Kamperstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Kamperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Koele wind, vooral zondag kans op een bui

Zwolle – Zaterdag begint met tamelijk veel bewolking. Dat is geen voorspel op een compleet grijze dag, want in de loop van de ochtend klaart het van het noordwesten uit op. Meer zon en meer blauwe lucht in de middag.

Ook stapelwolken komen naar Zwolle toe deze zaterdag. ‘s Avonds stijgt de kans dat er een bui tussen zit. De wind doet overdag driest mee: windkracht 4 uit het zuidwesten. De temperatuur stijgt naar 19 graden in de middag. Koeler dan vrijdag, maar dit is wel een normaal temperatuurniveau voor deze fase van mei.

In de nacht naar zondag koelt het onder een wisselende bewolking af naar een graad of 10. De wind gaat ‘s nachts niet liggen, met kracht 3 blijft hij staan.

Zondag overdag is de wind actief met windkracht 3 tot 4 uit richtingen tussen zuidwest en noordwest. De meeste wind in de middag. Dan is er ook de dikste bewolking. ‘s Morgens lukt het de zon nog om zich te laten zien, ’s middags wordt dat een lastigere onderneming.

De kans op een beetje regen is groter dan op zaterdag, vooral zondagmiddag is dat het geval. Het blijft in de regio Zwolle bij een kleine hoeveelheid neerslag, volgens de meeste weermodellen. De maximumtemperatuur ligt op een tegenvallende 17 graden.

Na het weekend wint de zon terrein, dankzij hogedrukinvloed die zich hierheen uitbreidt. De middagtemperaturen lopen in de nieuwe week op naar waarden van 20 graden of warmer. Aan het eind van de week komt de zomerse 25 graden opnieuw in beeld. De regenkans is vrijwel nihil.

Artikel delen: