Rinke Borger wordt trainer Berkum 2 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Rinke Borger wordt trainer Berkum 2

Zwolle – Rinke Borger neemt deze functie met ingang van het seizoen 2020/2021 over van zijn voorganger Alain Michiel. Met de vereniging is een aanstelling van 2 jaar overeen gekomen.

Naast het invullen van het trainerschap zijn ook de overige stafleden voor het komend seizoen bekend. In deze staf zullen oud eerste elftal spelers Jasper Koekoek en Ronald Korterik de rol van teammanager op zich gaan nemen. Leo Pol blijft de rol van verzorger vervullen en Hans Ester de rol van grensrechter.

Op dit moment is Rinke Borger Hoofd Opleidingen Junioren bij Berkum. De voorbereidingen voor de jeugd voor komend seizoen op het gebied van teamindelingen en trainers rond hij tot 1 juli gewoon af. Hiermee zijn de belangrijkste voorbereidingen voor de jeugd voor het seizoen 2020/2021 gewaarborgd. Het Algemeen Bestuur zal samen met de Bestuursgroep Junioren zoeken naar een opvolger / opvolging van de werkzaamheden.

Rinke heeft zowel als speler en als trainer bij Berkum zijn sporen verdiend. In 1984 kwam hij in het eerste waarin hij ruim 11 jaar heeft gespeeld.
Na deze voetballoopbaan bij Berkum heeft hij met succes verscheidene functies binnen de vereniging vervuld op voetbaltechnisch vlak zowel bij de jeugd als bij de senioren.

Berkum 2 speelt al een aantal jaren in de reserve Hoofdklasse en heeft volgend jaar een getalenteerd team van met name jonge talentvolle voetballers uit eigen jeugd. In zijn huidige functie van Hoofd Opleiding Junioren kent Rinke Borger als geen ander de (aankomende) talenten binnen onze club. De aandacht zal dan ook vooral uitgaan naar het op professionele en zorgvuldige wijze laten doorstromen van onze A-jeugd naar Berkum 2 met uiteindelijk als doelstelling dat een aantal spelers kunnen doorstromen naar Berkum 1. Voor beide elftallen geldt dat het een herkenbare groep spelers met een Berkumachtergrond is.
Daarnaast is en blijft het de ambitie om Berkum 2 in ieder geval te laten meedraaien in de top van de Reserve Hoofdklasse.

Artikel delen: