Turfmarkt - Foto: Wouter Steenbergen
Turfmarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, sluierwolken en zeer warm

Zwolle – Dinsdag is een droge en zeer warme dag. Onder een hemel met zon en sluierwolken loopt de temperatuur in Zwolle ’s middags op tot tegen de 30 graden. En misschien wordt de tropische grens van 30 graden wel ergens in de stad bereikt.

Een verkoelend briesje hoef je niet te verwachten, want wind is er nauwelijks. Neerslag is evenmin aan de orde. Wie in de avond en nacht wel wind voelt, zal merken dat die vanuit westelijke richtingen komt. Afgelopen dagen was noord tot oost de norm. Deze opvallende winddraaiing is onderdeel van een weersverandering die op til is.

Woensdag tekent die verandering zich langzaam af door wat meer bewolking. De zon is nog present en het blijft waarschijnlijk droog. Het kwik stijgt vrolijk naar een zomerse 26 graden. Mocht er toch een bui opduiken, dan gebeurt dat aan het eind van de middag of ’s avonds. De buienkans is boven Duitsland groter.

Donderdag en vrijdag is het andere koek. Er is voor het eerst sinds lange tijd grote kans op regen in Zwolle. Momenteel wordt voor deze twee dagen een totale hoeveelheid van 10 tot 20 liter water per vierkante meter berekend. Donderdag lijkt de zon achter de wolken te verdwijnen, vrijdag krijgt die een beetje ruimte. De middagtemperatuur is ongeveer 18 graden, een stuk frisser dan waarmee we verwend zijn.

Artikel delen: