Bas van Wijnen - Foto: Raymond Smit
Bas van Wijnen
Foto: Raymond Smit

Bas van Wijnen kiest voor Berkum

Zwolle – Bas van Wijnen, in het verleden actief bij PEC Zwolle en Harkemase Boys, zal in het nieuwe seizoen 2020-2021 deel uitmaken van de eerste selectie van hoofdklasser VV Berkum. Daarmee kiest de 22-jarige centrale middenvelder voor een club uit zijn eigen woonplaats Zwolle.

“Berkum kwam de afgelopen weken op mijn pad en daarna heb ik een heel goed gesprek gehad met trainer Arno Hoekstra, dat heeft zeker invloed gehad op mijn keuze. Maar het is gewoon ook wel weer heel prettig om op de fiets naar de club te kunnen,” tekent hij bij zijn keuze aan. “En ik zou volgend seizoen met Berkum een rol van betekenis willen spelen in de Hoofdklasse!”

Bas begon ooit bij WVF en werd daar al snel opgepikt door de scouts van PEC Zwolle, waar hij in alle jeugdelftallen speelde. Onder trainer Ron Jans maakte hij tegen PSV zijn debuut in de eredivisie en ook onder John van ’t Schip zat hij bij de hoofdmacht van de profclub. Toen zijn contract niet werd verlengd ging hij naar Harkemase Boys, waarvoor hij afgelopen seizoen uitkwam in de Derde Divisie.

Na zijn vertrek bij PEC Zwolle pakte hij zijn studie Sport en Bewegen bij Landstede weer op, waar hij na deze zomer zijn laatste studiejaar in zal gaan.

Met de komst van Bas van Wijnen staat het aantal ‘nieuwelingen’ in de Berkum-selectie voor komend seizoen nu op zes. Eerder werd de komst van middenvelder Ivar Nijboer en verdediger Hermen Dam (beiden HHC Hardenberg) bekend en ook middenvelder Robert Schonewille (WHC), verdediger Frank van der Burg en linkerspits Julian de Ruiter (beiden DVS ’33) maken de overstap naar Berkum.

Artikel delen: