Jongerenorganisaties willen financiële steun van overheid en onderwijs voor café ‘het Vliegende Paard’ - Foto: Joost Jansen
Foto: Joost Jansen

Jongerenorganisaties willen financiële steun van overheid en onderwijs voor café ‘het Vliegende Paard’

Zwolle – Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) en politiek jongerenplatform Hanzeland roepen de gemeente Zwolle en pandeigenaar Hogeschool Windesheim op om studentencafé het Vliegende Paard financieel te ondersteunen.

Volgens het SOOZ en het PJP Hanzeland is het ontzettend belangrijk dat het Vliegende Paard ook na de huidige Corona-crisis blijft voortbestaan. “Sinds de wederoprichting van onze Zwolse JOVD-afdeling in 2013 is het Vliegende Paard huisvester van haast al onze activiteiten en wij vinden dat een bruisende studentenstad als Zwolle niet zonder dit café kan”, zegt JOVD-voorzitter Maurice Schurink amens PJP Hanzeland.

“Windesheim is verhuurder van het pand en het zou zich moeten afvragen waar haar studenten na deze crisis nog terecht zouden kunnen tijdens een avondje uit. Goed rentmeesterschap is juist nu van een ongekend groot belang”, aldus Schurink.

Ook SOOZ maakt al jaren gebruik van de mogelijkheden binnen Het Vliegende Paard. “Het Vliegende Paard is de huiskamer van studerend Zwolle”, zegt SOOZ-vicevoorzitter Dagmar Hoekstra. “Omdat deze kroeg normaal gesproken volloopt met Zwolse studenten kunnen wij slechts hopen dat het Paard financieel overeind gehouden wordt.”

Verschillende verenigingen gebruiken het Paard als uitvalsbasis om te vergaderen en activiteiten te organiseren. “Ook wij organiseren belangrijke evenementen voor onze leden in het Paard”, vervolgt Hoekstra. “Als dit weg zou vallen, valt ook dit laagdrempelige aanspreekpunt richting de studenten van Zwolle weg.”

Artikel delen: