Bagijnesingel - Foto: Wouter Steenbergen
Bagijnesingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig, zomers warm en droog

Zwolle – Donderdag is het zonnig, warm en de hele dag droog in Zwolle. Dauwtrappers die er vroeg op uit gaan, beginnen deze Hemelvaartsdag met 12 graden op de thermometer. Zodra de zon om half zes op is, zet het kwik een stevige klim in naar ongeveer 27 graden in de middag.

Dat is zomers warm. Last van tegenwind, of profijt van rugwind, heb je niet want er is nauwelijks wind. Mocht je in het buitengebied toch een zuchtje voelen, dan komt het uit het zuidoosten. De lucht is blauw met verspreid witte sluierwolken. Daar voegen zich in de middag enkele stapelwolken bij. Een bui zit er niet tussen. Ook ‘s avonds is het nog lang lekker buiten.

Donderdagavond is het Internationale Ruimtestation (ISS) door de sluierbewolking heen te zien vanuit Zwolle. Het verschijnt om 22.18 uur in het westen aan de hemel. Als een zeer heldere, bewegende ster verplaatst het zich naar het oosten. Om 22.21 uur zie je het hoog aan de zuidelijke hemel. De vlieghoogte van het ISS is ruim 400 kilometer en de snelheid is 27.580 kilometer per uur. Aan boord bevinden zich altijd astronauten en momenteel zijn dat twee Amerikanen en een Rus.

Een herkansing om het ISS te zien is er donderdagavond ook. Het ruimtestation verschijnt vanaf 23.54 uur wederom in het westen en om 23.58 uur is het vrijwel recht boven Zwolle te zien. Het beweegt in oostelijke richting.

Vrijdag wordt de bewolking dikker en in de loop van de dag kan er een bui opduiken boven de stad. Vermoedelijk gebeurt dat na het middaguur. De buien vormen de overgang naar koeler weer in het weekend. De temperatuur is vrijdag voor de buien uit al opgelopen naar ongeveer 24 graden.

In het volgende weerbericht hopen we een preciezere aankomsttijd van de vrijdagse buien te geven. Dan ook meer over het weekendweer.

Artikel delen: