Frankhuisbrug - Foto: Wouter Steenbergen
Frankhuisbrug
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wolken en in de middag een beetje wind

Zwolle – Woensdag is het ‘s morgens vroeg 9 graden. Er is kans op enkele mistbanken, maar ze worden snel opgeruimd door de zon. Die is de hele dag superactief boven Zwolle, in gezelschap van witte sluierwolken en vooral ’s middags stapelwolkjes, eveneens wit van kleur.

Bovenstaand weer lijkt nogal sterk op dat van dinsdag. Ons weerstation in Dieze-Centrum registreerde dinsdagmiddag een temperatuur van ruim 23 graden. Woensdag valt dat een graadje lager uit. Het kwik wordt iets getemperd door een wind vanuit koele noordelijke richtingen, die in de loop van de middag met windkracht 2 à 3 opsteekt.

Dat zijn ongeveer drie zuchtjes meer wind dan op dinsdag, toen er vaak nul wind was. Doordat het in de wind wat minder warm aanvoelt, zou je haast vergeten om je in te smeren. Zonkracht 6 wordt tussen 12.00 uur en 15.00 uur verwacht als de zon tussen de wolken door schijnt. Zonkracht 8 is in Nederland de maximaal bereikbare zomerzonnesterkte, dus daar zitten we in de buurt.

Donderdag wordt zonkracht 6 tot 7 mogelijk gehaald, aangezien de kans op een vrijwel wolkeloze blauwe hemel dan groot is. De temperatuur levert bij een noord– tot noordoostenwind nog iets in: 21 graden in de stad. Daar gaan we bij zo veel uren zonneschijn niet over klagen.

Tot en met het pinksterweekend is er geen teken van regen te bespeuren op de weerkaarten. Droog, veel zon en een temperatuur die bovengemiddeld is voor eind mei / begin juni.

Artikel delen: