Expositie Culturele Affiches

Zwolle – Zesentwintig ontwerpers en ontwerpbureaus uit Overijssel exposeren affiches met een culturele inhoud in de expositieruimte van Kunst & Cultuur Overijssel (KCO).

De tentoonstelling FOCUS 8: Culturele Affiches opent vrijdag 5 september om 20.00 uur met een optreden van East Side Rhythm Freaks. KCO zet in deze expositie grafisch werk in de spotlights dat de diversiteit van de verschillende ontwerpstijlen aantoont.De KCO expositieruimte bevindt zich aan de Kamperstraat 11-13 in Zwolle. De tentoonstelling is tot en met 31 oktober 2008 te zien op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur.

In Overijssel is een breed scala aan grafisch ontwerpers en ­ontwerpbureaus werkzaam. Het ontwerpen van affiches is voor de meesten maar een klein onderdeel van de werkzaamheden, maar het is wel een onderdeel waarin ontwerpers vaak meer artistieke vrijheid hebben dan bij andere opdrachten. Zesentwintig ontwerpers en ontwerpbureaus uit Overijssel reageerden op de oproep van KCO te exposeren met een affiche voor een cultureel doeleinde.

Men kon inzenden voor twee categorieën. Categorie 1: bestaande affiches voor een cultureel evenement. Categorie 2: een nieuw ontwerp voor een cultureel doeleinde dat in de ogen van de ontwerper extra aandacht verdient. De ontwerpstijlen zijn zeer verschillend en in beide categorieën blijkt hoe breed de reikwijdte van cultuur is. Podiumkunst, beeldende kunst, mode, muziek, culturele media, literatuur, film. Alles komt aan bod. Ook het publiek waarop de affiches zich richten, is zeer divers. Van operapubliek tot hiphoppers, van liefhebbers van streekcultuur tot fans van filmklassiekers.

FOCUS 8: Culturele Affiches wordt op vrijdag 5 september 2008 om 20.00 uur geopend met een optreden van East Side Rhythm Freaks. Eén van de geëxposeerde affiches is voor deze hiphopband ontworpen.

FOCUS 8: Culturele Affiches is de achtste in de serie FOCUS tentoonstellingen. Een thematische reeks waarin KCO werk laat zien van beeldend kunstenaars en ontwerpers die in Overijssel wonen of recent afstudeerden aan één van de kunstacademies in Overijssel.

Meer informatie op www.kco.nl of via 038 – 422 50 30.

Artikel delen:

Reageer