WVF bekert gelijk tegen Heino (2-2)

Zwolle- Met een redelijke pot voetbal streden WVF en zondag tweedeklasser Heino ‘om het niets ‘. Desondanks gingen beide teams, ondanks de warmte, duidelijk voor de winst. Na een kwartier kopte Marthijn van der Steege WVF op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust kwam Heino door Chiel Huisjes langszij.

De tweede helft wist Timon Beimers een fraaie voorzet mooi af te ronden, maar Huisjes zorgde met zijn tweede doelpunt van de middag voor een terechte gelijkspel. Onder hoogzomerse omstandigheden troffen deze bekerronde WVF en zondag tweedeklasser Heino elkaar. WVF was niet compleet door blessureleed  en afzeggingen, terwijl Heino een aantal “toppers” had zien vertrekken naar elders. Het eerste gevaar was afkomstig van Heino dat evenals WVF fris van start ging. Na 10 minuten begon WVF aan te dringen. En afstandsschot van Berry Mulder zoefde rakelings over de lat van de Heino goalie. Na een kwartiertje kopte Martijn van der Steege een voorzet op maat van Dennis Elferink lekker in. De daarop volgende kansen voor WVF werden niet benut. Heino wist het doel vlak voor rust nog wel een keer te vinden. Chiel Huisjes liet namens de groenwitten de 1-1 aantekenen.

Na de thee bleef Elferink in de kleedkamer achter en maakte plaats voor Martijn Ruijsch. WVF gaf direct gas, creëerde doelrijpe kansen maar de spitsen hadden hun vizier niet op scherp staan. De Heinoers maakten het de Zwolse defensie bij vlagen erg lastig. Na de wissel van Heino zette Ruijsch op rechts zijn turbo-drive aan. Zijn voorzet werd door Beimers verzilverd. (2-1) Heino wisselde opnieuw en werd vanwege een te harde charge op geel getracteerd. De WVF defensie gaf veel weg en bracht zichzelf in gevaar. Het was opnieuw Huisjes die daarvan profiteerde en de groenwitten naast de Westenholtenaren bracht.(2-2) Beimers bemoeide zich met de leiding wat hem op geel kwam te staan. Vlak daarna had WVF afstand kunnen nemen door van der Steege, die zijn kopbal uit het doel zag worden gewerkt.

Het trieste slotakkoord was voor Schoemaker van Heino. Hij moest na een onschuldig duel met een zware knieblessure het veld worden afgedragen.

‘De beker is niet voor ons’, sprak de nieuwe coach Eduard Lindeboom na afloop. ‘Het was een wedstrijd met twee gezichten, waarin wij te weinig creëerden en te veel weggaven’. ‘We moeten vanuit het systeem zakelijker worden, met een controlerend middenveld en meer concentratie bij de verdedigers’, doceerde hij. Over ambities liet de coach niet veel los. ‘Er zit Potentie genoeg in de ploeg ! Eigenlijk zijn we aan onze stand verplicht voor het toetje te gaan’.

Door : John Ruijsch

Artikel delen: