Heemskerckstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Heemskerckstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en nog vrij warm onder sluierbewolking

Zwolle – Woensdag is de laatste warme dag, voorlopig. Het kwik stijgt in Zwolle naar 25 graden, iets minder warm dan dinsdag. Toen werd de eerste dertiger van het jaar genoteerd in Zwolle. Ons weerstation in Dieze-Centrum meldde rond half vijf 30,8 °C. Stadshagen kwam op 29,8 °C.

Woensdag warmt het bescheidener op, onder een zonnetje dat te maken krijgt met soms dikke sluierwolken. Meestal komt de zon er wel doorheen. Ook stapelwolken duiken op boven de stad, maar neerslag wordt daaruit nog niet verwacht. Lekker weer, met een meer witte dan blauwe lucht. De wind houdt zich in: zwak tot matig, windkracht 2 tot 3, uit richtingen rond west.

Bezitters van een barometer hebben gezien dat de luchtdruk aan het dalen is. En zij weten uit ervaring dat zo’n luchtdrukdaling vaak een weersverslechtering aankondigt. Dit keer is dat een overgang naar veel koeler weer en kans op regen.

Donderdag is dat proces in volle gang. Er is dan veel bewolking met vanaf de ochtend kans op nattigheid. Het zal waarschijnlijk bij minder dan 5 millimeter blijven. De middagtemperatuur komt een stuk lager uit dan in voorgaande dagen. Het maximum is 17 graden en dat is goed voelbaar.

Vrijdag en in het weekend dalen we verder af de koelte in, naar hoogstens 15 graden, wat ver beneden de norm is voor begin juni. De buienactiviteit kan vooral op vrijdag van betekenis zijn. Maar ook in het weekend moet op regen gerekend worden.

Artikel delen: