Almelose Pad - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Pad
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolking, nog wel warm en kans op een bui

Zwolle – Vrijdagochtend vroeg is het beslist niet koud. Zwolle start met 15 graden op de thermometers, op weg naar meer. Ongeveer 25 graden wordt verwacht rond het middaguur, ondanks dat er veel bewolking over de stad schuift.

De zon schijnt daar misschien nog flauwtjes doorheen. In de loop van de morgen kan het wolkendek een beetje regen loslaten en vanaf het middaguur maken we een kleine kans op een wat stevigere bui. Tot in de avond blijft die kans bestaan. Over het hele etmaal wordt echter niet veel neerslag berekend. De wind neemt toe naar matig, kracht 3 à 4, uit zuidwest tot west.

Hemelvaartsdag was fantastisch zonnig en buitengewoon warm. Het officiële regionale KNMI-meetpunt Heino meldde een maximumtemperatuur van 26,3 °C, een dagrecord voor dat station. In Zwolle-Stadshagen werd tussen de huizen 27,9 °C gemeten en ons weerstation in Dieze-Centrum kwam om vijf uur ‘s middags zelfs op een hoogzomerse waarde van 28,3 °C.

Vrijdag voltrekt zich de overgang naar een koeler weertype. In het weekend gaat er zo’n 10 graden van de temperatuur af.

Zaterdag is de verwachte middagtemperatuur 19 graden, wat overigens normaal is voor deze tijd van het jaar. In de ochtend is er nog een kleine kans op een minibuitje. In de middag klaart het flink op. De zon komt er overtuigend bij, maar er staat een forse en frisse westenwind, kracht 4 tot 5 in de middag.

Zondag is er een afwisseling van zon en wolken bij maximaal 18 graden. De wind blaast flink door met kracht 4 uit het westen. Er is kans op een buitje, enkele weermodellen berekenen een neerslagtotaal van maar liefst 10 millimeter. In het volgende weerbericht bekijken we of we deze bak water serieus gaan nemen.

Artikel delen: