Waterliniestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Waterliniestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Droog, veel zon, zondagmiddag tijdelijk wolken

Zwolle – Zaterdag is de eerste dag van een weertechnisch gezien puik pinksterweekend. Droog weer, veel zon, een aangename temperatuur, niet te warm. Zaterdagochtend is het rond zonsopkomst nog koel in Zwolle: ongeveer 8 graden. Dat loopt ‘s middags op naar 24 graden.

Er verschijnen stapelwolken, wat geen kwaad kan. Het maakt de blauwe lucht boven de stad minder saai. De wind helpt daar ook bij. Die blijft niet lusteloos liggen, maar neemt van een windkracht 2 in de ochtend toe naar kracht 3 in de middag. Deze zwakke tot matige wind waait uit richtingen tussen noordoost en oost.

Eerste pinksterdag begint met een temperatuurvoorsprong. Het is ’s morgens vroeg al rond 10 graden. Dat wordt niet uitgebuit tot een hogere eindscore dan op zaterdag. Met een noordoostenwind komt van oorsprong koele lucht uit Noord-Scandinavië hierheen.

Een verwachte maximumtemperatuur van 23 graden in de stad, ondanks aanvoer van wat meer en dikkere bewolking na het middaguur. Daar zou de zon tijdelijk hinder van kunnen ondervinden. Vóór het middaguur is het ongeremd zonnig. Er staat waarschijnlijk een fractie meer wind dan op zaterdag. Noordoost, windkracht 4, wordt misschien heel even aangetikt.

Tweede pinksterdag zet het kwik in de Zwolse thermometers koers naar een zomerse 25 graden. Het is droog en er is plenty zon. Die schijnt dwars door witte sluiers pinksterbewolking heen. De oostenwind is matig, kracht 3, en neemt in de avond af.

Dinsdag en woensdag stijgt de temperatuur door. Dankzij een zuidoostenwind wordt het warmer dan 25 graden. Zonnig en warm zomerweer.

Artikel delen: