Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig en vrij warm, weinig wind

Zwolle – Dinsdagochtend is er kans op mistbanken, vooral in het buitengebied rond Zwolle. Eventuele mist verdwijnt spoedig nadat de zon ver genoeg boven de horizon uit is geklommen. Voor het zover is, wijzen de thermometers in de stad ‘s morgens vroeg zo’n 8 graden aan.

Die temperatuur gaat omhoog. Een prettig middagmaximum van 23 graden wordt berekend. Dat gebeurt terwijl de zon in de Stadsgracht schijnt. In het water wordt een blauwe lucht met sluierwolken weerspiegeld. Daar komen in de loop van de dag enkele stapelwolkjes bij. Dit plaatje wordt niet verstoord door de wind, want die is er nauwelijks. Er is geen kans op neerslag.

In de nacht naar woensdag kunnen zich onder een vrij heldere hemel met sluierwolken enkele mistbanken vormen. Woensdag overdag maken zon en sluierwolken het weer in Zwolle. Er is een fractie meer wind uit richtingen rond noord, die de maximumtemperatuur een graadje drukt vergeleken met dinsdag.

Donderdag komt de wind ook uit de frisse noordhoek, wat het kwik waarschijnlijk iets onder 20 graden houdt. Niet koud, maar dit zou wel eens de koelste dag van de week kunnen worden. Er is veel zon en het blijft droog.

Vrijdag wordt onder veel zonneschijn de 20 graden weer gehaald.

Artikel delen: