Vrouw steelt geld en sieraden bij ouder echtpaar

Zwolle – Een ouder echtpaar uit Zwolle is slachtoffer geworden van een insluiping. Op vrijdag 29 augustus, toen de man even van huis was, vervoegde zich een onbekende jonge vrouw bij de woning van het echtpaar. De vrouw des huizes werd als het ware overlopen door de jonge vrouw toen ze de voordeur open deed.

Voordat ze het in de gaten had, stond de vrouw al in de woonkamer, sprak onduidelijke taal en wandelde het hele huis door. Met enige drang kon de vrouw het huis weer worden uitgewerkt. Toen de man weer thuiskwam en het verhaal hoorde van zijn vrouw kreeg hij argwaan. Bij controle van de kamers in de woning constateerde hij, dat er geld, bankpasjes en sieraden waren verdwenen. Een deurketting op de voordeur kan voorkomen, dat onbekenden zomaar een woning kunnen betreden op het moment dat de deur wordt geopend. Helaas blijkt steeds weer, dat deze eenvoudige preventiemaatregel nog onvoldoende wordt benut.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. uit ervaring vindt ik wel dat de oudere mensen meestal( vergeten) de ketting er op te doen dus wel of geen ketting die vrouwen zijn op roof tocht uit!je kunt de ouderen toch niet genoeg waarschuwen vindt ik! ouderen wees altijd alert!


  ⚠️ Meld

 2. Al die sloten zijn nergens voor nodig. Je sluit jezelf toch niet op in je eigen huis? De kans dat er daadwerkelijk iets gebeurt is echt ongelofelijk klein.


  ⚠️ Meld

 3. Wat een vreemde reacties.
  Ik moet vaak aanbellen bij oudere mensen, dan wijs ik ze zelf ook
  op het feit dat ze te vaak naïef zijn, nu heb ik geen kwade bedoelingen,
  maar het kan dus ook iemand anders zijn, en die oudjes loop je idd
  zo omver en je bent binnen.
  Zo’n ketting is geen overbodige luxe! Ketting erop, deur kan dus maar
  zo’n tien cm open, bij een vaag verhaal kan dus zo de deur weer dicht.
  Voorkomen is beter dan genezen 😛


  ⚠️ Meld

 4. Wij zijn net verhuisd en naast ons woont een vrouwtje van 84….alleen… Dus heb ik gisteren even mijn telefoonnummer en dat van mijn vriendin gegeven en heeeeel duidelijk gemaakt, dat als er ook maar iets is dat ze niet vertrouwt ze even moet bellen.
  Gewoon een telefoontje als er iemand voor de deur staat…voor mijn part midden in de nacht… kan ik gewoon even omlopen en vriendelijk vragen wat ze komen doen. Volgens mij wist ze dat wel te waarderen.


  ⚠️ Meld

 5. Maar ik kan me wel indenken, dat het hier voor sommigen overkomt alsof de oudjes de schuld krijgen, doordat ze zo’n ketting niet gebruiken.

  En die ketting heeft onze buurvrouw ook niet volgens mij.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.