Verbeterde Nieuwleusenerdijk met nieuwe rotonde geopend - Foto: marcoslotphoto
Foto: marcoslotphoto

Verbeterde Nieuwleusenerdijk met nieuwe rotonde geopend

Zwolle – De verbeterde Nieuwleusenerdijk en de nieuwe rotonde zijn vrijdagmiddag geopend door wethouder René de Heer. De werkzaamheden waren begin dit jaar gestart en zijn nu zo goed als afgerond.

De genodigden hadden zich in hun auto’s verzameld bij de bouwkeet van Heijmans op Hessenpoort. Vervolgens reed iedereen in een lange stoet achter René de Heer aan richting de nieuwe rotonde nabij de Steenwetering. De Heer opende de Nieuwleusenerdijk officieel door met zijn auto door een lint te rijden. Na afloop kregen alle genodigden een taart in hun kofferbak gelegd van bakkerij Borger.

Mensen die niet aanwezig konden zijn, ontvingen na afloop een videoboodschap met dronebeelden van de opening en een toelichting van René de Heer. Daarin complimenteerde hij alle betrokkenen en blikte vast vooruit op komende werkzaamheden voor een nieuwe ontsluiting (via de nieuwe rotonde) op het bedrijventerrein. Ook refereerde hij aan het E-bikeproject, waarmee werknemers op Hessenpoort tijdens de werkzaamheden gestimuleerd werden om met de elektrische fiets naar het werk te gaan.

Begin dit jaar zijn de werkzaamheden aan de Nieuwleusenerdijk tussen de rotonde met de Ravensburgstraat en de Steenwetering gestart. Er is een middenberm aangelegd die de weg splitst in twee afzonderlijke rijstroken die zijn opgebouwd met een nieuwe fundatie en asfaltverharding. Ook zijn er nieuwe fietspaden aangelegd, kabels en leidingen verlegd en is riolering aangebracht voor de afvoer van hemelwater.

De werkzaamheden zouden aanvankelijk tot eind april duren, maar zijn met een maand verlengd omdat de nieuwe rotonde nabij de Steenwetering eerder kon worden aangelegd dan verwacht.

Foto's 2
Verbeterde Nieuwleusenerdijk met nieuwe rotonde geopend - Foto: marcoslotphoto
Foto: marcoslotphoto
Artikel delen: