Controle op parkeergedrag Westenholte

Zwolle – Vanuit de wijk Westenholte heeft de politie de laatste tijd meerdere meldingen ontvangen van bewoners welke zich zorgen maken over het parkeergedrag in deze wijk. Vooral in de avonduren en in de nachtelijke uren, als iedereen thuis is, zou er dusdanig geparkeerd worden dat het voor hulpverleners moeilijk of zelfs onmogelijk kan zijn om ter plaatse te komen bij calamiteiten.

Iedereen zal begrijpen dat bij bijvoorbeeld een woningbrand elke seconde telt en er niet gewacht kan worden tot iedereen zijn auto heeft verplaatst. De politie wil de wijkbewoners dan ook verzoeken om bij het zoeken van de laatste parkeerplekjes wel rekening te blijven houden met het feit dat er die nacht met spoed een hulpverlener door de straat kan komen. De brandweer is in kennis gesteld van de meldingen van de bewoners en zal controles gaan uitvoeren.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Het is enorm goed met Nederland gegaan sinds de bouw van de huizen. Mensen hebben vaak 2 auto’s en/of motor; dan moet de gemeente ineens extra parkeergelegenheid creeeren? Om de caravan ook nog ergens neer te zetten zeker of de aanhangwagen.

  Heb hier 3 mensen gevraagd, ze wonen allen buiten Zwolle(ok). De 1 heeft niet eens een buurtsuper in zijn gehucht 😮 Geen van allen hebben parkeerproblemen.

  Tja, je kiest of je in de stad of in het dorp gaat wonen, met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 2. Tekort aan parkeerplaatsen? Jammer dat de woningbouwvereniging hier geen rekening mee houdt. Deze neemt bij de huidige renovatie 6 parkeerplaatsen in beslag. Dit betekend voor de bewoners van de knoopkruidweg dat ze hun auto 3 straten verderop mogen proberen te parkeren.


  Maak melding

 3. @ H: helpt een belletje niet? Moeten ze de benzine voor die auto’s nog maar wat duurder maken; kan er geen 2e auto meer worden aangeschaft. Sorry voor het cynisme maar het lijkt een welvaartsprobleem. Bovendien zijn er ook nog van die verzuurde medemensen die het niet pikken als een andere auto per ongeluk (even) voor hun huis staat.


  Maak melding

 4. Wat een geneuzel, vanwege de hoge kosten van de koophuizen is het nodig voor de meeste jongeren (20-40) om twee banen te hebben om de kosten op te kunnen brengen, als beide banen buiten de stad zijn is het nodig om twee auto’s te hebben omdat het openbaar vervoer nog steeds te kort schiet.

  Dat houd inderdaad in dat er overdag genoeg pareerplaatsen zijn maar dat er ‘s-avond een tekort is, ik kom zelf uit Westenholte en ben heel benieuwd waar die klempunten zijn.  Maak melding

 5. Willem, waar schiet het ov tekort? In tijd of in geld of in gemakzucht?
  Vertel mij wat over het heerlijke dorp, ooit onderdeel van Zwollerkerspel. Weet een knelpunt, maar dat is tijdelijk. Bij WVF. Verder is er voor Stadshagenezen volgens mij meer reden tot klagen. Maar die hoor je niet.


  Maak melding

 6. Het OV is 9 van de 10 keer geen serieus alternatief. Je kán overal komen, maar het kost je snel 1,5 tot 3 keer zoveel tijd. Als ik met de bus naar mijn werk in Zuid zou willen vanaf Stadshagen zou ik een uur onderweg zijn, dat gaat toch niemand doen?


  Maak melding

 7. Ga ook altijd met de auto, maar als je werk gewoon in de stad is kun je ook fietsen toch? Heb het prima naar mijn zin hier, maar mis wel het dagelijks naar mijn werk fietsen. Maar goed iedereen zit anders in elkaar.

  Vind het altijd te kort door de bocht, om gelijk maar (als Willem) te schreeuwen:

  omdat het openbaar vervoer nog steeds te kort schiet.

  Niet oplossingsgericht denken maar gewoon afgeven op…..ja op wie…..doe de overheid maar. Of de regering. :'(

  Ken heel veel mensen die de bus naar de stad geweldig vinden bijvoorbeeld. Of is dit té genuanceerd?


  Maak melding

 8. Knelpunten valt hier in de Papaverweg nog wel mee. Waar ik me wel aan stoor: die pipo’s die de auto aan de linkerkant van de straat zetten, terwijl alle andere auto’s rechts staan (of vice versa). Met als gevolg dat je moet gaan slalommen. In het laatste stukje van de Westenholterweg is dit ook vaak het geval.

  Over bereikbaarheid gesproken voor hulpdiensten: krijgt de gemeente dan ook eens een flinke prent voor het feit dat je de hele wijk tegenwoordig door moet slalommen om eruit te komen? Toevallig was ik laatst uit mijn werk met de auto bij winkelcentrum Stadshagen (normaal gelukkig op de fiets en ik weet sinds van de week weer helemaal waarom). Met de fiets hoef ik alleen maar het tunneltje door en de Belvederelaan af, maar nu moest ik vanaf het winkelcentrum eerst helemaal de Frankhuizerallee af om vervolgens over de Hasselterweg weer ongeveer hetzelfde stuk terug te rijden, over de Voorsterweg rijd je vervolgens weer bijna door tot aan het kruispunt waar je vandaan kwam en tot slot kan ik de Papaverweg weer helemaal af.

  Dat autoluw maken lijkt aan de ene kant te werken: ik doe dat stukje namelijk duizend keer liever op de fiets, maar aan de andere kant zorgt het wel dat mensen met auto’s op 101 plekken komen waar ze eigenlijk nooit langs zouden hoeven. Oftewel: het effect is 0, maar wel een hoop gedoe.


  Maak melding

 9. Ik woon zelf in Westenholte en wij hebben 1 auto. Precies voor onze deur is er GEEN parkeerplek. Toch staat er iedere avond een auto van iemand voor onze deur zo geparkeerd, dat we vaak niet onze voordeur uit kunnen met de kinderwagen. En zelf moet ik altijd erg veel moeite doen om een parkeerplek te vinden. Meestal in een andere straat en maar hopen dat er geen klachten komen…
  Dus parkeerproblemen in Westenholte? Absoluut!


  Maak melding

 10. @Dick:
  Sorry voor de late reactie. Er is echter door meerdere bewoners gebeld. De gemeente was echter van mening dat de renovatie van de woningen voorrang had . Moeten de bewoners maar een eindje lopen. Maar ja, waar naar toe? Misschien is er nog ruimte is Stadshagen. Want de mensen uit Stadshagen hoor je niet. Of ging dit over Westenholte ?


  Maak melding

 11. @ Bewoner: Je kunt niet vragen of de auto ergens anders kan staan?

  @ H: Heb zelf geen klagen in Stadshagen. Wel worden de auto’s & andere dingen op wielen, nogal lomp geparkeerd en zo dicht mogelijk bij de voordeur natuurlijk. Op een hele grote parkeerplaats tussen de huizen.


  Maak melding

Reageer