hoe we nu verder gaan en misschien wel waar we naar toe moeten of kunnen. “We keren ons dit jaar tijdens PROTO binnenste buiten. Dat doen we met zowel fysieke als online exposities en we zetten bijzondere talenten in de schijnwerpers.”


Met PROTO 2020 wordt er een podium gegeven aan de binnenwereld van de creatieven, inspireren we door letterlijk vanaf buiten binnenkijkjes te geven via volledig veilig te bezoeken expositie-routes in de stad. In etalages van winkels, horeca en achter de ruiten van woningen realiseren we expositieruimte. We creëren tevens online expostieruimte, zodat in korte tijd Zwolle met haar creatieve professionals op de kaart wordt gezet.

Geef je (vrijblijvend) op voor 22 mei 2020 bij Lotte van Hal (projectleider PROTO) via lotte@protozwolle.nl of 06-29076178. Zij vertelt je graag meer en we zoeken samen met jou naar de geschikte offline en/of online locatie voor jouw werk tijdens PROTO 2020

Artikel delen: