Koggelaan - Foto: Wouter Steenbergen
Koggelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolkt, koel en toenemende kans op regen

Zwolle – Donderdag is het bewolkt en aan de koele kant in Zwolle. Het kwik blijft steken bij slechts 15 graden, de jas kan weer aan. Liefst eentje die tegen regen kan, want regen is in aantocht. Na het middaguur is de kans op een bui het grootst en ook in de avond kan nog wat regen vallen.

Dit alles onder begeleiding van een matige wind, kracht 3 in de ochtend, donderdagmiddag toenemend naar windkracht 4. Dat is een stevige wind. In de avond en nacht neemt hij af en er verschijnen opklaringen. Het sein veilig voor nattigheid kan echter niet worden gegeven, want ook dan kan nog een bui over de stad trekken.

Vrijdag is dat hetzelfde verhaal keer drie. De hele dag is er kans dat een bui regen dumpt. Vooral in de middag en avond kan daar een vette jongen tussen zitten, misschien met onweer. Momenteel wordt voor vrijdag een etmaalhoeveelheid van 10 tot 20 liter regenwater per vierkante meter berekend. Bij buien blijft natuurlijk altijd de vraag of ze over Zwolle trekken of er net langsheen.

De temperatuur zet nog een stapje naar beneden. Mogelijk zit er niet meer in dan 13 graden. Dat is veel te koud voor begin juni.

In het weekend is het ook nog kil en wisselvallig. Buien zullen over of langs de stad trekken. De zon laat zich zien tussen de wolken door, om de moed erin te houden.

Artikel delen: