Selectie PEC Zwolle sluit seizoen 2019-2020 af

Selectie PEC Zwolle sluit seizoen 2019-2020 af

Zwolle – Donderdagmiddag was de selectie van PEC Zwolle voor het laatst dit seizoen aanwezig in het MAC3PARK stadion.

Na de laatste training en conditionele testen werd er gezamenlijk, maar op afstand, een streep gezet onder het seizoen en werden de vertrekkende spelers in het zonnetje gezet. “Een speler hoort afscheid te nemen van en met publiek in het stadion.” Het waren de woorden van speaker Peter Vader tijdens de laatste bijeenkomst van de selectie donderdagmiddag.

“De supporters hadden op de banken moeten staan, maar helaas zijn we hier vandaag zonder supporters en alleen met elkaar.” Het was een bijzondere gewaarwording. De selectie, anderhalve meter van elkaar zittend op de tribune, de technische staf met diezelfde onderlinge afstand staand op het veld. Een afscheid van een bijzonder seizoen, dat PEC Zwolle uiteindelijk, nadat de competitie niet kon worden afgemaakt, als nummer vijftien beëindigde.

Van de spelers die gaan vertrekken werd Rick Dekker als eerste naar voren gehaald, de middenvelder die zes seizoenen lang in Zwolle speelde. Dekker kwam in 2014 naar Overijssel en werd, mede door zijn tomeloze inzet, al snel een publiekslieveling. Scoren, dat deed de speler zelden, maar als het dan lukte was hij het middelpunt van de feestvreugde. Zo ook in Den Haag, waar Dekker enkele seizoenen terug zijn eerste competitiedoelpunt maakte. Na afloop ging de speler op de schouders voor het uitvak. Dekker, zichtbaar geraakt door de mooie woorden, bedankte zijn voormalig ploegmaten en de club met zijn supporters en sloot af met de woorden dat Zwolle echt een plekje in zijn hart heeft veroverd.

Ook werd er afscheid genomen van Lennart Thy, die komend seizoen het shirt van Sparta Rotterdam zal gaan dragen. Vader refereerde aan de belangrijke goals die de Duitser de afgelopen anderhalf jaar had gemaakt, waaronder het laatste doelpunt van het voorbije seizoen, in de slotminuut en vanaf de strafschopstip tegen Fortuna Sittard. “Door die goal stonden we in ieder geval op een veilige vijftiende plek.” Naast Thy werd ook afscheid genomen van zijn landgenoot Rico Strieder, die gehuurd was van FC Utrecht en Jarni Koorman, die afgelopen seizoen debuteerde in de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Groningen (1-0) en tot drie optredens kwam. Ook huurling Dennis Johnsen keert terug naar zijn werkgever Ajax.

Tot slot werd Etiënne Reijnen naar voren gehaald. De 33-jarige verdediger, die twee periodes voor de club uitkwam, maakte woensdag bekend een punt te zetten achter zijn loopbaan. “Ik was erbij toen je debuteerde namens FC Zwolle en nu bij jouw afscheid ook. De hoogtepunten van onze club, de KNVB Beker, de Johan Cruijff Schaal en het Europese debuut, maakte jij niet mee als speler. Maar een beker won jij ook en jij speelde Europees voetbal. Kortom, jij hebt een geweldige carrière gehad”, sprak Vader.

Alle vertrekkende spelers, die ook zelf nog een woordje spraken, kregen een ingelijst wedstrijdshirt met een prachtige actiefoto. Het laatste woord was aan trainer/coach John Stegeman die op zijn beurt terugblikte op het seizoen en ook de vertrekkende spelers dankte voor hun (jarenlange) inzet voor de club. Daarna vertrokken de spelers huiswaarts.

Bron: PEC Zwolle

Artikel delen: