Rellen tijdens demonstratie NVU

Zwolle – In Zwolle heeft de politie tien leden van de rechts-extremistische Nederlandse Volksunie aangehouden bij een demonstratie in de binnenstad. Daarbij gingen linkse en rechtse demonstranten elkaar te lijf met stenen en skateboards.

Voor zover bekend zijn geen vernielingen aangericht aan bestrating of winkels. Er waren ongeveer honderd rechtse demonstranten uit Nederland, België en Duitsland aanwezig en tweehonderd linkse actievoerders. De partijen gingen elkaar te lijf. Daarbij vielen diverse gewonden, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Toen de situatie uit de hand liep, is er bewust voor gekozen de demonstratie niet direct te beëindigen, zei burgemeester Henk Jan Meijer. Wel werden twee nog geplande toespraken uit het programma geschrapt. “We hadden bussen klaar staan om mensen af te voeren, maar je moet je altijd afvragen wat het effect is als je mensen gedwongen gaat afvoeren.” Er waren zo’n zestig politiemensen op de been. De politie heeft zeker tien personen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Niet uitgesloten wordt dat er ook later nog mensen aangehouden zullen worden die strafbare feiten hebben gepleegd.

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

 

 

 

Artikel delen:
Reacties 226
 1. deze groep heeft veel te veel aandacht gehad, was nou niemand wezen kijken en de ME een hond achter deze kaalkopjes gezet was alles in 45 minuten over geweest, nu hebben ze 3,5 uur aandacht gehad.


  ⚠️ Meld

 2. Ze hadden een driebenig hakenkruis symbool bij zich. Allemaal opsluiten die NVU lui. En NVU verboden, DIRECT!

  En extreem-links krijgt mijn volle steun, hoe meer kaalkoppies het ziekenhuis in, hoe beter.


  ⚠️ Meld

 3. @Tsjee: Ik weet niet of je goed hebt opgelet, maar de tegenbetoging bestond voor het overgrote merendeel uit Zwolse jongeren en niet uit ‘links schorem’.


  ⚠️ Meld

 4. geschreven door bart, op 30 augustus 2008 om 17:36

  @Tsjee: Ik weet niet of je goed hebt opgelet, maar de tegenbetoging bestond voor het overgrote merendeel uit Zwolse jongeren en niet uit ‘links schorem’.

  Precies, Zwolle wil geen neo-nazi’s!


  ⚠️ Meld

 5. jammer dat een kleine 30 man meer dan 150 man politie en me op touw set dat alles van onzo poen de oplossing was toch veel makelijker geweest had zo in holtenbroek laten demonstreren zonder me of politie hadden wij ok vrij onze mening kunnen uiten maar nee hoor 30 zielepoten worden met man en macht beschermt is dit niet de omgekeerde wereld dacht dat dit een vrij land was


  ⚠️ Meld

 6. sterker nog ik ben niet eens wezen kijken. eerlijk gezegd interesseert het me geen reet, zolang ik er maar geen last van heb. ik moet wel zeggen dat ik geen hoge pet op heb van die linkse rakkers, maar dat was wel duidelijk


  ⚠️ Meld

 7. Niet alleen links, ook rechts ,en recht door zee was aanwezig.Niemand moet die extremisten.Goeie actie van die “zwolsche jongeren” alleen jammer dat er veel zijn opgepakt.

  Hoe is de situatie nu ? Miranda post hierboven dat het mis gaat.

  VNH……..

  ;D


  ⚠️ Meld

 8. volgens mij zijn ze allemaal naar huis het liep effe uit de hand bij het wezenlanden park hadden ze ons maar 10 minuten gegeven met onze kale rakkers waren we er zo klaar mee geweest  ⚠️ Meld

 9. Ik heb de hele dag alles gevolgt!! Die nazies hebben jammer genoeg hun verdiende loon niet gehad, want vanaf het begin wat kankerapen voor, kankerjoden na!! En een grote bek omdat ze door zooooooooooveel politie werden beschermd (terwijl de NVU tegen de politiestaat is….)

  En bij het Weezenlandenpark en de Hortensiastraat ging het even helemaal los, stenen gooien, flessen gooien, charges en arrestaties!

  Een Zwolsche Groep ging in de aanval maar ook heel veel niet Zwolschen (in het linkse segment zeg maar ;))

  Maar ik vind het jammer dat de politie geen charges heeft ingezet op Custers en consorten, wat een misbaksels zijn dat!!

  vanavond 7 uur tv oost


  ⚠️ Meld

 10. @dd:

  …30 zielepoten worden met man en macht beschermt is dit niet de omgekeerde wereld dacht dat dit een vrij land was

  In het vrije Nederland mag iedereen zeggen wat hij of zij wil (mits het binnen de wet valt natuurlijk). Het hoeft (gelukkig) niet zo te zijn dat je het altijd met iedereen eens bent.
  (Helaas) er zijn natuurlijk altijd mensen die de randen hiervan opzoeken. Enerzijds, gelukkig maar, we leven in een vrij land en dat moeten we ook zo zien te houden. Anderzijds, zijn de randen cq. uitersten altijd hetgene wat het meest tegen de borst stuit, schokkend en shockerend is.
  Daarnaast heeft ook iedereen heeft recht op bescherming, ongeacht wat zijn/of haar stand punt ook is. Het kan immers toch niet zo zijn dat je fysiek wordt mishandeld omdat je bijvoorbeeld hier op weblogzwolle een mening weergeeft?

  Graag wil ik benadrukken dat het gedachtengoed van de NVU, maar eveneens van de internationale socialisten, niet bij mij hoort. Het liefst zou ik zien dat iedereen lief voor elkaar zou zijn. Zou dat niet mooi zijn?


  ⚠️ Meld

 11. abc-tje
  ieder zo zijn mening over dingen als hun mening over dingen terecht was hadden ze geen 150 man politie nodig gahad en hadden ze het vrij kunnen uiten maar dat kan niet omdat iedereen weet dat wat hun uitkramen niet meer anno 2008 is


  ⚠️ Meld

 12. @dd
  het gaat er toch om dat wij als fatsoenlijke burgers het goede voorbeeld geven?
  Het is dan ook niet meer dan terecht dat ze een vergunning hebben gekregen om te demonstreren.
  Met de standpunten ben ik het absoluut niet eens, laat dat duidelijk zijn!
  Trouwens, of iets anno 2008 is of niet, doet dat er toe?
  Dan ben ik namelijk erg benieuwd naar je standpunt tegenover ‘de mensen uit Staphorst, mensen die fan zijn van Elvis Presley of mensen die reageren op internetfora…
  Maar aangezien dit een beetje begint af te dwalen van het onderwerp van dit topic, lijkt het me verstandiger dat we dat een andere keer bespreken…
  Of iets anno 2008 is of niet, dat maakt niets uit. En als je dat wel vindt, ben je dan eigenlijk niet net zo bekrompen als het gedachtengoed van de NVU?

  Ik zeg: vrijheid, blijheid. En lief doen! 🙂


  ⚠️ Meld

 13. Jammer dat de burgermeester een slappe zak is, gewoon tegen die lui zeggen dat ze maximaal 10 agenten mee krijgen. Wedden dat ze dan niet hadden gedurfd.

  Ook jammer is dat justitie extreem rechts zo steunt.

  En negeren helpt niet, toen duidelijk niet en nu ook niet. Daarom is het beter om die facisten te laten weten cq. voelen dat ze niet gewenst zijn en ook NOOIT gewenst zullen zijn.  ⚠️ Meld

 14. Die mensen in Staphorst gaan zelfs iedere zondag met z?n allen de straat op! Met z?n allen naar de kerk en de weg is er voor afgesloten 😀


  ⚠️ Meld

 15. I n Nederland is het nu eenmaal zo geregeld, dat ook clubjes als deze nvu mogen rondhobbelen. De zwaarte van belang van zo’n rondhobbeling hangt af van de waardering, hoeveelheid aandacht die de omgeving daaraan schenkt. Ik bijvoorbeeld vergooi nu alweer veel te veel energie door te reageren op een reeds ruim zestig jaar achterhaalde geestesziek gedachtengoed. En juist dat is iets, waar niemand aan kan komen, het gedachtengoed van het individu(e). Zelfs neonazi’s hebben een eigen mening. Ik zou zeggen, na dit bericht de nvu verder negeren en door een onbewoonde woonwijk laten rondhobbelen, hebben die jongens ook weer een leuke dag buiten de deur. Frisse lucht zal ze goed doen.  ⚠️ Meld

 16. SCHANDE de agressie van de politie tegen Zwollenaren (en mensen uit de regio) die hun stad Nazi vrij willen houden. Je wordt gewoon weggedrukt en gearresteerd als je ZWOLLE NAZI VRIJ roept.

  BURGEMEESTER SCHANDE !! SCHAAM U DIEP!! tegen Zwollenaren (die geen geweld willen) ongepaste agressie gebruiken!

  en 95 % van de mensen was inderdaad Zwollenaar en geen linkse beweging.


  ⚠️ Meld

 17. klopt zwolle
  je hebt groot gelijk als je zulke mensen wilt weren uit je eigen stad krijg je een klap met de knuppel in je kuit
  schande dat er nog zulke personen hun mening mogen uiten en nog beschermt worden ook  ⚠️ Meld

 18. rellen
  dit is de 2de keer binnen enkele weken dat assendorp wordt opgeschrikt door rellen. Waar is het gemeente bestuur van zwolle mee bezig.
  het is bijna 30 graden en wij moeten onze kinderen binnen houden. stuur in de toekomst deze gasten naar de tuin van de burgemeester
  😛 😛
  wat beziel de gemeente raad om deze optochten in een rustige wijk toe te laten


  ⚠️ Meld

 19. Inderdaad huilende kinderen vrouwen die vlug hun fietsen binnen zetten! agressieve politie.

  Wat een voordeel voor de Zwollenaren. MIDDEN OP EEN ZATERDAG NOTA BENE

  BURGERMEESTER SCHAAM U


  ⚠️ Meld

 20. kinders konden zeker de reis naar venlo niet betalen gisteren
  gaan ze beetje kloten in zwolle
  foei toch 8)
  sta ik nog op hun site ook old hooli hihihi

  SCHAAM MIJ VOOR DEZE MENSEN :'( :'( :'(


  ⚠️ Meld

 21. Toch wel handig zo park waar van alles en nog wat is te doen , ene keer vieren we daar onze bevrijding andere keer verjagen we de NVU aanhang , die 30 NVU aanhangers konden toch makkelijk met de bus naar de hessenpoort hebben ze de ruimte .
  Maar waarom moeten ze nu door een winkelstraat heen ,op de zaterdag middag , was echt eng voor de kinderen en andere mensen .
  Burgemeester bedankt maar weer , het is zekers in u vakantie .


  ⚠️ Meld

 22. Gelukkig heeft het overgrote deel van de Zwollenaren het vandaag wél geweldig naar de zin gehad. Nog wel een paar keer geïnformeerd bij “stad-gangers”, maar niemand had wat gemerkt.
  Gek dat veel stadgenoten (zeker niet de domsten!) niet wisten dat die hufters onze stad uit hadden gekozen voor hun provocatie-act. Helaas heeft het hele gebeuren veel en veel te veel aandacht gehad. Gewoon doorlopen jongens…..orde van de dag.


  ⚠️ Meld

 23. Toch ben ik van mening dat deze Nvu??ers best mogen weten dat ze niet welkom zijn in onze stad en dat hebben deze Zwolenaren met hun actie laten weten.
  Hoewel ik tegen elke vorm van agressie moet zijn moet ik toch zeggen dat ik stiekem hoopten dat de politie een steekje zou laten vallen.

  Maar ze wisten de groepen goed te scheiden.  ⚠️ Meld

 24. @Tsjee
  Lijkt me beter, dat je zelf naar Siberië gaat … kom niet in m’n buurt … dan kun je net zo hard een paar meter onder de grond … het enige tuig vandaag was t tuig van de NVU …


  ⚠️ Meld

 25. 60 politiemensen?? Laat me niet lachen man…! Zoveel “stillen” liepen er alleen al tussen de menigte. Ik telde alleen al 10 ME bussen! Ik denk een >200man politie op de been… wat kost dit allemaal wel niet????
  Als je zegt tegen die “demonstranten” dat er geen politiebescherming voor ze is komen ze niet eens naar Zwolle!!
  En nu maar provoceren van achter de bescherming van de politie… misselijk gewoon.
  Vanmiddag heb ik ook wel even gedacht… dat schorem zou maar bij jou door de straat heen lopen…! Als we de volgende keer de route nou bij Meijer door de straat heen plannen?


  ⚠️ Meld

 26. er waren ruim 150 agenten (platte pet en ME) op de been voor zo’n 75 NVU’ers, waarvan ruim 1/3 van buiten nederland kwam (duitsers en belgen)
  en ik denk dat er wel meer dan 200 mensen tegen hun demonstratie protesteerden en dit waren echt geen linkse betogers…er liep allerlei volk rond; van kraker tot voetbalsupporter en rijk naar arm, samen tegen die leeghoofden.


  ⚠️ Meld


 27. daarnaast nog zo’n 10 á 20 echte stillen … jammer genoeg hebben we niet de mogelijkheid gehad om dat tuig de stad uit te rammen … in ieder geval wel alten zien dat we ze niet moeten …


  ⚠️ Meld

 28. Zijn er trouwens ook filmpjes gemaakt die online te bewonderen zijn?

  Jansk, Op http://www.tvoost.nl/nieuws/?id=87815 staat onderaan een videofragment en een audiofragment. Het audiofragment is een interview met Burgemeester Meijer waar ook hij zich afvraagt of de regel dat je zo’n demonstratie altijd goed moet keuren nog wel houdbaar is.  ⚠️ Meld

 29. Daarbij vielen diverse gewonden, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis.

  Hoorde dat de ME iemand dusdanige bloeduitstortingen aan zijn been had geslagen (de man vluchtte maar kon geen kant meer op), dat hij wel naar het ziejenhuis moest….blijft een gerucht natuurlijk, maar heb wel meerdere mensen, die een biertje voor hun huis aan deden, gesproken. Die lieten de afdrukken van de gummiknuppels ook zien, dus het gerucht verbaast me niet.


  ⚠️ Meld

 30. Typisch vleesboom/Dominique Wesie: Schreeuw lekker wat iedereen wil horen. Heb het ook wel eens gezegd, maar natuurlijk is dat niet realistisch, ook als het over hooligans gaat. Weten de reaguurders ook Wesie ook maar het scoort deze teksten

  Tip voor de burgemeesters in dit land:

  Als een burgemeester zoveel macht had…..
  Dit gaat denk ik niet eens via de gemeenteraad, denk dat de 2e kamer het mogelijk moet kunnen maken dat dit soort walgelijke provocaties niet vallen onder “vrijheid van meningsuiting”. Je mag het opschrijven hoor Wesie, als je dom bent. Maar als je wel weet hoe de vork in de steel zit en toch doet of de burgervader het met een vingerknip kan veranderen…..vind ik je een volksmenner…..om grof geld.


  ⚠️ Meld

 31. @ Bernard 21:16, wat vond je van het commentaar? Vond het belabberd, wat die gozer ergens in het begin zegt over “Het gaat er heet aan toe, terwijl de NVU-aanhang onverstoorbaar blijft staan”. Ja, lekker makkelijk achter een cordon ME-ers….

  En hij heeft het alleen maar gehad over de drogreden van demonstratie. Er zijn geen bijzondere leuzen geweest…


  ⚠️ Meld

 32. “Het gaat er heet aan toe, terwijl de NVU-aanhang onverstoorbaar blijft staan”. Ja, lekker makkelijk achter een cordon ME-ers….

  Heb je wel eens een groepje jonge ganzen bij elkaar zien lopen? Die lopen allemaal tegen elkaar aangedrukt met bange ogen vooruit, zo zag de NVU er ook uit. 😀


  ⚠️ Meld

 33. 160 politie-agenten x 8 werkuren = 1.280 manuren
  1.280 manuren x EUR 50,= EUR 64.000,-.

  EUR 64.000 : 50 stuks NVU vee = EUR 1.280,00 per deelnemer.

  Plus huur helikopter, gebruik paarden, administratiekosten.

  Ik weet zeker dat alle demo-nazi’s op tape staan.
  Meneer Meyer, aan de slag hier mee. Als belastingbetaler uit Zwolle eis ik dat alle gemaakte kosten tot aan de laatste cent terugbetaald worden !  ⚠️ Meld


 34. laat duidelijk zijn dat er ook zijn, die meer dan genoeg hebben van t rechtse gewauwel … die niet alleen meer praten, maar d’r ook actie aan durven te verbinden …

  Iedereen heeft het recht om zich uit te spreken, maar niet mauwen als je daarvoor op je bek geslagen wordt … sta dan maar een keer voor de consequenties …. (oeps een woord met meerdere lettergrepen) … en verschuil je niet achter mijn belastingcenten ……


  ⚠️ Meld

 35. 160 politie-agenten x 8 werkuren = 1.280 manuren
  1.280 manuren x EUR 50,= EUR 64.000,-.

  EUR 64.000 : 50 stuks NVU vee = EUR 1.280,00 per deelnemer.

  Plus huur helikopter, gebruik paarden, administratiekosten.

  Demonstratie mislukt; Onbetaalbaar


  ⚠️ Meld

 36. @TP, haha, zet je ze zelf online? ben erg benieuwd. Oei op hun website, zoals de jakhalzen al zeiden….en wat dan nog, dan sta je op hun site 😉 zou me er weinig van aantrekken iig.

  @Gezellig, doe daarbij de voorbereidingskosten, andere voertuigkosten (busjes) kosten van H.J. Meijer over wat hij er aan uren in heeft gestoken, juridische kosten over de naverwerking van een en ander, waarschijnlijk komt er nog veel meer bij. Laat de NVU dat lekker zelf betalen lijkt mij.


  ⚠️ Meld


 37. Ben trots een Zwollenaar te zijn en ben blij met zovelen uit Zwolle te hebben laten zien, dat we voldoende hebben geleerd van de geschiedenis, dat we een demonstratie niet pikken als het ons raakt in het diepst van het Nederlanderschap … laten merken, dat als je voor extreem rechts (lees: fascisme, racisme) kiest, je geen haar beter bent dan Hitler, Stalin, Mao, Mugabe … als je je eigen land wil dienen, dan doe dat maar gewoon … wees een Jan met de Pet … niet links niet rechts, maar gewoon werken met z’n allen aan de toekomst, zonder te mauwen …  ⚠️ Meld

 38. De verkeerden zijn door de politie in elkaar geslagen en opgepakt. Ik ben trots op de jeudige zwollenaren die hen afkeer hebben geuit tegen deze rechtse zielepoten die beschermd werden door de ME. Dit was eens maar nooit meer. Burgemeester schaam u!


  ⚠️ Meld

 39. En dan zie ik net Meijer op Oost en zegt ie van “ja er waren mensen die hun auto ed langs de route hadden staan, ja met hun leef ik mee”

  Ga toch weg man.. Beetje je eigen burgers laten oppakken voor dat zooitje.. Schande.. burgemeester van Zwolle onwaardig..

  Maar ja langs zijn huis kwamen ze niet..


  ⚠️ Meld

 40. Zeg Meijer als je toch zo voor vrijheid van meningsuiting bent, laat die nazis dan de volgende x maar demonstreren in een Zwolse villawijk zoals de Brinkhoek i.p.v. een volkswijk!


  ⚠️ Meld

 41. De Knots Gekke Kaarten Dagen in de IJsselhallen waren uiteraard wel ontzettend gezellig, gelukkig waren er dus ook nog mensen die zich wel in Zwolle hebben vermaakt vandaag 🙂


  ⚠️ Meld

 42. Respect voor alle zwollenaren die hebben laten zien dat ze trots zijn op onze stad. Meijer, neem daar een voorbeeld aan. Een echte zwollenaar zul je nooit worden. Mooie praatjes heb je over de demonstratie. Het niet kunnen verbieden toont geen karakter. Wel een noodverordering uitvaardigen. Je verschuilen achter wetjes en de ME erop los laten rammen tegen je eigen stadsgenoten. Schande!!
  Trouwens wie of wat zijn de vanda’s?


  ⚠️ Meld

 43. Hebben er nog mensen geklaagd over geluidsoverlast????

  Het was tenslotte weer in park de Wezenlanden en ik hoorde hoe pelisie weer hard door zn walkietalky schreeuwde!!! 😛


  ⚠️ Meld

 44. “Als ik er maar geen last van heb” wordt hierboven ergens gezegd. De mensen die er woonden hadden dit wel. Hoe dan ook…. ben ik trots op onze burgermeester! Wihooeee Meijer is stoer! 😉
  Hij heeft in ieder geval geprobeerd deze actie tegen te gaan, helaas zonder succes.

  Ik begrijp het eigenlijk niet. Een driebenig hakenkruis? Is dit gebrek aan geschiedenislessen? Wat een gekken zeg! Hoe dan ook, ik vind dat dit soort mensen niet in een binnenstad horen te lopen of door woonwijken heen. Ik was op tijd binnen, een vriendin niet :), die werd omver gelopen, heb dr wel naar binnengetrokken. Een vreemde werd door ME naar binnen geslagen. En ja, ik had verwacht dat het nog uit de hand ging lopen op het station. Echt uit de hand is het niet gelopen… althans… opzich…


  ⚠️ Meld

 45. Ik heb geen hoge pet op van de Telegraaf, maar wilde eens checken wat zij hierover meldden. Ik dacht, laat ik eens een reactie plaatsen. Tussen al het oneindige geschreeuw over links tuig en linkse kliekjes, wilde ik eens een (nette) reactie plaatsen, met daarin de informatie dat het zeker niet specifiek ‘links’ was die zich verzetten tegen de NVU en dat we die gasten hier gewoon niet willen. Daarnaast de kanttekening dat links en rechts voor mij sowieso loze kreten zijn.

  Kennelijk paste dat niet bij de politieke opvatting van de telegraaf, want het voldeed niet aan de huisregels. Huisregels gechecked, berichtje nog eens nagelezen, maar het sloot naadloos aan op hun huisregels.
  Als de Telegraaf zich wil profileren als rechts magazine, dan is dat prima, maar laat ze zichzelf dan geen krant noemen, dat is uitrermate misleidend. Boycotten die handel.


  ⚠️ Meld

 46. nvu actie
  Die gasten van het nvu zijn gewoon lui die een rel willen trappen en de meesten durven hun ware gezicht niet eens telaten zien.Ze hebben hun gezicht verscholen achter lappen en zonnebrillen met petje wat een lefgozers zeg


  ⚠️ Meld

 47. GODVERDOMMEN
  Waarom moet het zo gaan ik ben half marokaans maa dan vindt ik nog dat het nie zo hoef te gaan ..
  ma het is wel goed dat ze klappen hebben gekregen kk lijers 😉


  ⚠️ Meld

 48. @Dick Leuke aktie van die blote konten, stond in de buurt en zag dat die jongens hardhandig hen huis werden ingeslagen door de ME

  Klopt, ik sprak die gast op de achtergrond, hij liet zien dat hij onder de striemen zat.
  Daarnaast, ik vind het goed dat hier flink geweld is gebruikt, hierdoor kan op een gegeven moment juridisch besloten worden, dat de demo’s verboden kunnen worden. Anders lopen ze over 10 jaar nog te marcheren….


  ⚠️ Meld

 49. Hakenkruis
  @Miranda: het driebenig hakenkruis is een variant op de ’triskel’. Het werd gisteren door Vlaamse nazi’s gebruikt, die zich op die manier solidair verklaren met het Vlaamse Legioen, dat ook dit symbool gebruikte. Dat waren de Vlaamse SS-vrijwilligers in de oorlog.

  Helemaal tegen de afspraken met de gemeente in (leuzen op dat spandoek waren wel afgeplakt, zo te zien), maar het werd door de vingers gezien. Weer een minpuntje voor de politie.


  ⚠️ Meld

 50. Leuk dat er hier en daar : Forza Walonie werd geroepen tegen die vlamingen.

  Het ergst vond ik nog nvu gasten met kale koppen die met stiften hun hakenkruis tattoo’s verborgen omdat die logo’s verboden waren tijdens de demonstratie.


  ⚠️ Meld

 51. overigens, dat thema van de NVU, ik heb er nix van gehoord tijdens de demo, wat een droeftoeters…

  het is tegenwoordig schijnbaar hip om als neonazi linkse leuzen te scanderen, met anti-kraakverbod spandoeken te lopen en jezelf antifascist te noemen, erg vreemd….dat moet zeker iedereen die als tegendemonstrant aanwezig is provoceren ofzo….verder vond ik dat de partijleider van de nvu het niveau van deze club imbecielen bewees toen hij na enige opstootjes begon te scanderen: ’t is stil aan de overkant’.
  Ik heb ook voornamelijk anti-antifascistische leuzen gehoord vanuit de demo…ze waren drukker met het provoceren en uitschelden van omstanders dan met hun eigen demonstratie, stel droeftoeters.
  Nu kunnen ze zich weer lekker aftrekken op de behaalde krantenkoppen.

  Laat meijer de volgende keer geen smeris inzetten, dan werken we die klootzakken zo terug de trein in en kunnen we allemaal direct weer genieten van onze zaterdagmiddag


  ⚠️ Meld

 52. hakenkruis
  ja dat vond ik ook echt zo wazig, om dat driebenige hakenkruis stond blood and honour (als je goed kijkt) en dat moesten ze dus wel weghalen

  de politie wist zeker niet dat een driebenig hakenkruis ook verboden is

  maar ik ben trots op de zwollenaren die hebben meegeholpen om dit nazi-tuig duidelijk te maken dat ze hier niet welkom zijn!

  en btw: mensen en media die het hebben over extreem rechts tegen linkse tegenbetogers moeten niet dom lullen, het overgrote gedeelte waren ontevreden zwollenaren en volgens mij hoef je niet perse links te zijn om tegen nazi’s te zijn toch?


  ⚠️ Meld

 53. Dat verhaal is dus wel waar……belachelijk dat ze daar mee door mochten lopen! Wazige symbolen waren hier ruim tevoren al op internet gesignaleerd. Als ik betrokkene was ging er een klein briefje naar de politie…


  ⚠️ Meld

 54. Het begin van een oplossing?
  Het begon in Zwolle; waarom maken we van iets verschrikkelijk negatiefs niet iets positiefs voor altijd?
  Als nu alleZwolse fractievoorzitters samenkwamen. Hoeft niet zo lang te duren. Bijvoorbeeld morgenavond even blijven, of voor de gelegenheid komen… Anders dinsdag.

  Hooguit één A4-tje opstellen, dit doorsturen aan alle vertegenwoordigers van hun landelijke partijen die “verantwoordelijk zijn voor de nationale veiligheid en of de juridische en financiële concequenties”. Elementen voor de brief kunnen rijkelijk uit de 5 of 6 Weblogzwolle-topics worden gehaald. Het DOEL zou moeten zijn: geen haatdragende, massa-provocerende, discriminerende, voor velen angstaanjagende, demoniserende demonstraties meer, door meer dan 1 persoon, in Nederland. Het vormt telkens een bedreiging voor de nationale veiligheid. Bewijs voor het woord “haatdragend” is vaak simpel te zien op de site van de organisator.

  Of is dit teveel gevraagd van de samenwerking tussen Zwolse fractievoorzitters? Of gunt de één de ander niet dat deze wat inbrengt? Of moeten we dit theater gewoon onder vrijheid van meningsuitings laten opvoeren in de vele mooie steden van ons geweldige land? Of verbieden we al teveel? Vrees dat oa de heer Wesie ineens stijlloos van mening zou veranderen en zou vinden “moet er nu wéér wat verboden worden in dit mooie land”??
  Bedoel als het maar scoort voor de reaguurders. Hier zijn we hopelijk verstandiger.

  Volgens mij zit de gemeenteraad er voor ons, laat eens zien dan?


  ⚠️ Meld

 55. Een 19 jarige man uit Zoetermeer zit nog steeds vast na de rellen van afgelopen zaterdagmiddag. De man wordt verdacht van openlijke geweldpleging. De officier van justitie zal de situatie van de man nader moeten beoordelen.


  ⚠️ Meld

 56. De enige laffaars die ik heb gezien zijn de schreeuwerts die strijden voor het vrije woord achter de brede armen van justitie.
  Waar zijn de dappere strijders van hun die ze beweren te zijn door zonder hulp van justitie hun woordje durfen te zeggen?
  Stoere kistjes, kale koppen, maar alleen dapper als ze in de meerderheid zijn.
  Mooi dat zwolle heeft laten zien dat dit niet thuis hoort. De NVu roept op nog eens terug te komen. Nou laat ze maar komen, maar nu eens zonder begeleiding, sergeant custard.


  ⚠️ Meld

 57. @dirk: die rode vlaggen en kraakspandoeken zijn NIET van antifa’s. Ze zijn van Nationaal-Socialistische Actie, vroeger ook wel Jeugdstorm, een groep skinheads uit Zoetermeer (rara, van welke kant is de persoon die nu nog vastzit…) wat een broeinest van extreemrechts is. NSA gebruikt ook wel zwarte vlaggen met rode gekruiste hamer en zwaard. Je ziet ook de man in uniform, die is van de ‘ordedienst’.

  De NSA is al langer bezig met het jatten van dingen van links. Ze beweren ‘autonome nationalisten’ te zijn. Ik heb zelf nog nooit een echte autonoom gezien die alle borden en spandoeken netjes bij de politie inlevert en vervolgens, begeleid door honderden ME-ers, gaat roepen: “No justice, no peace, fuck the police!” Het is allemaal nep, onderdeel van een trieste show.

  Nog wat ‘politieke’ achtergrond: NSA volgt de idealen van de Duitse SA, een knokploeg van de nazi’s in de jaren ’30. De SA stond voor een soort van mix van antikapitalisme en jodenhaat. Ze waren nuttig kanonnenvlees voor Hitler, totdat deze de steun van grote bedrijven (kapitalisten dus) trok en mede daardoor aan de macht kwam. De SA werd in 1934 weggezuiverd en de SS werd de beweging die vanaf toen de nazi-ideologie met geweld afdwong.

  Je ziet nu dat de NSA weinig van de geschiedenis geleerd heeft. Ze roepen: “Wij zijn de echte antifascisten!” De boefjes liepen gisteren zelfs rond met een spandoek waarop gewoon ‘Antifascistische Aktie’ stond! Je hoort ze ook nog wel eens roepen om een links/rechts nationaal-socialistisch pact van de duivel, wat natuurlijk belachelijk is. Ze liepen ook rond met een spandoek tegen het kraakverbod.


  ⚠️ Meld

 58. Ik wilde ook bij de berichtgeving op de site van de Telegraaf e.e.a. nuanceren. Nl dat het geen botsing was tussen fascisten en linksactivisten maar tussen fascisten en zwollenaren die vonden dat deze rechtse zielepoten in Zwolle niet thuis horen. ook dit stukje werd geweigerd. Gewezen wordt naar de “huisregels”. Laat me niet lachen. Telegraaf en huisregels? Als er één krant in Nederland rechts is dan is het de Telegraaf wel.


  ⚠️ Meld

 59. @ nederlander…groeps-dapperheid is van zowel links als rechts, van 99,99 % van de voetbal hooligans en al de plegers van o.a uitgaans geweld.

  De meeste mensen, ook bij deze “linkse” groep zijn sensatie zoekers die er vandoor gaan als er echt iets gebeurt, of alleen mee gaan doen als er wat gebeurt als ze 100 % zeker zijn dat ze zelf veilig zijn.

  Je hebt grote kans dat als er echt wat gebeurt, dat dit door personen gebeurt die het geen moer interesseert wat voor demonstratie er is, maar die heel Nederland afrijden om aan rellen mee te doen.  ⚠️ Meld

 60. Tot nu toe zijn alle mensen van het vrije woord vermoord door links. Kijk naar Theo van Gogh, Pim Fortuyn. Rechts is zo slecht nog niet.))


  ⚠️ Meld

 61. Hm…. Hitler was ook gruwelijk links begrijp ik?

  Zowel links als rechts zijn zo slecht nog niet. Extreem links en extreem rechts echter wel!
  Niet dat ik ze de dood gunde maar Pim en met name Theo waren nou niet echt elegant bezig tegenover de gekleurde medemens. En gebleekte Geertje is er ook niet vies van om zich te verschuilen achter de ‘vrijheid van meningsuiting’ waarbij hij wel flink wat fatsoensnormen links laat liggen.

  Nee, rechts is zo slecht nog niet.

  (voordat ik van onterechte dingen beticht word: voor alle duidelijkheid: ik kies doorgaans midden-rechts en ben zeker geen aanhanger van links)


  ⚠️ Meld

 62. Hm….. ik ben eens even wat aan het snuffelen op internet. Hoewel extreem links en extreem rechts lijnrecht tegenover elkaar (lijken te) staan, hebben ze ook forse overeenkomsten.
  Kom ik net op een wonderbaarlijk stukje waarin Hitler vermoedelijk op de SP zou stemmen in de hedendaagse politiek van Nederland!!

  bron op internet die je niet zomaar voor waar moet aannemen uiteraard

  Ik ben op zoek naar een stuk tekst waar meer wordt uitgelegd over de overeenkomsten/verschillen tussen extreem links en extreem rechts.


  ⚠️ Meld

 63. Hitler links?
  @WFvN: tja, zulke artikelen op sites zoals Libertarian.nl zijn natuurlijk een beetje onzin. Libertarian volgt een soort van doorgeslagen liberalisme, het zgn. libertarisme. Daarin is een maatschappij pas ‘rechts’ als álles geprivatiseerd is, als er slechts een nachtwakersstaat is en de overheid zich verder nérgens mee bemoeit, omdat individuele vrijheid en privé-ondernemingen boven alles staan.

  Alles wat daar niet onder valt is ‘links’, ‘collectivisme’, ‘socialisme’, ‘dictatuur’ en verschilt in feite niet veel van elkaar… Tja, als je definities van links en rechts verminkt naargelang je eigen politieke overtuigingen, dan kun je alles wel recht praten wat krom is en andersom. Bovendien is het altijd fijn om je tegenstander met Hitler te vergelijken en daar nog argumenten voor te hebben ook.

  Het artikel op Libertarian valt de hele gangbare geschiedenis van de SA/SS, de link tussen nazisme en big business, enz., aan als een ‘misverstand’. Het is wel zo dat Hitler corporatisme nastreefde, wat anders is dan compleet vrij ondernemerschap. Maar dat maakt het zeker niet ineens gelijk aan socialisme of communisme, dat geheel anders in elkaar zit.

  Ik kan niet zo gauw een artikel opzoeken, al was het maar omdat libertarisme politiek zo irrelevant (en libertarische economie zo in diskrediet gebracht) is. Hier moeten we het voorlopig mee doen.


  ⚠️ Meld

 64. extreem links/extreem rechts?
  ik denk dat het grootste verschil tussen extreem links en extreem rechts is dat extreem rechtse bewegingen bijna altijd nationalistisch of racistisch zijn…de tegendemonstranten van gisteren waren niet perse voor het verdrag van lissabon (waar de nvu dus op tegen was), helemaal niet! de tegendemonstranten waren tegen de nazi’s die naar mijn idee dit soort onderwerpen gebruiken om zieltjes te winnen voor hun rascistische ideologie.

  oh ik ben trouwens niet extreem-links, maar ik denk dat ik wel een aardig idee heb over hoe de nvu in elkaar steekt


  ⚠️ Meld

 65. @ Berend 15:35

  Ik wilde ook bij de berichtgeving op de site van de Telegraaf e.e.a. nuanceren.

  Al sinds hun oprichting moet elk bericht van de Telegraf genuanceerd worden helaas :'(


  ⚠️ Meld

 66. @ Nederlander (16:45): Fortuyn is toch die haat- en angstzaaier die jarenlang lid van de CPN was en demoniseerde bij het leven?

  Tuurlijk had hij niet vermoord moeten worden, gepijnigd evenmin. Een beetje meer nuance was wél op zijn plaats geweest. Hij heeft ook mooi de ietwat stoffige, weliswaar, Ad Melkert het land uit gepest. Niet alles verheerlijken wat die man deed bitte. Weet je nog hoe slecht hij tegen kritiek kon? Weet je nog hoe hij Woupke neerzette na EINDELIJK een kritische vraag?


  ⚠️ Meld

 67. Ongelooflijk Berend, dat men al die opruiiende bagger en (semi) compottheriën vaak klakkeloos voor waar aanneemt. Je krijgt er bovendien de smerigste vingers van.


  ⚠️ Meld

 68. De Nederlandse Volksunie wil terugkomen naar Zwolle voor nog een demonstratie.

  Dat beloofde frontman Kusters zondag. Dit als een reactie op de uitspraak van burgemeester Meijer van Zwolle die wil dat een rechter zich maar eens moet uitspreken over een eventueel verbod op demonstraties van de NVU. Dit omdat de burgemeester vindt dat NVU-demonstraties keer op keer uit de hand lopen. Kusters geeft de burgemeester geen enkele kans en wijst op het recht tot demonstreren. Tijdens de demonstratie van zaterdag werden 20 mensen opgepakt en werden meerder charges uitgevoerd. Burgemeester Meijer had 160 politie-agenten ingezet om de orde te handhaven.

  RTV Oost


  ⚠️ Meld

 69. Laat ze dan als de bliksem mijn post van 13:32 ter harte nemen, hoe naïef misschien ook……Laat de politiek tenminste zien dat ze er mee bezig zijn…..

  Het begin van een oplossing?
  geschreven door dick, op 31 augustus 2008 om 13:32

  Het begon in Zwolle; waarom maken we van iets verschrikkelijk negatiefs niet iets positiefs voor altijd?
  Als nu alleZwolse fractievoorzitters samenkwamen. Hoeft niet zo lang te duren. Bijvoorbeeld morgenavond even blijven, of voor de gelegenheid komen… Anders dinsdag.

  Hooguit één A4-tje opstellen, dit doorsturen aan alle vertegenwoordigers van hun landelijke partijen die “verantwoordelijk zijn voor de nationale veiligheid en of de juridische en financiële concequenties”. Elementen voor de brief kunnen rijkelijk uit de 5 of 6 Weblogzwolle-topics worden gehaald. Het DOEL zou moeten zijn: geen haatdragende, massa-provocerende, discriminerende, voor velen angstaanjagende, demoniserende demonstraties meer, door meer dan 1 persoon, in Nederland. Het vormt telkens een bedreiging voor de nationale veiligheid. Bewijs voor het woord “haatdragend” is vaak simpel te zien op de site van de organisator.

  Of is dit teveel gevraagd van de samenwerking tussen Zwolse fractievoorzitters? Of gunt de één de ander niet dat deze wat inbrengt? Of moeten we dit theater gewoon onder vrijheid van meningsuitings laten opvoeren in de vele mooie steden van ons geweldige land? Of verbieden we al teveel? Vrees dat oa de heer Wesie ineens stijlloos van mening zou veranderen en zou vinden “moet er nu wéér wat verboden worden in dit mooie land”??
  Bedoel als het maar scoort voor de reaguurders. Hier zijn we hopelijk verstandiger.

  Volgens mij zit de gemeenteraad er voor ons, laat eens zien dan?


  ⚠️ Meld

 70. Makkelijk altijd elkaar de bal toe spelen: rechterlijke macht en politiek. Tuurlijk zou geweldig zijn als de rechterlijke macht kon verbieden. Maar ik zou er niet van uit gaan. “vrijheid van meningsuiting” is daarvoor te breed. Volgens mij moet er écht via de 2e kamer een wetswijziging komen.


  ⚠️ Meld

 71. whatever
  Fijn dat de nazis weg zijn. En laat ze niet weder komen in ons mooie Zwolle! Of ze nou zijn verjaagt door extreem links of door de buurtbewoners of door voetbalsupporters. Samen maak je een statement en samen kunnen we er wat aan doen om Zwolle nazi-vrij te houden.


  ⚠️ Meld

 72. :'(
  ja dit is echt niet leuk hoorrrrrrrrr.
  we kunnen tog gewoon lief zijn voor elkaar.
  jeetje zeg.ik ben zelf ook een beetje buitenlands en ik wordt hier echt bang van. onruststokers…nu kan ik niet slapen van8 :'(
  Dikke kus van een onzekere leeuw


  ⚠️ Meld

 73. De bekenste europese terrosristen die mensen ontvoerden,vermoorden, etc waren toch echt de Linkse draaiende groeperingen.
  De Duiste RAF, De Rode Brigades,Prima Linea,Movimento Azione Riovoluzionaria (allen italiaans) etc.
  De zogenaamde rechtse groepperingen zijn trouwens altijd neo nazi en geen nazi want dat kan niet.
  Tevens komen de meestse neo nazi partijen uit voormalig oostblok (DA,Na,Fap, NL,Sed).
  Die gasten(uit een welvarend europa) weten niet eens wat de vorige mensen uit de oost blok landen hiermee wilden losmaken om hun eigen hagje te redden
  Allemaal al verboden og opgedoekt.
  Die 50 man die in Zwolle liepen uit Nederland,Belgie,en Duitsland op een inwonerstotaal van 100 miljoen totaal op de inwoners van deze landen is nog geen glaasje bier op het totaal van het verkochtte bier bij een concert van Normaal.(in procenten van procenten).
  Als je dan zogenaamd een goede maatschappij wil moet je vooral met een kale kop en leren kisten gaan lopen.
  De Hollandse kapper verdiend dan niks meer want die gasten scheren zich zelf en de oud hollandse schoenmaker verdiend ook niks want dat schoeisel slijt niet.
  Aaandacht,aandacht en nog eens aandacht willen ze wat, ze eigenlijk niet verdienen maar met de media etc wel weer krijgen via kranten en tv.  ⚠️ Meld

 74. En Dick
  Zeer goed van onze burgermeester dat hij dit heeft laten doorgaan.
  Anders stonden de kranten vol met aandacht dat de burgermeester de optocht had verboden maar nu staat er tenminste dat het is verstoort door blank,zwart,hoolies,links,skaters,punkers,krakers, een menigte die allen anders zijn, maar wel SAMEN tegen zijn en dat dit niks is voor Nederland en zeker niet in ZWOLLE.
  Mooi volk die blauwvingers
  😛 😛


  ⚠️ Meld

 75. Vrijheid van meningsuiting
  Dus, een hele stadswijk en het centrum gijzelen middels een noodverordening ( – lees: de vrijheid ontnemen) voor de vrijheid van meningsuiting van 30 idioten, die niet dat mogen zeggen wat ze willen zeggen, omdat dat in strijd met de wet is…

  Burgemeester Meijer, de vrijheid van de burger in Zwolle staat hier voorop! het belang van een stel mensen die zelfs uit het buitenland aangesleept moeten worden om deze verwerpelijke ideeën van kereltje Kusters kracht bij te zetten… en dan zijn het 30 mensen uit 3 landen…
  Het zijn de kosten noch moeite waard!


  ⚠️ Meld

 76. Triskel
  Wat vreemd dat ze een ’triskel’ als afbeelding droegen.
  Misschien dat de mensen van het NVU niet eens precies weten waar het precies voor staat? Datzelfde geldt uiteraard voor het hakenkruis (omgekeerd) destijds in de oorlog en ook voor het ‘originele’ keltische kruis wat je veel ziet bij de ‘Lonsdale mensen’. Als je zoveel haat in je hebt dan zou je toch die dingen niet omhangen of op je lijf laten schilderen?
  En wat ik ook vreemd vind is dat sommige mensen zich dan kleden in Lonsdale ‘kleding’, want van origine is dat dus een ‘zwart’ merk.
  Waarschijnlijk zijn ze dom geboren en hebben niets bijgeleerd 🙂
  Want het Keltische Kruis (gelijkbenig) staat voor ‘gelijkwaardigheid’.

  Verder weet ik niet wat er heeft plaatsgevonden die dag tussen links en rechts, want ik was niet in Zwolle.
  Ik heb gewoon een hekel aan geweld of het nu rechts of links is..
  Maar kan iemand mij vertellen waarom die NVU mensen dit soort dingen dragen?
  Want DAT snap ik werkelijk niet.  ⚠️ Meld

 77. P.S.
  Alle mensen zijn mooi……. alleen niet de mensen die denken dat ze ‘beter’ zijn. Die mensen zijn natuurlijk ook wel mooi op hun manier, maar hebben nog een hele hoop te leren.  ⚠️ Meld

 78. @ Yolanda
  Waarom ze een Triskel droegen?

  Dat kan 2 redenen hebben. De ene draag jij al aan: het is een Keltisch teken waarbij ze volgens mij inderdaad het benul niet hebben wat het betekent zoals, inderdaad, het hakenkruis.
  Ik denk dat het de andere reden is dat ze het teken voeren:
  Het was een insigne van de SS. Hetzelfde geldt voor het logo van de NVU, ook een SS-insigne. Van de website van de NVU waarin ze de oorsprong van hun ideologie beschrijven:
  http://www.nvu.info/schart/ssdivi.gif

  ================

  Het plaatje was iets te breed voor het frame (max. 470 pixels).


  ⚠️ Meld

 79. @Admin: Is het misschien mogelijk om in het rijtje links met de laatste reacties van deze threads (over de NVU demonstratie) alleen de laatste 3 reacties te laten zien?
  Ik vind het op zich een interessante discussie, maar je merkt een beetje, dat deze thread alle andere threads verdrukt… dat is natuurlijk wel jammer.


  ⚠️ Meld

 80. Ikben dr geweest wou toch even melden dat 90% van het lawaai geschreeuw en overige overlast veroorzaakt werden door zwolse jongeren welke zich associeren met de fc zwolle, vandas, voormalige s side en van allerlei meer gepeupel. Trouwens beetje overdreven veel politieinzet.Volgende keer mitraleur dr op en we zijn ook weer dit gepeupel af.


  ⚠️ Meld

 81. Ziek
  Ik las ook op verschillende internetsites dat er plannen zijn om een tweede demonstratie te houden in zwolle. Het bevalt zezeker goed. Er is zelfs al een vergunning aangevraagd voor de 2e demonstratie, al dacht ik dat je voor demonstreren alleen aanmeldingsplicht had, en dat er geen vergunningen nodig zijn, maar dat buitenwege betekend het wel dat er wéér een keer herrie zal komen…


  ⚠️ Meld

 82. Te idealistisch?
  Hee Kickert, goeie comclusie:

  Mooi volk die blauwvingers

  Denk dat de burgemeester dit liever wilde verbieden maar niet anders kon. Kickert de burgervader heeft niet zo heel veel macht in deze. Hij schuift het op het bordje van de Rechtelijke macht. Maar die kunnen slechts door een wetswijziging via de 2e kamer iets doen. Vandaar mijn idee, wat ik hier geen 3e keer op ga zetten, dat de politiek voor één keer eensgezind is in Zwolle. Samen, VANAVOND OF MORGEN, een A4-tje opstelt en dit naar hun experts in de 2e kamer sturen. Om e.e.a zsm ter discussie te stellen. De discussie zal niet lang duren want het grootste deel is voor het verbieden van demonstraties. Dan kan de wetswijziging zsm in gang worden gezet, zal niet meevallen ivm de “vrijheid van meningsuiting”, kan even duren ook, maar niet geschoten is altijd mis. Bovendien laat de politiek zich dan eens van de goede kant zien!

  Het DOEL zou moeten zijn: geen haatdragende, massa-provocerende, discriminerende, voor velen angstaanjagende, demoniserende demonstraties meer, door meer dan 1 persoon, in Nederland. Het vormt telkens een bedreiging voor de nationale veiligheid. Bewijs voor het woord “haatdragend” is vaak simpel te zien op de site van de organisator.

  Kickert: waar denk je dat die rechs-extremisten bij de volgende 2e kamerverkieingen op stemmen?


  ⚠️ Meld

 83. Ik voel me niet bedreigd door die lui, maar ik kan wel begrijpen dat er zat mensen zijn die echt bang voor ze zijn.
  Ik zou trouwens als ik zo’n groepje tegen zou komen graag een blokje om fietsen hoor.. Ik hoef die gasten niet op mijn pad.  ⚠️ Meld

 84. Je kunt natuurlijk ook met een dweilorkest net voor zo’n demonstratie aanlopen. Toespraken zijn dan direct onmogelijk, en je voldoet aan de noodverordening, dus je kunt eigenlijk niet opgepakt worden.


  ⚠️ Meld

 85. Zou een rijtje van een stuk of 10 blote konten, zoals 1 op die AD-foto wel tof vinden. Maar volgens Ghehe (?) kreeg die ene behoorlijk met de lange lat :'(

  Man of 50 die de rug toekeert, lijkt mij nog wel wat om aan mee te doen.

  Dat lawaaiverhaal is niets geworden?


  ⚠️ Meld

 86. motie
  Ik heb zojuist een motie bij de raadsgriffie ingediend voor vanavond. Het indienen is o.a. mede het geviolg van de mail van Dick aan de griffie en aan de gemeenteraad.
  De tekst van de motie:

  Motie

  Onderwerp: demonstraties

  De Raad van de gemeente Zwolle in vergadering bijeen op 1 september 2008

  overwegende dat
  -vrijheid van meninguiting een groot goed is
  -er grenzen zijn aan die meninguiting, gelet op de noodzaak van een vergunning voor een demonstratie
  -jurisprudentie laat zien dat het weigeren van een demonstratie op dit moment niet eenvoudig is
  -de burgemeester, gelet op de jurisprudentie, niet anders kon doen dat de vergunning te verlenen

  van oordeel dat
  -voor het afgeven van een vergunning meer elementen een rol moeten spelen dan de inhoud van de boodschap
  -de factor veiligheid een grotere invloed moet hebben op de beslissing om al dan niet een vergunning af te geven
  -ook de kosten van de te voorziene inzet om de veiligheid te garanderen een relatie moet hebben met de verwachte opkomst bij de demonstratie
  -de gemeente Zwolle er alles aan gedaan heeft om de demonstratie in goede banen te leiden

  Verzoekt
  Het college te bewerkstelligen dat meerdere factoren van invloed kunnen zijn op de beslissing een vergunning te verlenen voor een demonstratie

  En gaat over tot de orde van de dag.

  John van Boven, ChristenUnie  ⚠️ Meld

 87. De politie heeft zeker niet alles gedaan om de demonstratie in goede banen te leiden.

  Als ze informatie hadden gevraagd bij collega-corpsen, de NVU tot een routewijziging hadden gedwongen en dus niet langs een onoverzichtelijk park waren gegaan en meer hadden gedaan aan het houden van overzicht (lees helicopter en de observatiewagen van Haaglanden, zoals bij dit soort risicodemonstraties eigenlijk al tijden gebruikelijk is).
  Dan had het beperkt kunnen blijven tot wat duw en trekwerk.
  Het verbaasd mij hogelijk dat de burgemeester blij is dat het niet uit de hand is gelopen. Ik vraag me af hoe het er volgens hem uitziet als het echt uit de hand loopt.

  De politie-inzet was chaotisch, warrig en in eerste instantie veel te zwak waardoor ze later in de middag helemaal doorsloegen omdat ze de janboel domweg niet in de hand konden houden.


  ⚠️ Meld

 88. Televaag…

  Kennelijk paste dat niet bij de politieke opvatting van de telegraaf, want het voldeed niet aan de huisregels.

  Ik ben daar mee gestopt (reageren op televaag.nl)..na 10x geweigerd te zijn (zonder duidelijke redenen) was voor mij de maat vol. Zeldzame kontkrant en website is het..


  ⚠️ Meld

 89. correctie
  In overleg met de griffie heb ik de tekst iets aangepast. Waar ‘college’ staat is dat veranderd in ‘burgemeester’. Dat hebben we gedaan omdat de burgemeester verantwoordelijk is.
  Het verandert natuurlijk niets aan de bedoeling.


  ⚠️ Meld

 90. ronduit een trieste vertoning van zogenaamde anti fascisten…
  altijd moet het op gezeik uit draaien als dergelijke figuren aanwezig zijn.
  laat die idioten van de NVU hun rondje lopen, besteed er geen aandacht aan en het hele gedoe was zo voorbij, maar nee….. er moesten flink wat andere idioten laten merken dat zij het er niet mee eens zijn…… en dit op een manier die duidelijk niet door de beugel kan….. heel het land heeft al tijden de mond groot over vrijheid van meningsuiting en weet ik al wat niet meer maar als puntje bij het paaltje komt willen we mensen met een andere mening dus fysiek geweld aan doen ? ronduit triest en dit laat goed zien op wat voor niveau de meeste mensen in zwolle leven… 0,0 dus…..


  ⚠️ Meld

 91. SK
  Mensen loop niet te janken!!
  De meerderheid, waren Zwolle Jongeren die gewoon geen NVU in Zwolle hebben. Kan je toch wel verwachten. De multiculturele samenleving in Zwolle is gewoon zo hecht(vergeleken bij andere plaatsen) Dus al dat rechtse tuig opgerot! Van dat extreem linkse hebben we geen last van!!!

  ZWOLLE NAZI VRIJ!!!  ⚠️ Meld

 92. de multiculturele samenleving hecht in zwolle ?

  ik weet niet onder welke steen jij leeft maar dat is mijns inziens klinklare onzin. ik woon sinds 2005 in zwolle en tot op heden is mij dat nog NOOIT ook maar enigzins opgevallen…

  ZWOLLE EXTREMISTEN VRIJ!!!


  ⚠️ Meld

 93. Ik moet zeggen dat ik betwijfel of hier niets tegen te doen valt, misschien moeten we de juiste vragen stellen.

  Waarom een demonstratie tegen het verdrag van Lissabon in Zwolle en niet destijds in lissabon zelf als mosterd na de maaltijd
  Of wanneer het men niet eens is met de regering waarom dan een demonstratie in Zwolle en niet in den Haag.
  Of is de reden gewoon om hier te komen relschopper aangezien de redenen die NVU opgeven in mijn ogen niet relevant zijn voor de plek waar het gehouden wordt immers in Den Haag of Lissabon horen ze niet wat er in Zwolle gebeurd uw demonstratie organiseert u dus op de verkeerde plek op de verkeerde tijd tenzij u andere doelstellingen heeft.

  Maar goed, is sta telkens weer te kijken van uitspraken van rechters en vraag me soms af wie zij in bescherming nemen.

  Tip

  Tweede punt die ik zou aandragen als ze weer komen, Zwolle heeft een budget van niet meer dan 20 man politie en wij kunnen de veiligheid van uw demonstranten gezien de vorige keer niet waarborgen willen jullie meer agenten dan zullen jullie deze zelf moeten bekostigen anders kan ik niet instaan voor de veiligheid.

  Beste NVUérs eigen volk eerst dat zijn jullie leuzen, toch! voor ons geld dat de veiligheid van onze burgers en niet voor jullie (het is jullie eigen leuze) dus we kunnen het hier met elkaar eens zijn! dit houd in dat bij rellen wij de veiligheid van onze burgers zullen waarborgen en dat van jullie niet kunnen garanderen.

  Wij willen graag van alle demonstranten een week van te voren de NAW gegevens om eventuele schade die tijdens de demonstraties ontstaan met succes te verhalen.( deze actie heeft in Amsterdam al succes gehad) en volgens mij kunnen we best een clausaal verband vinden tussen de demonstratie en eventuele schade.

  Kortom terugkomen naar Zwolle lijkt me geen goed idee

  Dan de vraag, is houden van een referendum niet een middel, de burgermeester kan zich dan verschuilen achter de democratische meerderheid, en iedereen heeft vrijheid van meningsuiting gehad ook de Zwolenaren die nu iets voor de kiezen heeft gehad waar ze niet om gevraagd hebben.
  Ik weet dit niet maar het is het uitzoeken waard want de NVU nog een keer in Zwolle ik ben bang dat mis gaat.  ⚠️ Meld

 94. Henk, ik vond het een goede vertoning. Vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je scheldend door de straten gaat marcheren. De NVU kan via democratische wijze geen poot aan de grond krijgen, dus gaan ze precies in een wijk als Assendorp (tolerant en gezellig) even via megafoons een trap tegen de schenen geven van de mensen die niet voor hen zouden stemmen.
  Als zij op een dergelijke manier een trap tegen een democratisch gedachtegoed willen geven, dan kunnen ze een trap terug verwachten. En sorry, maar ik (en meerdere anderen) laten ons nu eenmaal niet uitschelden voor k*nkerjo*d, ook laat ik me niet bedreigen….De megafoonmeneer van de NVU deed dit wel. Ik heb geen steen gegooid of wat dan ook, maar als ik eerlijk ben, baal ik ervan dat ik me kon beheersen, ik had die gast liever een onwijze knal aan zijn lijkbleke kanis verkocht.


  ⚠️ Meld

 95. Jeffrey, wat hun tactiek is, is om eerst via een dekmantel als het verdrag van Lissabon, de bevolking (lees tegenstanders) dusdanig uit te dagen, dat zij in opstand komen. Dit doen ze door steeds de grens op te zoeken tussen wat wel en niet gezegd mag worden en ook discrimineren ze er lustig op los, als de politie niet direct in de buurt is (terrein TPG). Als men hen dan aanvalt, spelen ze de vermoorde onschuld en wijzen ze naar de aanvallers. Oh oh oh, wat zijn zij dan gekrenkt in hun vrije meningsuiting. Zo lust ik er nog wel een….  ⚠️ Meld

 96. Ghehe,

  Maar inmiddels kunnen we refereren aan wat afgelopen zaterdag is gebeurd de vraag die je je dan kan stellen aan de rechter hebben wij tekort gedaan aan de vrijheid van meningsuiting we hebben immers de NVU de mogelijkheid gegeven zich te uiten.

  Daarnaast heeft in de hele discussie niet de burger het woord gehad, maar heeft de Zwollenaar deze mensen afgelopen zaterdag maar moeten slikken.
  Nogmaals ik weet niet of een rechter de mening van de burger doormiddel van een referendum zal wegen, maar het is het proberen waard.

  Het tweede punt is dat veel Zwollenaren niet wisten wat ze moesten verwachten ook ik heb eerst op de site van de NVU moeten kijken.
  Nu weten veel Zwollenaren dit wel, en ook ik moet met eerlijkheid zeggen dat ik me heb moeten verbijten om niet de escalatie aan te gaan.
  Mijn vermoeden is dan ook dat bij een volgende demonstratie de opkomst van de Zwollenaren met een tegengeluid wel een vele malen groter zou kunnen worden.
  En dat wordt een zeer ongezonde situatie  ⚠️ Meld

 97. Daarnaast, en ik heb zo voorbij zien komen zijn de NVUérs ook nog eens een stel snotneuzen, al zou de helft van de Zwollenaren de confrontatie zijn aangegaan hadden ze het niet overleeft.
  Nu zijn ze )de Zwollenaren ondoordacht tewerk zijn gegaan maar als ze een goed doordacht plan zouden hebben weet ik zeker dat ze op hun (de nvu op hun donder hebben gehad)
  De ME heeft gaten laten vallen en die zijn niet alleen mij opgevallen zie ook andere reacties op deze weblog  ⚠️ Meld

 98. Henk ik ben hier in zwolle geboren!! 1984!!!! en geloof me in zwolle gaat iedereen met elkaar om!!!! molukkers,nederlanders,turken,marokanen,surinamers,hindoestanen en weet ik veel wat hier rondloopt!!! alles en iedereen kent elkaar!! dus kom jij nou maar onder die steen vandaan want jij weet niet waar je over lult als je sinds 2005 hier woont!!

  VANDA’S 4 LIFE!!!!


  ⚠️ Meld

 99. Herr Meijer heeft verraad gepleegd door de politie buitensporig veel geweld te laten gebruiken tegen Zwollenaren die de onverdraagzamen duidelijk maakten dat zij niet welkom zijn in Zwolle.
  Nazi’s beschermen is een burgemeester van Zwolle onwaardig.
  Nazi propaganda mocht volgens de vergunning niet geuit worden, maar was voortdurend te horen.
  Evenals de geheven rechterhanden die de Hitlergroet brachten.
  De hypocriete lafaard wenste daar echter geen politie tegen te laten optreden. >:(


  ⚠️ Meld

 100. geschreven door henk, op 1 september 2008 om 13:05

  ronduit een trieste vertoning van zogenaamde anti fascisten…
  altijd moet het op gezeik uit draaien als dergelijke figuren aanwezig zijn.
  laat die idioten van de NVU hun rondje lopen, besteed er geen aandacht aan en het hele gedoe was zo voorbij, maar nee….. er moesten flink wat andere idioten laten merken dat zij het er niet mee eens zijn…… en dit op een manier die duidelijk niet door de beugel kan….. heel het land heeft al tijden de mond groot over vrijheid van meningsuiting en weet ik al wat niet meer maar als puntje bij het paaltje komt willen we mensen met een andere mening dus fysiek geweld aan doen ? ronduit triest en dit laat goed zien op wat voor niveau de meeste mensen in zwolle leven… 0,0 dus…..

  Als niveau 0,0 je niet aanstaat dan ga je toch lekker ergens anders wonen?


  ⚠️ Meld

 101. -ook de kosten van de te voorziene inzet om de veiligheid te garanderen een relatie moet hebben met de verwachte opkomst bij de demonstratie
  -er grenzen zijn aan die meninguiting, gelet op de noodzaak van een vergunning voor een demonstratie

  Goede punten!
  Ik vraag me dan alleen af wat je hier mee zou kunnen aangezien de rechter weer het laatste woord heeft?  ⚠️ Meld

 102. Ik ben er zelf niet in de buurt gewees, ik ken mezelf een beetje ;D
  Denk niet dat ik m’n mond had kunnen houden.

  Iedereen die er wel bij geweest is, ook de bewoners van Assendorp,
  moeten gewoon aangifte doen bij politie, van discriminatie en bedreiging etc,
  kijken wat ze daarmee doen…  ⚠️ Meld

 103. Vrees dat ik het ook niet had moeten zien, daarom ver van dat podium gebleven….Als we elkaar gaan bestoken met teksten als

  dit laat goed zien op wat voor niveau de meeste mensen in zwolle leven… 0,0 dus…..

  – de meeste Zwollenaren?
  – niveau is iq van 0,00?

  Nogal provocerend natuurlijk. Als dit tegen iemand gezegd wordt wie zegt dan niets terug?


  ⚠️ Meld

 104. @dick 17-10 uur
  iq was er laag afgelopen zaterdag
  het was 28 graden zie ik op tv ,,, mensen lopen met een paraplu
  in het wzl park ;D ;D ;D  ⚠️ Meld

 105. @Dick
  Die John schrijft toch regelmatig een bijdrage voor WLZ namens de CU ? Meestal zijn dit hemelse bijdragen ….. John van Boven 😀 😀 😀


  ⚠️ Meld

 106. Waarom in Zwolle demonstreren?! A Bridge Too Far!!!!
  ?én van de redenen is dat ze niet zijn vergeten wat er een paar jaar terug op de brug aan de Diezerpoorterplas is gebeurd!!!! toen maakte wij(zwollenaren) duidelijk dat zwolle ANTI-NAZI is en altijd zou blijven!! toen gaven ze aan op hun forum http://www.stormfront.org dat ze een keer een demonstratie in zwolle zouden doen! Dat is dus gelukt maar dat viel ze waarschijnlijk vies tegen!! geloof me al die angst in de oogjes van de nazi’s was een genot om te zien!! en maar hopen dat de ME geen grote fouten maakten!! hahahaha!! zwolle is anti-nazi mensen en dat zou altijd zo blijven!! daar zorgen wij wel voor!!!!

  WE HAD JOY, WE HAD FUN, WE HAD NAZI’S ON THE RUN!!!!!


  ⚠️ Meld

 107. hmm… kan het toch niet laten
  @ Henk en Nederlander … wat mij betreft zijn jullie ook niet welkom in deze stad.

  @ politiek … lees eens een keer de universele verklaring van de rechten van de mens helemaal en stop niet bij het recht van vrije meningsuiting …

  @ Zwolle … de volgende keer dat deze mensen weer onze stad uit zoeken om een demonstratie te houden … ga ik weer proberen om ze de stad uit te krijgen …

  @ Vanda’s …. Thanx …. you’re the greatest

  @ iedereen, die denkt dat er alleen maar extreem links en extreem rechts was, of iemand met een IQ van 0,0 … helaas …

  Ik vind ingrijpen met geweld soms inderdaad geaccepteerd, net zoals het leger dat zo af en toe doet … zeker daar waar de waarden en normen afglijden naar het niveau van 1940 – 1945 … leren van de geschiedenis is redelijk essentieel … daar het hakenkruis oorspronkelijk een afbeelding is, die het zonnerad voorstelt en al vele jaren voor het gebruik door de NSDAP al door Indiërs werd gebruikt bijvoorbeeld. (Dus niet echt het toonbeeld van Germaans …)

  Nee, ik ben niet blij met rakkers, die alle mogelijkheden van onze rechtstaat benutten om zelf niet te werken en alleen te leven van mijn belastingcenten. Nee, ik ben niet blij met individuen, uit bijvoorbeeld de Marokkaanse gemeenschap, die diezelfde gemeenschap tot schande maakt door hun gedrag op straat, tegenover andere mensen in het uitgaansleven, enzovoorts … Maar ik ben ook niet blij met een groep, die ons terug wil werpen in de tijd …1 Europa heeft er wel voor gezorgd, dat we
  a). in relatieve welvaart leven
  b). in vrede leven
  c). veel meer Nederlanders een goede kans krijgen op goede scholing en een goede baan

  en zo kan ik nog wel een tijd doorgaan.

  Op zich is geweld verkeerd en lost niets op. Echt zoals eerder duidelijk gemaakt: Ik vind geweld soms gerechtvaardigd … In het geval van afgelopen zaterdag vond en vind ik dat nog steeds een volkomen legitieme keuze.  ⚠️ Meld

 108. Die lui van de NVU hebben een plaat voor hun hoofd, tevens zijn ze tot een erg laag niveau afgegleden. Zo laag dat alleen het; “wie niet wil luisteren moet maar voelen” op die lui van toepassing is.

  Dus de volgende keer dat ze komen (uiteraard zonder politie bescherming) moeten we met nog meer Zwollenaren zijn en blijkbaar nog harder slaan, want ze wilden niet luisteren!  ⚠️ Meld

 109. Ik vind geweld soms gerechtvaardigd … In het geval van afgelopen zaterdag vond en vind ik dat nog steeds een volkomen legitieme keuze.

  Kennelijk heeft ons rechtssysteem zichzelf zo in de vingers gesneden dat deze demonstraties gedoogd dienen te worden. Alleen een steeds terugkerende geweldadige tegenreactie kan een rechter ertoe bewegen, om deze Extreem Rechtse marsen tegen te gaan.
  Persoonlijk vind ik het een maas in de wet om democratie een trap te verkopen. Immers, het stemgedrag geeft hun weinig macht. Dan maar zo, buiten de democratie, maar door een maas in de wet.
  Laat ze dan niet gaan praten over ‘het recht op vrije meningsuiting’ die bij onze democratie hoort. Ze hebben zelf ook lak aan deze democratie zo blijkt. 😉


  ⚠️ Meld

 110. als ze echt nog een keer terug komen neem ik een vrije dag en help mijn zwolse vrienden om die nazi;s voorgoed de ijssel in te helpen!


  ⚠️ Meld

 111. Toch verschuift de gehele discussie wel een beetje…

  Als je eens kijkt waarmee Hans Janmaat half Nederland over zich heen kreeg. Hij hoefde maar te opperen, dat bepaalde mensen misschien iets sneller het land uit gezet moesten worden en iedereen sprak er schande van!

  En als je nu kijkt… we hebben een inburgeringsexamen…er worden filmpjes gemaakt waarin de Islam bekritiseerd wordt en ga zo maar door!
  Als Hans Janmaat had gezegd wat nu zonder blikken of blozen door een gemiddeld politicus/politica gebracht wordt denk ik dat hij geen natuurlijke dood was gestorven! Zo werd hij in zijn tijd aangeklaagd voor discriminatie en aanzetten tot etnische zuivering.

  Ik denk wel, dat er vanalles aan het veranderen is… Volgens mij kun je niet alleen van Islamitisch fundamentalisme spreken… Laten we vooral in gesprek blijven en bepaalde mensen die het spoor bijster zijn de helpende hand bieden!


  ⚠️ Meld

 112. Geachter Burgervader… laat de nvu de volgende keer maar gerust in zwolle demonstreren..laat ze weten dat ze een mooie route door Holtenbroek krijgen..en dat ze die route kunnen gaan bewandelen zonder politie begeleiding!!!

  met dank….  ⚠️ Meld

 113. ech wel en jij moet je ogen uit je kop schamen om onder de naam s-side te posten mooie nep Zwollenaar en maak jezelf anders ff bekend de eerstvolgende wedstrijd (in onze vaste kroeg) en voor die andere ouwe garde Zwollenaar die op vandasnoord stond maar het niet met ons eens was maak jij jezelf ook ff bekend want wij schamen ons voor jullie!!! Ik heb in ieder geval genoten van jullie grote bange bambi oogjes afgelopen zaterdag!! sksksksk


  ⚠️ Meld

 114. Lieve mensen,

  Stem niet links, stem niet rechts, stem de gulden middenweg,
  stem Vanda`s-Noord.
  U kan uzelf lid maken bij de penningmeester Larry. al het inschrijfgeld komt ten goede aan een goed doel namelijk, een nieuwe voorzitter voor onze geliefde FC Zwolle.


  ⚠️ Meld

 115. En het dagje uit met de stichting?
  Agenda punt 1 graag meneer de veurzitter.
  Achja, iedereen schrijft onder de naam S-side tegenwoordig. Dat is vaak de ouwe poep die vroeger ook geen ballen had.
  Gelukkig hebben we meneer de veurzitter, rudeboy, Vitodarling en nog veel meer die ons de waarheid vertellen hoe het werkelijk zit/zat met de jongens van de S-side.
  Ik ben trots op onze zwolse jongens en voorzie een mooi seizoen tegemoed. Misschien dat de oude S-side ook weer bij ons op het vak komt zitten?
  Gegroet!


  ⚠️ Meld


 116. geschreven door WFvN, op 3 september 2008 om 20:03

  En dus?

  Na de eerste beelden werd ik al misselijk. Na de ‘Sieg Heil’ heb ik hem maar weg geklikt. Ik hoef die sh*t niet te zien.

  geschreven door dick, op 3 september 2008 om 20:05

  Bedankt WFvN: hoef ik niet meer te kijken.

  geschreven door Natascha, op 3 september 2008 om 20:15

  Sjemig wat triest…

  Dame en heren…beetje kort door de bocht… Als je wél iets verder kijkt zie je, dat dit een aardig stukje is waar neo nazi’s op de hak genomen worden 😀


  ⚠️ Meld

 117. Heb het kijken ook niet kunnen laten Plantje, over “moeilijke woorden” gesproken. Maar dat harde uitschreeuwen van het verschrikkelijke ‘Sieg Heil’ was een heftig moment.


  ⚠️ Meld

 118. Nee dick hij doelt op een lied wat jongens zongen als ze samen op de tribune stonden,een lied over de treinkaping en hoe ze molukkers neer schoten.
  Tja das het enige wat ze weten over de molukkers,de treinkaping.
  Gelukkig weten wij wat meer van de geschiedenis over de molukse gemeenschap.

  Father weer terug uit portugal? Zie je vrijdag,praten we gelijk even bij. ;D

  ==========

  On-topic a.u.b.


  ⚠️ Meld

 119. @ Vanda.Arie,
  whaha, die gast kan nog niet eens voorlezen…..het artikel over ‘zwolle besteed aandacht aan laaggeletterdheid’ komt ineens weer naar boven ;D  ⚠️ Meld

 120. Ik wil de tekst onder post van 32.10 “opa heb je nog die foto van die gele trein”van s side toe lichten.Provocerend dacht ik zo,ook omdat ik de mensen ken achter de laatste berichten,en s side weet dit ook.

  jammer weer dit

  🙁


  ⚠️ Meld

 121. Zwolle duld geen NAZI’s!!!!!!!!!:

  ”Uitgegeven: 13 augustus 2006 18:27
  AMSTERDAM – Bij een vechtpartij in Zwolle zijn zaterdagavond meerdere Lonsdale-jongeren gewond geraakt. Dat meldt de politie. Eerder deze week ontvingen kroegen in het centrum van Zwolle volgens de politie een brief van ‘bezorgde burgers’, waarin werd gewaarschuwd voor een extreemrechtse kroegentocht.

  De politie kreeg zaterdag rond 20.30 uur melding binnen van de vechtpartij in de buurt van de Diezerpoortenplas. Bij aankomst trof de politie een aantal gewonde Lonsdale-jongeren aan. Zij deden geen aangifte. De daders zijn gevlucht. Wie zij zijn, is bij de politie niet bekend.
  Een getuige meldde aan NU.nl dat bij de vechtpartij twee Lonsdale jongeren gewond zijn geraakt. Zij waren ongewapend, en hadden lichte hoofdwonden en pijn aan armen en benen.

  Stokken

  Het gaat om 6 Lonsdale jongeren die werden overvallen door een groep van ongeveer 15 jongeren. Omdat de groep met riemen en stokken vocht, is te vermoeden dat de jongeren de vechtpartij hadden voorbereid.

  De vechtpartij duurde minder dan een halve minuut, en vond plaats voor een restaurant vlakbij een drukke ijssalon. ”  ⚠️ Meld

 122. probeer t in te zien
  Hoi,

  Ik kom hier aan ’t lezen en zie in veel berichten t woord NAZI staan.
  Ik ga der van uit dat de meeste nationalsocialisten zijn.

  Maar t maak toch niet uit als je links of rechts bent. Toch??

  ‘T gaat om t thema.
  Ik vind t trouwens een goed standpunt.
  Ik weet niet of jullie de folder ook GOED hebben door gelezen
  maar ik zit er niet op te wachten dat Nederland een kleine (provincie) word van de EU.
  Eerst dacht ik dat gebeurt toch niet maar nu ’t kapitaal van Nederland af neemt hebben ze ook niks meer te bieden dus waarom zou Nederland nog veel inspraak hebben in de EU.
  Daarbij vind ik t ook niet kunnen dat ze uit de Europese Grondwet ’t gezamelijk volkslied en de europese vlag halen en t dan maar ‘T VERDRAG VAN LISSABON te noemen.
  Terwijl de grondwet weg is gestemt op 1 juni 2005 met 61.6%.
  En dat t verdrag van lissabon zonder volks referendum toch door proberen te duwen.

  En ze hebben wel meer goede standpunten, maar ook mindere.

  Als je kijkt naar de mindere standpunten van hun begin ik aardig te twijfelen als je ziet wat er nu gebeurt in Gouda.
  Even de handen op houden en 10 miljoen vragen bij de staat om ’t probleem op te lossen. terwijl er maar 60 van die jongeren rond lopen die echt overlast veroorzaken. En dan ook nog eens tussen de 12 en 18 jaar.
  Wij als hard werkende nederlander betalen ons scheel aan belasting terwijl ze dat geld uit gaan geven aan tuig.
  Ik heb liever dat ze dat geld ergens anders voor gebruiken.
  Denk b.v.b aan zorg ofzo.
  krijgt je moeder/broer/oom/oma e.d ’t ook beter als ze toevallig iets hebben dat ze niet meer zelfstandig kunnen leven.

  Ik heb zo iets laat die mensen lekker lopen. En ga ze niet met stenen ofzo bekogelen.
  In feite ben je dan nog lager dan hun.

  oja Lonsdale heef niks te maken met rechts.
  Als die gene die dat draagt t wel zo bedoelt is die
  minder inteligent om t netjes te houden.
  Koop dan een trui ofzo met de tekst
  |onsdeel
  NEDERLAND  ⚠️ Meld

 123. Eerst dacht ik dat gebeurt toch niet maar nu ’t kapitaal van Nederland af neemt hebben ze ook niks meer te bieden dus waarom zou Nederland nog veel inspraak hebben in de EU.

  Verklaart u nader ? Doel je op de dalende beurskoersen ?

  Die Oostenrijkse kameraad van Circus Constant heeft zichzelf overigens vakkundig om zeep geholpen.


  ⚠️ Meld

 124. Als Zwolle nazi’s accepteerd ben ik pleite.volgens mij snappen veel mensen niet dat de nvu ook de joint-rokende,relletjeslovende voetbalmindende gassies van PEC naar n vernietegins kamp zou sturen!Het is hier verdomme geen Oostblokland


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.