Vragen over ontsluitingsweg Schellerdijk

Zwolle – De Swollwachtfractie is de afgelopen periode meerdere malen benaderd door enkele Zwolse burgers, welke hun woning hebben ten zuiden van de zandwinplas aan de Schellerdijk. Zij hebben erg veel moeite met de plannen, dat de bestaande ontsluitingsweg van en naar hun woning aan de Schellerdijk 12 door de uiterwaardvergraving komt te vervallen en wordt vervangen door een nieuwe ontsluiting over de overlaat van de hank.

Door deze plannen moeten bedoelde bewoners in de toekomst zo’n 3 ½ km omrijden. Deze bewoners – broer en zus die beide al behoorlijk op leeftijd zijn – zijn daar geboren en getogen en zien in verband met de veel groter af te leggen afstand erg tegen het gebruik van de nieuwe ontsluiting over de overlaat van de hank op. Swollwacht gaat hierover vragen stellen aan het college in Zwolle.

Naar aanleiding van bovengenoemde heeft de Swollwachtfractie de volgende vragen:

1.    Bent u bekend met de zojuist geschetste situatie betreffende het vervallen van de huidige  ontsluiting vanaf hun woning aan de Schellerdijk 12 en de grote afstand die deze mensen in de toekomst via een nieuwe ontsluiting over de overlaat van de hank moeten gaan afleggen?

2.    Bent u met ons van mening, dat dit eigenlijk een onaanvaardbare situatie is?

3.    Bent u bereid om te kijken of de plannen nog gewijzigd kunnen worden en te onderzoeken of er alsnog een betere en kortere ontsluiting naar de Schellerdijk 12 kan worden gerealiseerd?

 

Trudy Kistemaker

Raadslid Swollwacht

Artikel delen:
Reacties 9
  1. De reden waarom de Swollwacht vragen gaat stellen is omdat de gemeente de plannen prima vind en geen plan is rekening te houden met de bewoners.


    Maak melding

  2. Tsja, als je oud eenzaam en dement bent, wil dat nog niet zeggen dat be alles kan ophouden. De projectontwikkelaars willen tenslotte ook graag door. Als we zo gaan beginnen lust Ik er ook nog wrk een paar.    Maak melding

Reageer