VV Berkum
VV Berkum

Berkum-selectie compleet met keepers en eigen jeugd


Zwolle – Met het aantrekken van twee keepers en het vastleggen van drie jonge talenten uit ‘eigen huis’ heeft VV Berkum de eerste selectie voor het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B rond.

“We hebben stappen gemaakt om meer balans in de selectie te brengen, dat lijkt goed gelukt,” vindt Berkum-trainer Arno Hoekstra, die afgelopen week met zijn nieuwe groep is gestart met de eerste trainingen. “De nieuwe spelers staan te trappelen om te beginnen. Het zijn heel positieve en gretige jongens, die graag naar Berkum komen en zich waar willen maken.”

Doelman Niek Bongers (24) komt over van eersteklasser Go-Ahead Kampen, waar hij zo’n zes jaar deel uitmaakte van de hoofdselectie. Collega-keeper Jelle Brouwer (33) keert, na een jaar bij tweedeklasser ZAC, terug bij Berkum, waar hij eerder twee seizoenen deel uitmaakte van de hoofdmacht. In die periode kwam hij echter lange tijd niet aan spelen toe door een vervelende blessure.

Uit de eigen Berkum-jeugd werden spits Asse Visscher, middenvelder Roy van der Stouwe en verdediger Rik Ngimbi voor de komende twee jaar vastgelegd. Dit trio, alle drie 20 jaar oud, kwam het afgelopen seizoen uit voor de O19 van Berkum, maar maakte ook al ‘vlieguren’ in het eerste elftal van de Zwolse hoofdklasser.

Eerder werd al bekend dat van de selectie van afgelopen seizoen Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna hebben bijgetekend. Ook Björn Bakker, Jonathan van Marle, Jason Huisman, Dennis Horstman, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Niek Telgen, Huib Veurink en Kelvin Groothand hebben hun verblijf bij Berkum verlengd en zullen komend seizoen deel uitmaken van de hoofdselectie.

Van ‘buitenaf’ komen verder Bas van Wijnen (Harkemase Boys), Ivar Nijboer, Hermen Dam (beiden HHC Hardenberg), Robert Schonewille (WHC), Frank van der Burg en Julian de Ruiter (beiden DVS ’33).

Artikel delen: