Werkzaamheden aan Ceintuurbaan tijdens Pinksterweekend - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Werkzaamheden aan Ceintuurbaan tijdens Pinksterweekend

Zwolle – Vanaf vrijdagavond 29 mei 19.00 uur tot en met maandagavond 1 juni 20.00 uur voeren ProRail en gemeente Zwolle wegwerkzaamheden uit aan de Ceintuurbaan.

ProRail werkt aan de verbreding van het spoor ter hoogte van de Heinosetunnel en gemeente Zwolle voert op dat moment asfalteringswerkzaamheden uit op het gedeelte tussen Zalnéweg en Heinosetunnel.

ProRail legt tussen Zwolle en de splitsing bij Herfte extra sporen aan zodat treinen van en naar Emmen of Meppel straks niet meer op elkaar hoeven te wachten. Zo wordt Zwolle als belangrijk overstapstation beter benut. In de avond/nacht van vrijdag 29 mei op zaterdag 30 mei wordt er gewerkt ter hoogte van de Heinosetunnel in de Ceintuurbaan.

Tegelijkertijd start gemeente Zwolle met asfalteringswerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren tot en met maandagavond 1 juni. Tijdens de de gehele werkperiode (dus 29 mei 19.00 uur t/m 1 juni 20.00 uur) is de Ceintuurbaan tussen de kruisingen Wipstrikkerallee – Kuyerhuislaan en Oldeneelallee – Zalnéweg afgesloten voor het verkeer in beide rijrichtingen. De omleidingsroute loopt via IJsselallee en wordt met borden aangegeven. Verkeer op de Ceintuurbaan naar de N35 wordt omgeleid via de Marslanden.

Voor meer informatie: https://www.prorail.nl/projecten/spoorverdubbeling_zwolle-herfte en www.zwolle.nl/bereikbaarheid.

Artikel delen: