Negen coronapatiënten in Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Negen coronapatiënten in Isala Zwolle

Zwolle – Vrijdag worden negen mensen die besmet zijn met het coronavirus verpleegd in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Dit deelde Isala-woordvoerder Gerben Hart mee aan Weblog Zwolle.

Er liggen momenteel zes mensen op de reguliere corona-afdeling, vorige week vrijdag waren dat er nog maar drie. Er is dus weer een toename te zien, maar met een gering aantal. Daarnaast liggen op de intensive care in Zwolle, net als vorige week, drie personen die besmet zijn met Covid-19.

Uit de laatste cijfers van het RIVM blijkt dat landelijk het aantal nieuwe ziekenhuisopnames vanwege coronabesmetting een minimaal niveau heeft bereikt. In die cijfers is nog steeds een afname bespeurbaar.

De vraag is of de versoepeling van de coronamaatregelen per 1 juni weer een toename van het aantal coronapatiënten zal veroorzaken. Gerben Hart zegt dat die vraag nog niet kan worden beantwoord.

Isala Zwolle heeft de normale zorg hervat met speciale maatregelen om het risico op besmetting tegen te gaan. Het ziekenhuis ontvangt steeds meer mensen voor bloedafname op haar priklocaties. De afgelopen tijd was het erg druk bij hun bloedafnamelocaties, doordat veel prikposten in de regio nog gesloten zijn. Om te voorkomen dat veel mensen tegelijk in de rij of in de wachtkamer zitten en lang moeten wachten, kunnen patiënten vanaf komende dinsdag alleen op afspraak bloed laten prikken.

Artikel delen: