Relatie-APK leert echtparen beter communiceren

Zwolle – Actief werken aan de communicatie binnen je relatie en meer begrip voor elkaar krijgen, dat is de doelstelling van de training ‘Relatie-APK’. De RIAGG Zwolle start deze training voor (echt)paren die vast dreigen te lopen in hun onderlinge communicatie.Veel (echt)paren hebben binnen hun relatie wel eens perioden dat het niet zo lekker loopt. Zij lopen tegen problemen aan als overmatig ruziën of juist nooit ruzie hebben, langs elkaar heen leven, het gevoel hebben uit elkaar te groeien, te veel ingaan op kleine irritaties, problemen rondom opvoeding, vluchten in werk of hobby’s. Er wordt geoefend aan de hand van  thema’s.

In de eerste vier bijeenkomsten staat communicatie centraal. De laatste vier bijeenkomsten staan thema’s centraal die in iedere relatie een rol spelen, zoals omgaan met kinderen, familie en vrienden, verschillen tussen mannen en vrouwen en intimiteit en seksualiteit. Tijdens elke bijeenkomst wordt er een nieuw thema besproken en wordt er ingegaan op ervaringen van de afgelopen tijd. Na deze training zijn (echt)paren beter in staat met elkaar te communiceren en hebben zij meer begrip voor elkaar. De kennismakingsgesprekken zijn op 8 en 11 september aanstaande. De training ‘Relatie-APK’ bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur en wordt begeleid door een vrouw en een man.

Voor meer informatie of aanmelding, neemt u contact op met het Cursuscentrum, sector Preventie van de RIAGG Zwolle, telefoonnummer (038) 426 9 522.

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer