Burgemeester Zwolle vaardigt noodbevel uit

Zwolle – Op zaterdagmiddag 30 augustus vanaf 13.00 uur demonstreert de Nederlandse Volksunie (NVU) in Zwolle. Burgemeester Henk Jan Meijer heeft aanwijzingen dat er ook tegen demonstranten zullen komen. Om de openbare orde goed te kunnen handhaven heeft de burgemeester een noodbevel uitgevaardigd.

De antipamfletten die langs de route van de demonstratie zijn geplakt…

Het noodbevel wordt ingesteld voor een ruim gebied om de NVU-demonstratie en geldt van 10.00 tot 20.00 uur. Dit noodbevel is erop gericht tegen-demonstranten weg te houden bij de demonstratie van de NVU. Op grond hiervan kan de politie mensen die de demonstratie of de openbare orde willen verstoren, opdragen om weg te gaan en weg te blijven uit het aangewezen gebied.

Het gebied waar het noodbevel geldt, wordt begrensd door en is inclusief:

(vanaf de spoorlijn) Deventerstraatweg, Oosterlaan, Stationsplein inclusief het NS-station en de voetgangerstunnel alsmede de voetgangersbrug nabij het NS station, Westerlaan, Willemskade, Harm Smeengekade, Pannekoekendijk, Schuttevaerkade, Burgemeester Drijbersingel, Diezerkade, Blekerswegje, het Almelose Kanaal, Zuidbroeklaan, Marsweg tot aan spoorlijn en Mimosastraat tot aan spoorlijn, inclusief de fietstunnel van de Hortensiastraat.

Overwegende dat

–          op zaterdag 30 augustus 2008 tussen 13:00 uur en 17:30 uur een betoging van de Nederlandse Volksunie (NVU) plaatsvindt in Zwolle in en rond de wijk Assendorp;

–          uit politie informatie en informatie van groeperingen, waaronder de Anti Fascistische Aktie, blijkt dat opgeroepen wordt naar Zwolle te komen en een tegenstem tegen de betoging van de Nederlandse Volksunie te laten horen;

–          dat de verwachting is dat aanhangers van groeperingen, waaronder de Anti Fascistische Aktie, zich naar de betoging van de NVU in Zwolle zullen begeven en er groeperingen en personen zijn die zich daarbij zullen aansluiten, en deze zich zullen ophouden in het gebied waar de betoging wordt gehouden dan wel in de nabije omgeving daarvan;

–          dat uit ambtsberichten van de politie is gebleken dat in de periode tussen januari 2007 en mei 2008 betogingen van de NVU een aantal malen (waaronder in Arnhem, Bergen op Zoom en Oss) hebben geleid tot ernstige wanordelijkheden waarbij confrontaties plaatsvonden dan wel dreigden plaats te vinden tussen de betogers van de NVU en tegenstanders waarbij tientallen aanhoudingen zijn verricht;

–          er ernstige vrees is voor confrontaties tussen deelnemers van de betoging van de NVU en tegenstanders van de betoging;

–          er ernstige vrees is voor ernstige verstoring van de openbare orde in het gebied waar de betoging wordt gehouden;

–          dat het ter voorkoming van ernstige wanordelijkheden noodzakelijk is om degenen die de kennelijke bedoeling hebben de betoging van de NVU te verhinderen dan wel te verstoren of anderszins de openbare orde te verstoren, te weren uit het gebied en de nabije omgeving daarvan waar de NVU betoging plaatsvindt. 

Gelet op artikel 175 van de Gemeentewet;

Beveelt

Al degenen die kennelijk de intentie hebben op een of andere wijze de betoging van de NVU te verhinderen dan wel te verstoren, of anderszins de openbare orde te verstoren, – welke intentie bijvoorbeeld kan blijken uit gedragingen, uitlatingen, kleding, uitrusting en meegevoerde voorwerpen van de desbetreffende personen – zijn verplicht zich op eerste aanzegging van de politie te verwijderen en verwijderd te houden uit het gebied, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende plattegrond,  op zaterdag 30 augustus 2008 van 10.00 uur tot zaterdag 30 augustus 2008 20.00 uur.

Dit gebied is het gebied dat wordt begrensd door, en met inbegrip van: 

(vanaf de spoorlijn) Deventerstraatweg, Oosterlaan, Stationsplein inclusief het NS-station en de voetgangerstunnel alsmede de voetgangersbrug nabij het NS station, Westerlaan, Willemskade , Harm Smeengekade, Pannekoekendijk, Schuttevaerkade, Burgemeester Drijbersingel, Diezerkade, Blekerswegje, het Almelose Kanaal, Zuidbroeklaan , Marsweg tot aan spoorlijn en Mimosastraat tot aan spoorlijn, inclusief de fietstunnel van de Hortensiastraat.

De burgemeester van de gemeente Zwolle,

Zwolle, 29 augustus 2008

Drs. H.J. Meijer

Tegen dit besluit kan een belanghebbende binnen zes weken na verzenddatum bezwaar maken bij de burgemeester van Zwolle, postbus 10007, 8000 GA Zwolle. Hiervoor dient een bezwaarschrift te worden ingediend dat naam en adres, dagtekening, kenmerk of omschrijving van het besluit en de gronden van het bezwaar moet bevatten.

Mits tijdig bezwaar is gemaakt, kan aan voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank Zwolle, postbus 10067, 8000 GB Zwolle, worden verzocht om met betrekking tot het besluit een voorlopige voorziening te treffen.

Artikel delen:
Reacties 66
 1. eng vind ik het allemaal. Jammer dat dit moet gebeuren in Zwolle. Ik ben vast niet de enige die dit denkt. Van mij mag iedereen (lees: alle demonstranten)thuisblijven, zodat het winkelend publiek en andere mensen die willen genieten van hun weekend, gewoon hun ding kunnen gaan doen, zonder, op maar wat voor een manier dan ook, geconfronteerd te worden met deze activiteiten!


  Maak melding

 2. @ …..

  Ik begrijp je punt. Ik wil ook mijn rust. Maar juist het grootste goed dat we in Nederland hebben is vrijheid van meningsuiting. Wil natuurlijk niet zeggen dat jet het met hun leuzen eens moet zijn. Als je zegt “allemaal arresteren” juist dan werk je de democratie tegen. Juist dan werk je een totalitaire staat in de hand en daar waren de nazi’s juist zo dol op. Wat gaan we dan als volgende groep arresteren de homo’s? de gekleurden? de…… (vul de volgende stap zelf maar in)
  Laat ze maar. dat is het enige dat je kan doen.  Maak melding

 3. Wat een gezeur!! ik zal je 1 ding voorspellen!! Er komen morgen ongeregeldheden en arrestaties, dat staat 100% vast!!

  En weet je wie er worden gepakt, dat linkse krakersgilde dat overal de boel verstoord bij demonstraties en ik denk dat er enog een groep Zwollenaren even de aanval inzet!!

  De NVU zijn de grootste stumperds op aarde maar worden wel omringd door heeeeeeeel veel politie!! Het gaat mrogen ook niet om hen denk ik, ik vrees dat de randzaken de overhand gaan krijgen!


  Maak melding

 4. Ik begrijp dat we vrijheid van meningsuiting hebben. Ik ben ervan op de hoogte…Gelukkig! 😉
  En iedereen mag schreeuwen wat hij/ zij wil, doe ik zelf ook wel eens. 😀 Maar er bestaat ook nog zoiets als respect. Deze demonstratie (en een eventuele tegendemonstraties) is gewoon provoceren. Ze zorgen ervoor dat ruim 90% van de inwoners van Zwolle zich niet op hun gemak voelen in hun eigen stad (daarmee hebben zij al denk ik een gedeelte van hun doel bereikt). Dat vind ik respectloos!


  Maak melding

 5. Hoop en verwacht wel dat de politie de bevoegdheid heeft om elke discriminerende uiting in gebaar, taal, kledingstuk, tattoo of wat ook tot minstens het weeken over te laten brommen. Leuk PV-tje mee…..doei tot nooit weerziens


  Maak melding

 6. @A.
  Daar geef ik je gelijk aan. Kan er niets meer aan toevoegen.
  (Maar laat morgen je dag niet vergallen door kleine groepen raddraaiers.)


  Maak melding

 7. die linkse beroepsdemonstranten moeten ze ook de stad uit schoppen~!! getooid in legerkleding en arafat shawls zien ze er hetzelfde uit als de gemiddelde nvu demonstrant. het is allemaal schorem


  Maak melding

 8. Wat heb je aan vrijheid van meningsuiting als je je mening niet om mag zetten in daden??? Sorry hoor, maar ik vind het hele begrip ‘vrijheid van meningsuiting’ helemaal geen ‘groot goed’. Ik snap wel dat je in andere landen niet eens je mening mag uiten en dat is nóg erger, maar wat heb je aan je eigen mening als je er niet naar mag leven??


  Maak melding

 9. Het is de actievoerders puur om aandacht te doen, schijnbaar met valse argumenten. Wij kunnen de publieke opinie beïnvloeden. We kunnen als het ware de krantenkoppen van maandag (oeps natuurlijk De Telegraf is zondagkrant) bepalen. Misschien dat radio en tv, teletekst ook wel komen. Laat het niet haaks staan op waarmee ik begon, hoop niet dat ik voorbeelden van dat soort media-uitingen hoef te geven. Radicaal activisme is een hot-item.

  Dit was het voorlopig, wat dit onderwerp betreft.


  Maak melding

 10. Zal dan toch nog ff reageren omdat je wat vraagt. Ze willen aandacht, laten zien dat ze nog bestaan, provoceren, de tegenpartij de schuld geven; voor je het in de gaten hebt krijg je als stad slechte publiciteit. Of je gaat mee in de provocatie, je hebt best kans dat niet de uitdager maar de geprovoceerde die zich laat gaan gepakt wordt dan. Daar heb je jezelf mee, de stad en je hebt een slechte publieke opinie op misschien alle genoemde kanalen. Vind jij het gek dat ik me dan zou schamen voor mijn stad?


  Maak melding

 11. @Bart
  Van mij mag je naar je eigen mening leven. Maar je bent hier niet alleen. Er zijn ook andere mensen om je heen (zij het mensen uit Nederland of mensen uit andere landen). Mensen die extreme leuzen uiten, links of rechts maakt niet uit, tonen niet veel respect en dringen alleen maar hun mening op. Jij wil toch ook met respect behandeld worden en je eigen mening vormen?

  Maar goed, laat maar. Die demonstraties komen nu eenmaal naar Zwolle, niks aan te doen. Ik laat ze hun gang gaan, ook al voel ik me er niet prettig bij. Dát is vrijheid van meningsuiting (zonder sarcasme)!


  Maak melding

 12. “Maar goed, laat maar. Die demonstraties komen nu eenmaal naar Zwolle, niks aan te doen. Ik laat ze hun gang gaan, ook al voel ik me er niet prettig bij. Dát is vrijheid van meningsuiting (zonder sarcasme)!”

  Dat vind ik nou een typisch voorbeeld van juist géén mening hebben en apathisch afwachten wat er gebeurt, het idee hebben er zelf niks aan te kunnen doen en dan dus maar terugvallen in gezapigheid. Een beetje klagen, een beetje zeuren, jezelf niet prettig voelen bij dingen die anderen zogenaamd over jou afroepen en vervolgens er helemaal niks aan doen……. Ik zeg, laat je horen, ga de straat op, dat doen zij ook en kijk wat ze al bereikt hebben!! In ieder geval meer dan wanneer ze gtst waren gaan kijken


  Maak melding

 13. Nou Bart, prima dat jij er zo over denkt. Ik denk er duidelijk anders over (oh nee wacht, wat zeg ik nou? ik heb toch geen mening?).
  Ik heb geen zin om geconfronteerd te worden met die mensen. Ik ga dus niet naar die ‘optocht’ staan kijken, geen behoefte aan. Ik val dus terug in de gezapigheid (om jou termen maar te gebruiken).

  Doe jij maar lekker je ding, laat jij je maar horen, ga jij de straat maar op. Ik zeg veel plezier! Jij uit je ongenoegen op die manier. Ik niet. Fijne avond, ik ga apathisch afwachten wat er gebeurt en genieten van het mooie weer morgen!


  Maak melding

 14. Zo’n demonstratie is juist goed, dan kan iedereen zien wat voor een stumperds zodat ook mensen die rechts zijn of de zogenaamde lonsdale-jeugd zien dat ze daar in ieder geval niet mee geassioseerd willen worden, net zoals de meeste linkse tegendemonstranten stumperds zijn. (eigenlijk zijn ze van hetzelfde niveau)

  Als ik een bewoner zou zijn van de route waar ze langskomen zou ik een goede hamer neerleggen om degene die mijn spullen vernield, links of rechts, gelijk met de man met de hamer in kennis te stellen.


  Maak melding

 15. Ik vind het echt zwaar belachelijk dat er een noodbevel is, zo’n nazi roept wat en ik roep iets terug dan ben ik dus fout want hun hebben een vergunning en ik loop in het gebied waar het bevel van kracht is, dat is toch gewoon de omgekeerde wereld of zie ik het nou zo fout??


  Maak melding

 16. Ben het aardig met je eens Natasha. Ik woon in Assendorp, zal niet gaan rellen of weet ik wat, maar als ik ze zie zal ik toch echt hard in de lach schieten. Wordt dat als provocerend ervaren, dan moeten ze niet proberen mij bij mijn eigen huis vandaan te houden. Maar ach, het zal allemaal wel meevallen, denk ik…. 🙂


  Maak melding

 17. Dus wij als Zwollenaren moeten ons gedeisd houden en niks zeggen omdat er van die debielen langs komen.. Laat ze lekker opzouten en rondjes gaan lopen in een afgelegen stuk weiland. Waar er dan ook helemaal niemand last van ze heb..

  En ja valt mij tegen van Meijer..


  Maak melding

 18. Nou als dat noodbevel juridisch ook zo zwak als het noodbevel dat 60 hooligans uit koekdorp zonder juridische sancties aan hun laars konden lappen dan hoeven tegenstanders zich geen zorgen te maken.

  Overigens wordt de Zwolse burger niet in ruime mate in de gelegenheid om bezwaar te maken: het noodbevel wordt uitgebracht op 29 augustus en demonstratie vindt op 30 augustus plaats.


  Maak melding

 19. Racisten en facisten van de NVU hebben wat mij betreft geen recht op vrijheid van meningsuiting. Dat hebben ze verspeeld toen ze die gestoorde ideeën in hun hoofd kregen. Ik ga dus totaal niet rouwig zijn voor elke NVU-er die in het ziekenhuis belandt. Dan wel het liefst niet in het Wezenland of Sophia.


  Maak melding

 20. Overigens wordt de Zwolse burger niet in ruime mate in de gelegenheid om bezwaar te maken: het noodbevel wordt uitgebracht op 29 augustus en demonstratie vindt op 30 augustus plaats.

  Het heet toch ook een NOODverordening?


  Maak melding

 21. nou nou!
  is er eindelijk weer eens een betoging van een groep mensen die zegt wat vele denken en niet durven te zeggen,zijn ze weer te rechts wat willen de mensen die overal wat van te zeggen hebben nu eigenlijk?in polonaise achter het haagse aansluiten.WAKE UP


  Maak melding

 22. Wat ik wil? In ieder geval geen extremisten. Ik probeer zo goed mogelijk tolerant te zijn maar bij extremisten gaat het bij mij om één of andere reden elke keer gruwelijk mis, dan ineens zit er geen greintje tolerantie meer in m’n bast.

  Maar ik begrijp dat die extreem rechtse partijen zeer veel zweverige figuren hebben die gedachten kunnen lezen? Hoe weet jij wat anderen _denken_ maar niet _zeggen_? Dat kan je alleen weten via wat minder conventionele methoden van communiceren.

  Maar laat die NVU-gasten vandaag lekker hun longen uit hun lijf schreeuwen en daarna met zere strotjes weer onder hun steentjes wegkruipen om dan een sterk verlengde winterslaap te houden van _zeg_ een jaartje of 1000


  Maak melding

 23. @hg61
  En waarom “in polonaise achter het haagse aansluiten”? Ik kan voor mijzelf denken en daarvoor heb ik Den Haag niet nodig.

  Weet je wel wat er zou kunnen gebeuren als de NVU aan de macht komt ? Dan wordt ten eerste iedereen met een kleurtje vermoordt. Idem dito voor homo’s. Vervolgens wordt iedereen die het hier niet mee eens wordt ook het zwijgen opgelegd.

  @hg61: Is dit wat je werkelijk wilt ?  Maak melding

 24. gezellig??
  nee een landsvertegenwoordiger geen hand willen geven omdat het niet in je geloof past,de ziektekostenverzekeringen stijgen jaarlijks in premie omdat heel veel hulpmiddelen(rolstoelen,krukken,enz) achter blijven in een warm land voor een familielid,moskeeen kunnen grotendeels alleen gerealiseerd worden met crimineel geld,dat zelf een westerse vrouw in elkaar geslagen mag worden als ze in de relatie met een m……. of a…….. niet doet wat hij zegt??dat je westerling in een gevangenis daarginds kiever dood bent terwijl ze hier klagen omdat de roomservice te laat is,hier strijden ze voor de hoofddoek(dag en nacht) en daar mag het niet.


  Maak melding

 25. Mensen,wat een drukte allemaal om een paar stakkers.
  Over het algemeen zijn het allemaal zielige figuuren,die vroeger zijn gepest en nergens bij hoorde.
  Als ik hier boven sommigen reacties lees,over de werkschoenen en hamers,laat me niet lachen.
  Laat ze lekker hun gang gaan,zo wat er nu gebeurt,krijgen ze alleen maar meer publiciteit.  Maak melding

 26. gelukkig hebben ze er prachtig weer bij en zijn er extra veel mensen op straat die de wensen kunnen horen 🙂 🙂 🙂

  of ze kunnen uitlachen…

  daarbij hg61… opkomen voor mensen die graag de gaskamers uit Polen terug willen hebben… met het risico op een tijdelijke of permanente ban op weblogzwolle.nl: ga eens spelen op een druk kruispunt!


  Maak melding

 27. @hg61
  De misstanden die jij noemt zullen rechtvaardig aangepakt moeten worden. En ik denk dat het zelfs al gebeurt in veel gevallen. Laten we eerlijk zijn, als jij weet dat de misstanden bestaan, dan weten de mensen met de capaciteiten om ze op te lossen dat allang.

  Toch denk ik dat het voor jou niet uitmaakt, jij zult alle geruchten over alle oude en actuele misstanden tot in lengte van dagen blijven inzetten om je eigen onverdraagzame ongenuanceerdheid te rechtvaardigen.

  De misstanden die je noemt zijn niet door rechts op te lossen, het is jouw misvatting dat wanneer je de misstanden maar met onverdraagzame rechtse taal benadert dat het dan iets oplost. Ga dan naar het buitenland en haal die krukken en protheses eigenhandig terug en geef de overtreders aan bij de politie en de zorginstanties. Maak je stevige taal waar en wees de rauwrandnagel doodgoeie kerel die je pretendeert te zijn!

  Rechts heeft nog nooit iets opgelost, net als links. Het land is niet beter dan zijn middelmaat.


  Maak melding

 28. Jeetje, mijn reactie is nu nummer 41. Hebben ze toch gekregen waar de NVU op uit was. Een enorme discussie. We hebben ons nu dus allemaal laten mee slepen met hun gedachtegoed. “Shame on us” (inclusief mijzelf)


  Maak melding

 29. @hg61
  Ik hen het vermoeden dat je vanmiddag ook meeloopt.
  Succes met het jezelf voor schut zetten !

  Wist je trouwens dat de harde kern van de NVU teert op een uitkering omdat men weigert te werken ?


  Maak melding

 30. ;D ;D ;D ;D

  Sorry…. binnenpretje wat ik niet meer binnen kan houden.

  Was toch wel even benieuwd naar het nogal vreemde clubje en heb eens wat opgesnorkeld op internet. Zonder iemand direct naar hun website te verwijzen wil ik jullie dit niet onthouden. Een directe quote met bijbehorende link van hun website:

  Voor alle duidelijkheid: het is hier een oproep voor de demonstratie van vandaag.
  Je zal je wellicht ernstig zorgen gaan maken bij de gedachte aan het filmpje alleen. Maar ik kan je gerust stellen. Ik zal even een samenvatting geven van de indruk die het filmpje op mij heeft achtergelaten:
  – “Tjonge, ze kunnen met een computer overweg en hebben de knop ‘overgangen’ in Powerpoint (en vergelijkbare programma’s) gevonden.”
  – Dat ze verder niet veel snuggerder zijn dan de gemiddelde gerookte paling bij de visboer blijkt wel uit de toepassing van de overgangen. Ik vind die overigens zéér geschikt toegepast. Je ziet bijvoorbeeld een aanplakbiljet wat in 2-en geknipt wordt, precies zoals het hoort, je ziet een ander item van ze direct door een gummetje weggegumd worden. Grote klassen van de mannen. Tja, of ze hebben een infiltrant onder zich ;D
  Zo’n beetje àlle inhoud (voor zover het inhoud heeft, maar goed, voor een het niveau van een gerookte paling is de inhoud nog helemaal zo gek niet, daar kunnen de gepelde garnalen in ieder geval nog iets van leren) is slecht leesbaar of wordt direct slecht leesbaar gemaakt door de prachtige overgangen.

  Nou is het toch weer geen korte samenvatting geworden. Maar wellicht neemt het je ongerustheid weg. Zeker de moeite waard om even te bekijken om te zien hoe hylarisch het clubje daadwerkelijk is.


  Maak melding

 31. op de laatste dag van de kermis stond een groep van 150 *kuch allochtonen kuch* jongeren onderling ruzie te schoppen, hopelijk komen ze nu tezamen om die nazi’s zwolle uit te schoppen. Mijn opa is 4 weken terug overleden hij heeft de oorlog nog meegemaakt schandalig dat de nazi’s gewoon over straat mogen


  Maak melding

 32. Ja, ik heb even met de politie gebeld en die raden mij zeer aan om even om en mee te fietsen. Het zijn nog prepubers en dit was een goed moment om dit onderwerp eens op tafel te gooien.


  Maak melding

 33. @Kassieh
  ?en sla-mix is toch best lekker ? Tomaatje, ijsbergsla, rozijntjes, nootjes en een lekkere dressing !!

  Smaakt echt lekkerder dan alleen maar sla.  Maak melding

 34. En alleen al dat groen ziet er ook niet uit. Her en der wat andere kleurtjes erdoor staat ook nog eens feestelijk.
  En over lekker smaken gesproken, wat meer dan alleen de standaard hollandse kost (die overigens goed smaakt) gaat er bij mij echt wel in!


  Maak melding

 35. Ik liep net door de Assendorperstraat en op de hoek met de Luttenbergstraat stonden al wat mensen te wachten op de optocht. Ik moet me echt inhouden om er niet ook heen te gaan. Ik denk niet dat ik voor mijzelf kan instaan…


  Maak melding

 36. Die agenten worden ook betaald, als ze niet deze demonstratie moeten beveiligen. Niet alles naar geld omrekenen. Denk vrij, niet als een accountant.


  Maak melding

 37. diana
  heb je gelijk aan dit kost ons bergen geld en dat voor 30 mensen die niet eens weten wat ze zelf willen gewoon zelf laten lopen zonder me of politie dan duurde hun demonstratie 5 minuten hahaha  Maak melding


 38. Helaas heeft onze aller burgemeester in al zijn wijsheid (en met titel en al) besloten deze club debielen beter te beschermen dan de bewoners van onze mooie stad … gelukkig denkt niet iedereen in Zwolle als het tuig van het Haagse pluche … Ben er trots op in ieder geval te hebben laten zien, dat Zwolle niet achter de denkbeelden staat van de NVU …


  Maak melding

 39. Als ik dat knopje kon omzetten Dick was het misschien wel zo ver gekomen…

  T deed gewoon pijn dat die randdebielen van alles konden roepen zonder gestraft te worden ( nederland voor de nederlanders en eigen volk eerst vind ik toch behoorlijk discriminerent) en dat de zwollenaren die r wel alles aan deden wel worden/werden gestraft. Het was echt vreselijk gewoon, me kereltje kookt nu nog >:(

  Nogmaals diep respect voor vanda’s en andere zwollenaren die er wel alles aan probeerden te doen die lui hier weg te krijgen.


  Maak melding

 40. Laat dat knopje maar ongeroerd Natascha, geweld lost volgens mij niets op. Ze zijn toch ook niet eerder weggegaan.
  Zielige provocerende actie. Vind wel dat ze tegen discriminernde teksten en symbolen (al was het maar een tattoo) gelijk hadden moeten ingrijpen. Ben ook laaiend geweest tot het moment dat de vergunning afgegeven werd, zorgde wel dat ik er ver vandaan bleef. Sinds vandaag weer wat bijgekomen.
  Er moeten toch wel geluidsfragmenten zijn (omroep Zwolle of Oost?) voor de politie-evaluatie. Als je ze zonder politiebegeleiding hun provoverende kots laat spuwen word het hier een Wild West met doden vrees ik. Dat kan ook niet.
  Dit mag nooit weer gebeuren, ongelooflijk dat sommige politieke partijen het daar niet mee eens zijn.


  Maak melding

Reageer