Wijde Aa - Foto: Wouter Steenbergen
Wijde Aa
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Na een koude nacht opwarming onder stralende zonneschijn

Zwolle – Vrijdag is het frisjes ‘s morgens vroeg. Onder een heldere nachthemel is het kwik gezakt naar ongeveer 6 graden. In het buitengebied tot mogelijk 3 graden, met op grashoogte misschien wel ergens een temperatuur op of net onder het vriespunt.

De zon komt om 5.21 uur op en begint met operatie opwarming. Vrijdagmiddag is het resultaat onder pauzeloze zonneschijn een maximumtemperatuur van 23 graden in Zwolle. Er is wind. Die komt gematigd uit het noordoosten. Windkracht 2 à 3, met af en toe een windvlaagje. Wolkenliefhebbers komen er bekaaid van af: slechts een sluierwolk en een paar stapelwolkjes in de middag.

Zaterdag en vooral zondag verschijnen er enkele bonuswolken in het overvloedige blauw boven de stad. Er komt geen regen uit die wolken, het weertype is onverdroten zonnig en kurkdroog. De middagtemperatuur gaat op naar 24 graden. De noordoostenwind is matig, kracht 2 tot 3.

Maandag en dinsdag draait de wind een stukje door van noordoost naar oost. Dit brengt een verdere verhoging van de temperatuur naar ruim 25 zomerse graden. Er zijn wolken, puur als figuranten voor de zon, die de hoofdrol behoudt.

Artikel delen: