Food Symposium op Windesheim

Zwolle – Er is een onzichtbare crisis in ons voedselsysteem. We eten ongezonder, we worden dikker. Consumenten hebben steeds minder kennis om bewust keuzes te maken op voedselgebied. Vragen als: “Wat moet je eten om gezond te blijven? Wat moet je kinderen te eten geven? Helpen smaaklessen? Is ecogastronomie het antwoord of moet het heil van de supermarkten komen?“

Het is voor de eerste keer dat er in Zwolle zo’n bijzonder congres georganiseerd wordt. Zo breed en divers als het onderwerp voedsel kan zijn, zo divers is ook het symposium samengesteld. Veel korte workshops/lezingen met veel mogelijkheden tot proeven en ervaringen uitwisselen.

Meer dan 12 verschillende sprekers, spreken over een groot aantal verschillende voedsel gerelateerde onderwerpen.
In het kader van Zwolle Hoofdstad van de Smaak organiseert Windesheim dit symposium, o.l.v. trendwatcher Goos Eilander, een divers voor elk wat wils programma. Alle presentaties duren niet langer dan een half uur. We willen vooral de smaak zintuigen aan bod laten komen. Er zijn volop standjes met lekkere streekproducten om te proeven of te kopen, zoals streekbier mommerite, ijsselbier of wijn.

Doelgroep
Het symposium Foodtrends and more… is gericht op een breed publiek. Geïnteresseerden in voedsel zowel amateur als professional , studenten , Slow Food leden, medewerkers van Windesheim, hobbykoks, beleidsmedewerkers regionale landbouw, kokende carrière vrouwen, mannen met Bourgondische inslag. Kortom iedereen die de geïnteresseerd is in foodtrends en iets meer daarover wil weten en proeven mag Foodtrends and more… op 25 september niet missen.

Waar
Het symposium vindt plaats in het hoofdgebouw van Christelijke Hogeschool Windesheim, Campus 2-6, 8017 CA te Zwolle.

Aanmelden en inschrijven op workshops
Surf naar http://portaal.windesheim.nl/foodtrends om u hier aan te melden.

Kosten en betaling
De toegangsprijs bedraagt € 15,-. Leden van Slowfood, VU-Vereniging, of Windesheim medewerkers betalen € 10,-. Windesheim studenten € 5,-. U kunt op de dag zelf betalen. Vergeet niet uw lidmaatschapskaart, uw medewerker- of studenten pas mee te nemen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cindy Wijnhoud, tel. (038) 469 93 90 of  cb.wijnhoud@windesheim.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. klasse!
    Goed dat dit wordt georganiseerd. Het wordt tijd dat de consument in opstand komt om de debilisering die de voedingsindustrie ons voor houdt, tegen te gaan. En als Hoofdstad van de smaak hebben we de eer ook hoog te houden.


    Maak melding

Reageer